Zorgverzekering

Korting bij zorgpremie ineens betalen

Krijg je korting als je de zorgpremie ineens betaalt?

Voor veel mensen vormt de zorgverzekering een grote kostenpost waarop zij graag willen besparen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, ook zonder genoegen te nemen met een zorgverzekering met minder dekking. De meeste zorgverzekeraars rekenen namelijk een korting als je de zorgpremie ineens betaalt.

Korting bij zorgpremie ineens betalen

De meeste zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om de zorgpremie ineens te betalen. De korting die je krijgt als je de zorgpremie ineens betaalt bedraagt enkele procenten.

In onderstaande tabel zie welke kortingen de verschillende zorgverzekeraars bieden als je ervoor kiest de zorgpremie per jaar ineens te betalen.

ZorgverzekeraarKorting betalen per jaar 
AnderZorg2 procent
Avero Achmea3 procent
CZ2 procent
CZdirect2 procent
De Amersfoortse2 procent
De Friesland2 procent
Ditzo1 procent
Delta Lloyd2 procent
DSW1 procent
FBTO3 procent
Interpolis 3 procent
Kiemer2 procent
Menzis2 procent
ONVZ2 procent
OZF Achmea3 procent
PMA2 procent
Pro Life3 procent
Stad Holland1 procent
Univé1 procent
VGZ1 procent
VvAA3 procent
Zilveren Kruis3 procent
Zorg en Zekerheid2 procent
ZieZo3 procent


Tip!
 Nog meer besparen op je zorgverzekering? Kies dan voor een vrijwillig eigen risico of voor een collectiviteitskorting via Geld.nl. Maar ook zorgverzekeringen waarbij je alles online regelt zijn meestal goedkoper dan andere verzekeringen. 

Korting bij zorgpremie ineens betalen - Alternatieven

Lang niet iedereen kan de zorgpremie voor een heel jaar ineens betalen. Het gaat dan om een flink bedrag dat al snel over de 1.200 euro heen gaat. Daarom bieden veel zorgverzekeraars een alternatief voor het betalen van de zorgpremie ineens, namelijk om de zorgpremie per half jaar of per kwartaal te betalen. De korting voor betalen per half jaar loopt uiteen van 1 procent tot 2 procent en voor betalingen per kwartaal bedraagt de korting minimaal 0,5 procent en maximaal 1 procent.

Tip! Het betalen van de zorgpremie ineens betekent dat je een flink bedrag beschikbaar moet hebben. Als je dit niet hebt, kun je wel overwegen om nu vast te beginnen met sparen voor het ineens betalen van de zorgpremie van volgend jaar. Je ontvangt dan én rente over het geld dat je spaart én na het betalen ontvang je een korting.

Pak die korting op je zorgpremie!Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeraars voor de best passende zorgverzekering tegen de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021