Zorgverzekering

Polis in het Engels

Waarom verzekeringspolis in het Engels?

Als je op vakantie bent in het buitenland is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je verzekerd bent voor medische kosten via je zorgverzekering. Als er op vakantie dan onverwacht iets gebeurt waardoor je gebruik moet maken van zorg, wil je tenslotte ook goed en snel geholpen worden. Het is daarom slim om je verzekeringspolis in het Engels mee te nemen op vakantie.

Polis Engels binnen EU

Ben je tijdelijk in een land dat tot de Europese Unie behoort, dan toon je met je Europese Zorgpas (EHIC kaart) aan dat je verzekerd bent voor geneeskundige kosten. Je vraagt de EHIC kaart gratis aan via je zorgverzekeraar of met het aanvraagformulier op de website van EHIC.

Polisblad Engels buiten Europa 

Ga je naar een land buiten Europa, dan heb je helaas niet zo veel aan je Europese zorgpas. Het is dan slimmer om gewoon de polis van je zorgverzekering en/of reisverzekering mee te nemen. Bij de meeste verzekeraars vraag je online een Engelse verzekeringsverklaring of een polis in het Engels aan. Buitenlandse zorgverleners kunnen dan de voorwaarden in het Engels lezen en zien dat je verzekerd bent en voor welke zorgkosten.

Naar Rusland of Cuba? Neem Engelse voorwaarden mee

Let extra goed op als je naar Rusland of Cuba reist! In deze twee landen moet je namelijk verplicht een dekking voor geneeskundige kosten hebben. Je Nederlandse zorgverzekering is bij een verblijf korter dan 3 maanden gewoon geldig, maar je moet wél kunnen aantonen dat je verzekerd bent. Dat mag via je zorgverzekering of via een dekking voor medische kosten bij je reisverzekering.

Rusland verklaring

Naast een visum heb je een ‘Rusland-verklaring’ nodig van je reisverzekeraar. Hierop moet duidelijk staan aangegeven wat je verblijfsperiode in Rusland is. Hiermee toon je aan dat je verzekerd bent voor medische kosten tijdens je verblijf. Voor de zekerheid kun je ook een Engelstalige versie van de polis meenemen op reis, zodat je de voorwaarden in het Engels kunt tonen, mocht hiernaar gevraagd worden.

Cuba verklaring

Ga je op vakantie naar Cuba, zorg dan in elk geval dat je een Engelstalige verklaring van je reis- of zorgverzekering bij je hebt. Als je geen verklaring van een verzekering kunt overleggen als iemand hiernaar vraagt, ben je verplicht ter plekke een Cubaanse zorgverzekering af te sluiten.

Let op! Je moet wel wereldwijd voor medische kosten verzekerd zijn. 

Vraag Engelstalige polis op tijd aan

Zorg er altijd voor dat je op tijd een polis in het Engels of een Engelse verzekeringsverklaring bij je verzekeraar aanvraagt. Meestal gaan er enkele werkdagen of zelfs weken overheen voordat je deze ontvangt. Vraag je het document vlak voor vertrek aan, dan ben je dus waarschijnlijk te laat. Voorkom problemen en zorg dat je goed voorbereid op reis gaat.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod zorgverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021