Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Eigen risico zorgverzekering

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2020.

Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 04:52
 • 04:49
 • 04:47
 • 04:45
 • 04:43

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgvergelijker 2020

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de kosten zelf uit het eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro dat je in stappen van 100 euro vrijwillig kunt verhogen naar maximaal 885 euro. Met een hoger eigen risico krijg je korting op de premie. Je eigen risico verhogen om te besparen is een interessante optie wanneer je weinig zorgkosten verwacht te maken.

In onze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de premies per verschillend eigen risico zorgverzekering.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Wanneer je vrije zorgkeuze hebt kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt dan altijd een volledige vergoeding voor je behandeling. Je hebt daarentegen ook polissen met beperkte zorgkeuze. Je krijgt dan een lagere vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen afspraak mee heeft.

Kijk tijdens het vergelijken dus goed of de zorgverlener van jouw voorkeur afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Voor iedere mate van zorgkeuze zie je dit gemakkelijk in onze zorgvergelijker 2020.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Wanneer je veel zorg nodig hebt die niet vergoed wordt uit de basisverzekering is een aanvullende zorgverzekering verstandig. Maar omdat de dekkingen en premies erg verschillen per verzekeraar, gooi je al snel geld weg. Kijk daarom wat een behandeling kost en bereken of de premie voor de aanvullende zorgverzekering opweegt tegen de kosten van de behandeling.

Onze zorgvergelijker 2020 toont welke bedragen en behandelingen je gekozen zorgverzekering vergoedt, of neem een kijkje in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Veel bekende zorgverzekeraars bieden hun traditionele zorgverzekering aan, maar ook een online versie daarvan. Telefonisch contact is dan niet mogelijk. Alles gebeurd online. Daartegenover staat wel een lagere premie. Dit past goed bij een zorgverzekering voor studenten, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarigen.

Geef in onze zorgvergelijker 2020 aan dat je liever wél telefonisch contact op wilt hebben met je zorgverzekeraar. Het overzicht toont dan alleen traditionele zorgverzekeringen.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Je polis een jaar vooruit betalen levert je bij sommige verzekeraars een korting tot wel drie procent op. Geef in de zorgvergelijker 2020 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Eigen risico basisverzekering premies

Je eigen risico verhoog je in stappen van 100 euro tot aan maximaal 885 euro. In onderstaande tabel zie je welke zorgverzekeraar de goedkoopste premie heeft per eigen risico.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo €74,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl €93,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl €103,80
Basisverzekering + €385 eigen risico + Tand 1 €100 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €200 (75%) ZEKUR.nl €115,75
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) De Friesland €116,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) ZieZo €117,20
Basisverzekering + €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen CZdirect €125,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) De Friesland €125,90

Eigen risico zorgverzekering

De basisverzekering heeft tot 2022 een verplicht eigen risico van 385 euro. Tot dit bedrag betaal je ieder jaar zelf je zorgkosten uit de basisverzekering. Je verhoogt je eigen risico vrijwillig in stappen van 100 euro tot aan 885 euro. Het verhogen levert je een premiekorting op. Hoe hoger het eigen risico, des te meer korting je krijgt. Bespaar nóg meer door de premies van de verschillende zorgverzekeraars naast elkaar te leggen. Zo vind je de zorgverzekering met je gewenste eigen risico en dekking tegen de laagste premie.

Zo vergelijk je zorgverzekeringen met eigen risico

Je vergelijk zorgverzekeringen op eigen risico in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Selecteer je gewenste eigen risico
 3. Kies je polis

Waarom zorgverzekering eigen risico vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je vaste lasten, zo ook je zorgverzekering met eigen risico. Je zorgverzekering vergelijken 2021 op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Eigen risico zorgverzekering

Grootste aanbod zorgverzekeringen eigen risico

Hier vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen met verschillende eigen risico’s. Vul je gegevens en zorgwensen in en wij tonen je een helder overzicht van zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De gewenste polis afsluiten doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel eigen risico zorgverzekering

We zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. Onze zorgvergelijker wordt dus niet beïnvloed door een derde partij. Alle informatie die we tonen houden we up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Betaal niet te veel per eigen risico

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. De laagste premie vind je gemakkelijk altijd bovenaan het overzicht. Bovendien bieden tot wel 20 procent korting op sommige zorgverzekeringen!

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering eigen risico

Heb je een zorgverzekering gekozen met eigen risico, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Zorg wel dat je dit vóór 1 januari doet. Dit is de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun eigen risico geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering met het gewenste eigen risico? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste eigen risico zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste polis met je gewenste eigen risico gevonden? Laat die besparing niet liggen en vraag direct online de polis aan!

Zorgverzekering eigen risico aanvragen

Je zorgverzekering met eigen risico aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie eigen risico zorgverzekering

Direct na je aanvraag krijg je een bevestiging. Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering, omdat deze wettelijk verplicht is. Verzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen voor uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandverzekering. Je moet dan een vragenlijst invullen. Afhankelijk van je antwoorden besluit de verzekeraar of ze je accepteren, eventueel onder speciale voorwaarden zoals een hogere premie.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering zwangerschap Als je zwanger bent of wilt worden, verandert er veel aan je zorgbehoeften. Lees hier waar je allemaal op moet letten.
tc