Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Wachtlijstbemiddeling

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Bij wachtlijstbemiddeling regelt je zorgverzekering dat je niet onnodig lang hoeft te wacht op bepaalde zorg, maar dat je juist eerder aan de beurt bent. De zorgadviseur kijkt namelijk welk ziekenhuis of behandelcentrum de behandeling in een vergelijkbare kwaliteit levert en waar de wachtlijst het kortst is. Met dit advies bepaal jij dan voor welke zorgverlener je kiest.

Tip! Wachtlijstbemiddeling maakt onderdeel uit van de wettelijk verplichte basisverzekering. Dat betekent dat elke Nederlander er gebruik van kan maken.

Waarvoor geldt wachtlijstbemiddeling?

Voor welke behandelingen wachtlijstbemiddeling geldt verschilt per verzekeraar. Maar meestal is dit voor dagbehandeling, poliklinische hulp en ziekenhuisopname. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat precies voor welke behandelingen je wachtlijstbemiddeling kunt aanvragen.

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Wachtlijstbemiddeling regel je zelf heel makkelijk via je zorgverzekering. Door op de website van de zorgverzekeraar te zoeken op wachtlijstbemiddeling, vind je alle informatie die je nodig hebt. Meestal staan kort de typen behandelingen genoemd en vind je er een speciaal telefoonnummer om wachtlijstbemiddeling aan te vragen.

Wachtlijstbemiddeling niet altijd interessant

Het lijkt misschien fijn om niet onnodig lang te hoeven wachten op een bepaalde behandeling. Realiseer je wel dat wachtlijstbemiddeling het niet altijd dé oplossing is. Gevolgen van wachtlijstbemiddeling is namelijk dat de behandeling in een ander ziekenhuis plaatsvindt en je daardoor waarschijnlijk langer moet reizen, je soms zelf verantwoordelijk bent voor de overdracht van je medische gegevens en je af en toe onderzoeken opnieuw moet ondergaan. Denk dus goed na voor je gebruik maakt van wachtlijstbemiddeling! 

Bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt! Zorgverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert