Contact

Zorgverzekering gezin

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Top 10 zorgverzekering gezin 2024

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385
Orthodontie € 2.000Zilveren Kruis € 181,70
€ 385
Orthodontie € 1.000VGZ € 168,20
€ 385
Orthodontie € 500VGZ € 168,20
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingenZilveren Kruis € 181,70
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Tand €250 (75%)Univé € 193,95
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zilveren Kruis € 196,65
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Tand € 500 (75%)Univé € 193,95
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Tand € 250 (100%)CZ € 210,55
€ 385
Orthodontie € 2.000 + Fysio 18 behandelingenZilveren Kruis € 181,70

Wat de goedkoopste zorgverzekering voor je gezin is, hangt af van de wensen en behoeften van de verschillende gezinsleden. Zo kun je denken aan aanvullende verzekeringen voor orthodontie, een bril of fysiotherapie. Om je een idee te geven van wat een zorgverzekering als gezin kost, zie je in de tabel hiernaast voor tien scenario’s de goedkoopste zorgverzekering gezin. Let op! De premies zijn per volwassen verzekerde. Minderjarige kinderen verzeker je gratis mee.  

Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering voor jouw gezin? Maak een vergelijking!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering gezin

Hoe kan ik een zorgverzekering vergelijken voor mijn gezin?

Je kunt op Geld.nl eenvoudig de zorgverzekering vergelijken voor het hele gezin. Je hoeft hiervoor alleen de gegevens van je gezinsleden in te vullen en welke zorg jullie willen verzekeren. Dit is vooral handig als jij en je partner dezelfde zorg nodig hebben. Als dit niet het geval is, kun je meestal beter ieder apart de zorgverzekering kiezen die het best aansluit op je eigen situatie. Vervolgens kun je de kinderen (tot 18 jaar) gratis toevoegen op de polis van de ouder met de uitgebreidste aanvullende verzekeringen. Zo hebben jullie allebei de voordeligste zorgverzekering die past bij je zorgbehoeften en profiteren je kinderen van de meest uitgebreide dekking.

Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering mijn gezin?

De beste zorgverzekering voor je gezin is de ziektekostenverzekering die alle zorg vergoedt die jij en je gezin nodig hebben. Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen. Op Geld.nl helpen we je daarom een goede en goedkope zorgverzekering voor je gezin te vinden. Vul in onze zorgvergelijker jullie gegevens in en welke zorg je gezin wil verzekeren. Wij tonen je vervolgens alle polissen die passen bij jullie situatie en zorgbehoeften. Hieruit kies je eenvoudig zelf de beste en voordeligste familiezorgverzekering.

Waarom zorgverzekering voor gezin vergelijken via Geld.nl?

Op Geld.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste zorgverzekering voor je gezin er tussen staat.

Bovendien betaal je via Geld.nl nooit onnodig te veel. De premies zijn via Geld.nl nooit hoger dan bij de verzekeraar of andere vergelijkingssites. Bovendien bieden wij op sommige zorgverzekeringen voor je gezin tot wel 20 procent korting.

Wat is de beste zorgverzekering bij gezinsuitbreiding?

Als je zwanger bent of een kinderwens hebt, is het heel belangrijk je zorgverzekering kritisch te bekijken. Je krijgt ineens met zorg als kraamzorg, echo’s en bevalling te maken. Hier wil je wel goed voor verzekerd zijn. Meer informatie over waar je op moet letten bij (een aanstaande) zwangerschap, lees je op de pagina: Zorgverzekering en zwangerschap.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Zorgverzekering gezin

Een passende zorgverzekering voor je gezin vinden, lijkt misschien een moeilijke opgave. Elk gezinslid heeft immers zijn eigen zorgbehoefte. Daarnaast veranderen de zorgverzekering elk jaar en ook de zorgbehoeften van jezelf en je gezinsleden veranderen.

Met de zorgvergelijker helpt Geld.nl je eenvoudig de beste zorgverzekering te vinden voor jou en je gezin.

Laagste premie zorgverzekering

Zorgverzekering gezin vergelijken

Bovendien kun je met je zorgverzekering vergelijken 2024 tot wel 591 euro per jaar besparen op je zorgverzekering. Daar kunnen jullie als gezin een leuk dagje voor weg.

Lage premie

Zorgverzekering voor gezin - 4 tips

Om de beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden voor je gezin moet je een aantal keuzes maken. Tijdens je vergelijking op Geld.nl geven we je alle informatie die je hierbij nodig hebt. Met deze tips helpen we je alvast op weg.

Zorgverzekering vergelijken tips

Eén zorgverzekering voor het hele gezin of niet?

Je kunt natuurlijk jezelf, je partner en je kinderen op één polis verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Maar wij raden je dat niet aan. Jij en je partner hebben waarschijnlijk verschillende zorgbehoeften. Maak daarom in de zorgvergelijker op Geld.nl voor jezelf en je partner een aparte vergelijking. Zo kun je allebei de goedkoopste zorgverzekering afsluiten voor je eigen situatie.

Je kinderen kun je vervolgens meeverzekeren bij degene die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft. Zo krijgen je kinderen gratis die meest uitgebreide zorgverzekering.

Belangrijke vergoeding zorgverzekering voor gezinnen

Welke zorg belangrijk is, verschilt natuurlijk per gezin. Toch zijn er wel een aantal vergoeding waar je als gezin óf specifiek voor je kinderen even goed op wilt letten.

  • Orthodontie. Heeft je kind een beugel nodig? Dan moet je hiervoor wel een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bij sommige verzekeraars betaal je voor je kind dan (een kleine) premie voor deze verzekering. Bovendien geldt bij sommige zorgverzekeraars een wachttijd voor orthodontie. Dit betekent dat je eerst 1 of 2 jaar de aanvullende verzekering moet hebben voor je er gebruik van kunt maken.
  • Brillen. Heeft je kind een bril nodig? De basisverzekering vergoedt dit alleen in specifiek medische gevallen. Voor een ‘gewone’ bril bij bijziendheid kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let daarbij wel altijd goed op of de premie die je hiervoor betaalt opweegt tegen de vergoeding die je krijgt.
  • Zwangerschap en bevalling. Start je net je gezin of verwacht je een volgend kind? Dan wil je natuurlijk ook een goede vergoeding voor zwangerschap en bevalling. Alles wat daarbij komt kijken, lees je op de pagina Zorgverzekering en zwangerschap.

Goed om te weten! Bij alle zorg voor kinderen valt onder de basisverzekering. Dit geldt ook voor tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar. Bovendien betaal je voor je kinderen nooit een eigen risico. Lees hier meer over in het artikel Zorgverzekering voor kind.

Speciale gezinspakketen bij zorgverzekering 2024

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende zorgverzekeringen aan voor gezinnen. Hierin zitten alle vergoedingen die volgens de zorgverzekeraar voor gezinnen belangrijk zijn. Maar let goed op! Elk gezin is anders. Misschien heeft jouw gezin wel heel andere zorgbehoeften dan standaard in een gezinspakket zitten. Wij raden je daarom aan een goede vergelijking te maken voor een zorgverzekering die alles vergoedt wat jouw gezin nodig heeft. Zo weet je zeker dat je gezin goed verzekerd is!

Zorgverzekering voor gezin aanvragen

Heb je op Geld.nl de beste en voordeligste zorgverzekering voor jou en je gezinsleden gevonden? Dan kun je deze zorgverzekering(en) bijna altijd direct online afsluiten. De verzekeraar vraagt in elk geval naar de volgende gegevens, dus houd deze goed bij de hand:

  • De geboortedatums van alle gezinsleden
  • De BSN-nummers van alle gezinsleden
  • Het IBAN-rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je ontvangt na je aanvraag altijd direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Tip! Tot 18 jaar verzeker je je kinderen gratis mee bij één van de ouders. Vanaf 18 jaar moeten ze zelf een zorgverzekering afsluiten. Op de pagina Zorgverzekering 18 jaar lees je hier meer over en geven we je tips zodat je kind de beste en voordeligste zorgverzekering kan kiezen.

DD-MM-JJJJ