Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Zorgverzekering gezin

vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Makkelijk in te vullen"
Sara 29 november 2022
10   "Tijdig informatie verstrekken over zorgverzekering"
Ernst Soolsma 29 november 2022
10   "Goede vergelijkingssite en een leuk kado als je besluit over te stappen"
Harry 28 november 2022
Actie! Gratis Zorg voor jezelf Bol.com bon van € 20 cadeau
€ 20

Stap jij via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan ontvang je van ons gratis een Zorg voor jezelf Bol.com bon ter waarde van € 20 cadeau. Deze bon kun je vrij besteden aan alle producten bij Bol.com. Op Geld.nl vind je dus niet alleen de zorgverzekering met de laagste premie voor jouw zorgwensen, je krijgt er ook een leuk extraatje bij. Dat is wat wij noemen de beste deal!

Start vergelijken
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 31 oktober 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe kan ik een zorgverzekering vergelijken voor mijn gezin?

Je kunt op Geld.nl eenvoudig de zorgverzekering vergelijken voor het hele gezin. Je hoeft hiervoor alleen de gegevens van je gezinsleden in te vullen en welke zorg jullie willen verzekeren. Dit is vooral handig als jij en je partner dezelfde zorg nodig hebben. Als dit niet het geval is, kun je meestal beter ieder apart de zorgverzekering kiezen die het best aansluit op je eigen situatie. Vervolgens kun je de kinderen (tot 18 jaar) gratis toevoegen op de polis van de ouder met de uitgebreidste aanvullende verzekeringen. Zo hebben jullie allebei de voordeligste zorgverzekering die past bij je zorgbehoeften en profiteren je kinderen van de meest uitgebreide dekking.

Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering mijn gezin?

De beste zorgverzekering voor je gezin is de ziektekostenverzekering die alle zorg vergoedt die jij en je gezin nodig hebben. Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen. Op Geld.nl helpen we je daarom een goede en goedkope zorgverzekering voor je gezin te vinden. Vul in onze zorgvergelijker jullie gegevens in en welke zorg je gezin wil verzekeren. Wij tonen je vervolgens alle polissen die passen bij jullie situatie en zorgbehoeften. Hieruit kies je eenvoudig zelf de beste en voordeligste familiezorgverzekering.

Waarom zorgverzekering voor gezin vergelijken via Geld.nl?

Op Geld.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste zorgverzekering voor je gezin er tussen staat.

Bovendien betaal je via Geld.nl nooit onnodig te veel. De premies zijn via Geld.nl nooit hoger dan bij de verzekeraar of andere vergelijkingssites. Bovendien bieden wij op sommige zorgverzekeringen voor je gezin tot wel 20 procent korting.

Daarnaast krijg je via Geld.nl ook nog eens een Zorg voor Jezelf Bol.com bon van 20 euro cadeau bij je zorgverzekering.

We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Wat is de beste zorgverzekering bij gezinsuitbreiding?

Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, is het heel belangrijk je zorgverzekering kritisch te bekijken. Je krijgt ineens met zorg als kraamzorg, echo’s en bevalling te maken. Hier wil je wel goed voor verzekerd zijn. Meer informatie over waar je op moet letten bij (een aanstaande) zwangerschap, lees je op de pagina: Zorgverzekering en zwangerschap.

Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en ruim honderdduizend zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 zorgverzekering gezin 2023

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. We nemen hierin geen selectieve polissen mee, die alleen met een beperkt aantal zorgverleners een contract hebben. De premies zijn per premiebetalende volwassene, de kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Goedkoopste zorgverzekering voor gezin
Goedkoopste zorgverzekeringen gezin
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 385 eigen risicoVinkVink€ 125,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000Zilveren Kruis€ 177,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 1.000VGZ€ 159,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 500VGZ€ 159,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingenZilveren Kruis€ 177,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand €250 (75%)VGZ€ 185,35
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)CZ€ 190,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand € 500 (75%)VGZ€ 185,35
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand € 250 (100%)CZ€ 190,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 18 behandelingenZilveren Kruis€ 177,70
Start vergelijken
 • Zorgverzekering
Zorgverzekering gezin

Zorgverzekering gezin

Een passende zorgverzekering voor je gezin vinden lijkt misschien een moeilijke opgave. Toch is het extra belangrijk om elk jaar even goed je zorgverzekering onder de loep te nemen. De premies en voorwaarden van de zorgverzekeringen veranderen elk jaar en de situatie en zorgbehoeften van jou, je partner en je kinderen blijven ook niet hetzelfde. Bovendien kun je met je zorgverzekering vergelijken 2023 tot wel 640 euro per jaar besparen op je zorgverzekering. Daar kunnen jullie als gezin een leuk dagje voor weg.

Eén zorgverzekering voor het hele gezin of niet?

Je kunt natuurlijk jezelf, je partner en je kinderen op één polis verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Maar wij raden je dat niet aan. Jij en je partner hebben waarschijnlijk verschillende zorgbehoeften. Maak daarom in de zorgvergelijker op Geld.nl voor jezelf en je partner een aparte vergelijking. Zo kun je allebei de goedkoopste zorgverzekering afsluiten voor je eigen situatie.

Je kinderen kun je vervolgens meeverzekeren bij degene die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft. Zo krijgen je kinderen gratis die meest uitgebreide zorgverzekering.

Belangrijke vergoedingen zorgverzekering voor gezinnen

Welke zorg belangrijk is, verschilt natuurlijk per gezin. Toch zijn er wel een aantal vergoeding waar je als gezin óf specifiek voor je kinderen even goed op wilt letten.

Goed om te weten! Bij alle zorg voor kinderen valt onder de basisverzekering. Dit geldt ook voor tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar. Bovendien betaal je voor je kinderen nooit een eigen risico. Lees hier meer over in het artikel Zorgverzekering voor kind.

 • Orthodontie. Heeft je kind een beugel nodig? Dan moet je hiervoor wel een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bij sommige verzekeraars betaal je voor je kind dan (een kleine) premie voor deze verzekering. Bovendien geldt bij sommige zorgverzekeraars een wachttijd voor orthodontie. Dit betekent dat je eerst 1 of 2 jaar de aanvullende verzekering moet hebben voor je er gebruik van kunt maken.
 • Brillen. Heef je kind een bril nodig? De basisverzekering vergoedt dit alleen in specifiek medische gevallen. Voor een ‘gewone’ bril bij bijziendheid kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let daarbij wel altijd goed op of de premie die je hiervoor betaalt opweegt tegen de vergoeding die je krijgt.
 • Zwangerschap en bevalling. Start je net je gezin of verwacht je een volgend kind? Dan wil je natuurlijk ook een goede vergoeding voor zwangerschap en bevalling. Alles wat daarbij komt kijken, lees je op de pagina Zorgverzekering en zwangerschap.

Speciale gezinspakketen bij zorgverzekering 2023

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende zorgverzekeringen aan voor gezinnen. Hierin zitten alle vergoedingen die volgens de zorgverzekeraar voor gezinnen belangrijk zijn. Maar let goed op! Elk gezin is anders. Misschien heeft jouw gezin wel heel andere zorgbehoeften dan standaard in een gezinspakket zitten. Wij raden je daarom aan een goede vergelijking te maken voor een zorgverzekering die alles vergoedt wat jouw gezin nodig heeft. Zo weet je zeker dat je gezin goed verzekerd is!

Zorgverzekering voor gezin aanvragen

Heb je op Geld.nl de beste en voordeligste zorgverzekering voor jou en je gezinsleden gevonden? Dan kun je deze zorgverzekering(en) bijna altijd direct online afsluiten. De verzekeraar vraagt in elk geval naar de volgende gegevens, dus houd deze goed bij de hand:

 • De geboortedatums van alle gezinsleden
 • De BSN-nummers van alle gezinsleden
 • Het IBAN-rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je ontvangt na je aanvraag altijd direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Tip! Tot 18 jaar verzeker je je kinderen gratis mee bij één van de ouders. Vanaf 18 jaar moeten ze zelf een zorgverzekering afsluiten. Op de pagina Zorgverzekering 18 jaar lees je hier meer over en geven we je tips zodat je kind de beste en voordeligste zorgverzekering kan kiezen.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering zwangerschap Als je zwanger bent of wilt worden, verandert er veel aan je zorgbehoeften. Lees hier waar je allemaal op moet letten.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering kind Lees hier waar je allemaal op moet letten bij de zorgverzekering als je kinderen hebt en hoe je je kind bijschrijft op je polis.
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc