Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Eigen risico zorgverzekering

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 09:26
 • 09:23
 • 09:21
 • 09:19
 • 09:17

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

Eigen risico verhogen of niet?

Eigen risico verhogen voor korting

Het verplichte eigen risico is 385 euro. Tot aan dit bedrag betaal je zorgkosten uit de basisverzekering zelf. Je krijgt korting op de premie door je eigen risico te verhogen. Korting is natuurlijk altijd fijn, maar in sommige gevallen is het toch voordeliger je eigen risico laag te houden. Stel jezelf daarom enkele vragen om te bepalen of het voor jou voordelig is om je eigen risico te verhogen. Vragen zoals: ‘Maak ik vaak gebruik van mijn eigen risico?’ ‘Ben ik van plan gebruik te maken van mijn eigen risico?’ en ‘Kan ik het eigen risico wel betalen?’

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Wat is vrijgesteld van het eigen risico?

Je eigen risico verhogen? Dan moet je wel weten welke zorg daarvan is vrijgesteld. Je verhoogt je eigen risico namelijk alleen wanneer je óf geen gebruik maakt van zorg, óf wanneer die is vrijgesteld.

Voor de volgende zorg betaal je géén eigen risico:

 • Huisartsenbezoek
 • Verloskundige zorg en kraamzorg
 • Zorg- en tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar
 • Ketenzorg (zorg verricht door verschillende behandelaars bij chronische aandoeningen)
 • Nacontroles voor donoren
 • De griepprik voor risicogroepen
 • Wijkverpleegkundige
 • Zorg vergoedt uit aanvullende verzekeringen
Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Hoeveel eigen risico heb je afgelopen jaar gebruikt?

Het loont om je eigen risico te verhogen als je dit jaar geen of weinig eigen risico hebt verbruikt. Heb je het eigen risico echter helemaal opgemaakt? Dan lijkt het niet verstandig om het eigen risico te verhogen.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Hoeveel eigen risico verwacht je komend jaar te gebruiken?

Kijk niet alleen terug op het afgelopen jaar, maar houd ook rekening met de zorgkosten van het komend jaar. Moet je binnenkort een behandeling ondergaan? Vraag dan wat dit kost en of het je eigen risico opmaakt. Is de behandeling duur? Verhoog je eigen risico dan niet.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Kun je het verhoogd eigen risico missen?

Wat als je onverwacht tóch zorg nodig hebt? Kun je het verhoogde risico dan wel missen? Alleen als dat het geval is, is je eigen risico verhogen echt aantrekkelijk.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Eigen risico basisverzekering premies

Je eigen risico verhoog je in stappen van 100 euro tot aan maximaal 885 euro. In onderstaande tabel zie je welke zorgverzekeraar de goedkoopste premie heeft per eigen risico.

Eigen risico basisverzekering Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering + €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering + €485 eigen risico ZEKUR.nl € 97,95
Basisverzekering + €585 eigen risico Ditzo € 99,57
Basisverzekering + €685 eigen risico Just € 99,95
Basisverzekering + €785 eigen risico CZdirect € 93,95
Basisverzekering + €885 eigen risico ZieZo € 83,25

Eigen risico zorgverzekering

De basisverzekering heeft tot 2022 een verplicht eigen risico van 385 euro. Tot dit bedrag betaal je ieder jaar zelf je zorgkosten uit de basisverzekering. Je verhoogt je eigen risico vrijwillig in stappen van 100 euro tot aan 885 euro. Het verhogen levert je een premiekorting op. Hoe hoger het eigen risico, des te meer korting je krijgt. Bespaar nóg meer door de premies van de verschillende zorgverzekeraars naast elkaar te leggen. Zo vind je de zorgverzekering met je gewenste eigen risico en dekking tegen de laagste premie.

Zo vergelijk je zorgverzekeringen met eigen risico

Je vergelijk zorgverzekeringen op eigen risico in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Selecteer je gewenste eigen risico
 3. Kies je polis

Waarom zorgverzekering eigen risico vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je vaste lasten, zo ook je zorgverzekering met eigen risico. Je zorgverzekering vergelijken 2020 op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Aanbieders eigen risico zorgverzekering

Eigen risico zorgverzekering

Grootste aanbod zorgverzekeringen eigen risico

Hier vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen met verschillende eigen risico’s. Vul je gegevens en zorgwensen in en wij tonen je een helder overzicht van zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De gewenste polis afsluiten doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel eigen risico zorgverzekering

We zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. Onze zorgvergelijker wordt dus niet beïnvloed door een derde partij. Alle informatie die we tonen houden we up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Betaal niet te veel per eigen risico

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. De laagste premie vind je gemakkelijk altijd bovenaan het overzicht. Bovendien bieden tot wel 20 procent korting op sommige zorgverzekeringen!

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering eigen risico

Heb je een zorgverzekering gekozen met eigen risico, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Zorg wel dat je dit vóór 1 januari doet. Dit is de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun eigen risico geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering met het gewenste eigen risico? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste eigen risico zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste polis met je gewenste eigen risico gevonden? Laat die besparing niet liggen en vraag direct online de polis aan!

Zorgverzekering eigen risico aanvragen

Je zorgverzekering met eigen risico aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie eigen risico zorgverzekering

Direct na je aanvraag krijg je een bevestiging. Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering, omdat deze wettelijk verplicht is. Verzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen voor uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandverzekering. Je moet dan een vragenlijst invullen. Afhankelijk van je antwoorden besluit de verzekeraar of ze je accepteren, eventueel onder speciale voorwaarden zoals een hogere premie.

Vind de zorgverzekering voor jouw situatie

Iedereen is anders en iedere situatie vraagt om een andere zorgverzekering. Hieronder vind je tips om de best passende zorgverzekering te vinden voor jouw situatie:

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering zwangerschap Als je zwanger bent of wilt worden, verandert er veel aan je zorgbehoeften. Lees hier waar je allemaal op moet letten.
tc