Contact

Goedkoopste zorgverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Top 10 goedkope zorgverzekeringen 2024

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

Wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jou, hangt af van je wensen en situatie. Misschien is een basisverzekering voor jou voldoende, of heb je specifieke aanvullende zorgwensen. Wat je wensen ook zijn, er is in ieder scenario een goedkoopste zorgverzekering te vinden. In deze tabel zie je voor tien voorbeeldscenario’s de goedkoopste zorgverzekering. 

Wil jij weten wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jouw zorgwensen? Maak een vergelijking!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over de goedkoopste zorgverzekering

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in Nederland?

De goedkoopste zorgverzekering 2024 van Nederland is de Zorg Gemak Polis van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Deze zorgverzekering kost 122,65 euro per maand. Je hebt bij deze goedkoopste zorgverzekering wel het hoogste eigen risico van 885 euro per maand. Hieronder zie je de top 5 goedkoopste zorgverzekering met dit hoogste eigen risico.

PositieZorgverzekeraarNaam basisverzekeringPremie 2024
1Zorg en ZekerheidZorg Gemak Online€ 122,65
2MenzisBasis Voordelig€ 122,75
3VinkVinkBasisverzekering€ 122,90
4UnivéZorgSelect€ 122,95
5United ConsumersUC Bewuste Keuze€ 122,95

 

Wat voor een verzekering is de goedkoopste zorgverzekering?

De allergoedkoopste zorgverzekering die je in Nederland kunt afsluiten is een basisverzekering met een zo hoog mogelijk eigenlijk eigen risico. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, medicijnen en noodzakelijke behandelingen in het ziekenhuis. De dekking is voor alle basisverzekeringen gelijk. Met de goedkoopste basisverzekering krijg je dus ook gewoon deze zorg vergoed.

Standaard heb je bij de basisverzekering 385 euro eigen risico, wat betekent dat je tot dit bedrag je zorgkosten zelf betaalt. Als je het eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Omdat je eigen risico in 2024 maximaal 885 euro mag zijn, is de goedkoopste zorgverzekering in 2024 dus een basisverzekering met 885 euro eigen risico.

Verder is de goedkoopste zorgverzekering in 2024 een natura polis.  Heb je een behandeling in een ziekenhuis nodig en ga je naar een ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft? Dan vergoedt de Online Gemak polis van Zorg en Zekerheid maar 70 procent van je rekening. Je moet dus 30 procent van de kosten zelf betalen.

Is de goedkoopste zorgverzekering ook de beste?

De goedkoopste zorgverzekering van Nederland hoeft voor jou niet de beste keuze te zijn. Het belangrijkste is dat je een zorgverzekering afsluit die de zorg vergoedt die je nodig hebt. Kies daarom niet zomaar voor de goedkoopste zorgverzekering, maar ga je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Je vult hier eerst enkele gegevens over jezelf in en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen.

Bovenaan je vergelijking zie je de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw wensen op basis van prijs/kwaliteit. Wil je liever de allergoedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie? Dan sorteer je de verzekeringen op premie. Maar let op! De goedkoopste zorgverzekering heeft misschien een minder uitgebreide dekking of minder keuze aan zorgverleners waar je zonder extra kosten terecht kan. Let hier dus goed op voor je een keuze maakt.

Hoe heeft de goedkoopste zorgverzekering zich de laatste jaren ontwikkeld?

Zorgverzekeringen worden de laatste jaren steeds duurder. De premie van de goedkoopste ziektekostenverzekering stijgt dus ook. Sinds 2014 is heel duidelijk te zien dat de goedkoopste zorgverzekeringen elk jaar een beetje duurder worden. Dit heeft vooral te maken met de stijgende zorgkosten. In 2023 en 2024 stijgt de premie voor de goedkoopste zorgverzekeringen echter het hardst. Meer hierover lees je in dit bericht.

Opvallend is wel dat de goedkoopste zorgpremie tussen 2013 en 2014 ineens flink daalt. Dat kwam door ophef over de hoge reserves die zorgverzekeraars hadden en dat ze min of meer werden gedwongen hier wat van in te leveren. Dit deden ze destijds dus door de zorgpremies te verlagen.

Ontwikkeling goedkoopste zorgverzekering

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Goedkoopste zorgverzekering 2024

Natuurlijk wil je graag een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering.

Een goedkope zorgverzekering kan echter duur uitpakken als die niet de vergoeding biedt die je nodig hebt. Of als je moet bijbetalen bij de zorgverleners van je keuze.

Kijk dus ook altijd goed naar de vergoedingen en aangesloten zorgverleners voor je een keuze maakt.

Dit lijkt misschien veel werk, maar op Geld.nl helpen we je met de zorgvergelijker 2024 de beste én goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie te vinden.

Zo maak je eenvoudig een goede keuze voor een goede en goedkope zorgverzekering bij jouw situatie.

Laagste premie zorgverzekering

In 4 stappen een goedkope zorgverzekering

Op vergelijkingssite Geld.nl vind je in 4 stappen de beste en goedkoopste zorgverzekering.

