Zorgverzekering

Zorgverzekering per jaar betalen

Wat is goedkoper, vaste jaarbetaling of per maand?

Voor je zorgverzekering betaal je verzekeringspremie. De meeste mensen betalen dit elke maand. Maar je kunt er ook voor kiezen de premie per jaar te betalen. Kies je ervoor om de premie van je zorgverzekering per jaar te betalen, dan ontvangt je meestal een korting op je premie. Jaarbetaling is dus een slimme en makkelijke manier om te besparen op je zorgverzekering.

Hoe werkt betaling zorgverzekering?

De premie voor je zorgverzekering betaal je altijd in het vooruit. Kies je voor maandelijkse betaling, dan schrijft je zorgverzekeraar de premie voor de komende maand dus rond de eerste van diezelfde maand af. Bij jaarbetaling moet je het volledige premiebedrag in een keer aan het begin van het verzekeringsjaar te betalen.

Maand of jaarpremie zorgverzekering

Bij de meeste verzekeraars kies je zelf of je de premie van je zorgverzekering per maand of per jaar betaalt. Hoewel jaarbetaling een mooie korting oplevert, gaat het wel om een flink bedrag. Bij een premie van rond de 110 euro per maand, betaal je dus in één keer zo'n 1.320 euro. Wanneer je dit bedrag makkelijk kunt missen is het slim om hiervoor te kiezen. Denk je dat je hierdoor financieel in de problemen komt, betaal dan je premie gewoon per maand.

Tip! Door je premie per jaar te betalen, bespaar je gemiddeld 3 procent. Geef tijdens het vergelijken in de zorgvergelijker 2021 aan dat je per jaar wilt betalen. Je ziet dan de premies inclusief korting op jaarbasis.

Lagere zorgpremie door vergelijken en collectiviteit

Is jaarbetaling voor jou geen optie, dan zijn er gelukkig een aantal andere manieren waarop je bespaart op je zorgpremie. Zo is het, als je weinig zorgkosten maakt, slim het eigen risico van je zorgverzekering te verhogen. In ruil voor een hoger eigen risico krijg je ook korting op je premie.

Let op! Verhoog je eigen risico alléén als je eventuele onverwachte zorgkosten kunt betalen!

Nóg meer besparen op je zorgverzekering?Kies dan voor de laagste zorgpremie. Vergelijk hiervoor snel het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Gemiddeld bespaar je zo tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021