  1. Vul je geboortedatum, geslacht en postcode in
  2. Kies je eigen risico en welke zorg je vergoed wilt krijgen
  3. Vergelijk de zorgverzekeringen
  4. Kies de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie en sluit deze af.
Lage premie

6 tips goedkoopste zorgverzekering 2024

Geld.nl helpt je om de goedkoopste zorgverzekering van Nederland te vinden, mét de beste dekking voor jouw situatie en wensen. Zo kun je hier uitgebreid zorgverzekeringen vergelijken en geven we je alle nodige informatie

De tips die we je hieronder geven, helpen je om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Wil je nog wat extra hulp bij je keuze voor een goedkope ziektekostenverzekering? Lees dan ook deze pagina: Welke zorgverzekering past bij mij?

Zorgverzekering vergelijken tips

Goedkope zorgverzekering met aanvullende wensen

De goedkoopste zorgverzekering van Nederland heb je als je alleen een basisverzekering afsluit. Maar misschien heb je meer zorg nodig. Wil je bijvoorbeeld als volwassene een vergoeding voor de tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen? Dat vergoedt de basisverzekering 2024 niet, dus moet je hiervoor één of meer aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

In de zorgvergelijker op Geld.nl vul je alle zorg in die jij nodig hebt en vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle mogelijke zorgverzekeringen die de gekozen zorg vergoeden. Zo weet je zeker dat je een goedkope zorgverzekering vindt die vergoedt wat jij wilt.

Tip! Wil je weten welke zorg wordt vergoed door de basisverzekering en of je een aanvullende verzekering nodig hebt? Bekijk ons handige overzicht vergoedingen zorgverzekering. Je ziet hier per type zorg welke verzekeraars er dekking voor bieden in hun aanvullende verzekeringen.

Goedkoopste zorgverzekering met hoogste eigen risico

Een van de manieren om je zo goedkoop mogelijk te verzekeren voor zorg, is door je eigen risico te verhogen. Standaard heb je 385 euro eigen risico bij je zorgverzekering in 2024. Gebruik je zorg die onder het eigen risico valt? Dan betaal je tot 385 euro per jaar zelf. Je kunt je eigen risico in stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering.

Bij een eigen risico van 885 euro heb je het hoogste eigen risico en de goedkoopste zorgverzekering die mogelijk is. Maar moet je een keertje naar het ziekenhuis? Dan moet je dus wel een hoger bedrag zelf betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je een onverwachte zorgrekening kunt betalen.

Goedkope zorgverzekering met vrije keuze

De goedkoopste zorgverzekeringen in Nederland zijn naturapolissen en soms zelf selectieve naturapolissen. Dit betekent dat je alleen bij (een beperkt aantal) zorgverleners met wie de zorgverzekeraar een contract heeft de volledige rekening vergoed krijgt. Ga je bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft? Dan betaal je 20 tot 25 procent van de rekening zelf. Controleer dus altijd goed of de zorgverleners waar jij naartoe wilt een contract hebben bij de zorgverzekering van je keuze. Anders wordt een goedkope zorgverzekering alsnog duur.

Tip! Tijdens je zoektocht naar een goedkope zorgverzekering op Geld.nl kun je van elke zorgverzekering de aangesloten zorgverleners opzoeken.

Er zijn ook zorgverzekeringen waarbij je bij elke zorgverlener terecht kunt, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Dit zijn restitutiepolissen. Voor zo’n zorgverzekering met vrije zorgkeuze betaal je wel meer premie. De goedkoopste zorgverzekering 2022 met vrije zorgkeuze kost 132,95 euro per maand. Verhoog je je eigen risico tot het maximale bedrag, dan betaal je voor de goedkoopste restitutie zorgverzekering 107,95 euro per maand.

Zorgverzekering nog goedkoper bij jaarbetaling

Als je het kunt betalen, raden we je altijd aan om je zorgverzekering in één keer voor het jaar vooruit te betalen. Je betaalt dan één keer een grote bedrag voor je zorgverzekering, maar je hebt de rest van het jaar nergens omkijken meer naar. Bovendien krijg je bij veel zorgverzekeraars korting op de premie als je per jaar betaalt. Tijdens je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering op Geld.nl kun je eenvoudig aangeven dat je per jaar wilt betalen. Je ziet dan direct alle premies met de korting voor jaarbetaling erin verrekend.

Goedkoopste zorgverzekering aanvragen op Geld.nl

Heb je de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan kun je deze meestal direct online afsluiten via Geld.nl. Bovendien krijg je bij sommige zorgverzekeringen extra korting als je deze bij Geld.nl afsluit. Zo ben je dus nog goedkoper verzekerd voor zorg!

Meer weten over hoe een overstap van zorgverzekering in zijn werk gaat? Lees dan de pagina: Overstappen van zorgverzekering.

Goedkope zorgverzekering voor jouw situatie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is vooral belangrijk dat je een zorgverzekering kiest die past bij jouw situatie. Daarom hebben sommige zorgverzekeraars speciale aanvullende zorgverzekeringen voor specifieke doelgroepen. Dit kan voor jou een goedkope en goede keuze zijn, als je tot de doelgroep behoort, maar soms kun je beter een andere keuze maken. Op deze pagina’s lees je hier meer over en hoe je een goede keuze maakt voor een goedkope zorgverzekering bij jouw situatie.

DD-MM-JJJJ