Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Goedkoopste zorgverzekering

 vind altijd de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 19 juli 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is de goedkoopste zorgverzekering in Nederland?

De goedkoopste zorgverzekering 2022 van Nederland is de ZieZo Selectief Polis van zorgverzekeraar ZieZo. Deze zorgverzekering kost 86,25 euro per maand. Je hebt bij deze goedkoopste zorgverzekering wel het hoogste eigen risico van 885 euro per maand. Hieronder zie je de top 5 goedkoopste zorgverzekering met dit hoogste eigen risico.

PositieZorgverzekeraarNaam basisverzekeringPremie 2022
1ZieZoSelectief€ 86,25
2AnderzorgCompact€ 88,50
3Zorg & ZekerheidZorg Gemak€ 88,85
4FBTOBasis€ 88,95
5ZieZoBasis€ 90,25

 

Wat voor een verzekering is de goedkoopste zorgverzekering?

De allergoedkoopste zorgverzekering die je in Nederland kunt afsluiten is een basisverzekering met een zo hoog mogelijk eigenlijk. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, medicijnen en noodzakelijke behandelingen in het ziekenhuis. De dekking is voor alle basisverzekeringen gelijk. Met de goedkoopste basisverzekering krijg je dus ook gewoon deze zorg vergoed.

Standaard heb je bij de basisverzekering 385 euro eigen risico, wat betekent dat je tot dit bedrag je zorgkosten zelf betaalt. Als je het eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Omdat je eigen risico in 2022 maximaal 885 euro mag zijn, is de goedkoopste zorgverzekering in 2022 dus een basisverzekering met 885 euro eigen risico.

Verder is de goedkoopste zorgverzekering in 2022 een selectief polis. Dat wil zeggen dat de zorgverzekeraar maar met een beperkt aantal ziekenhuizen een contract heeft. Heb je een behandeling in een ziekenhuis nodig en ga je naar een ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft? Dan vergoedt de ZieZo Selectief Polis maar 75 procent van je rekening. Je moet dus 25 procent van de kosten zelf betalen.

Is de goedkoopste zorgverzekering ook de beste?

De goedkoopste zorgverzekering van Nederland hoeft voor jou niet de beste keuze te zijn. Het belangrijkste is dat je een zorgverzekering afsluit die de zorg vergoedt die je nodig hebt. Kies daarom niet zomaar voor de goedkoopste zorgverzekering, maar ga je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Je vult hier eerst enkele gegevens over jezelf in en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen.

Bovenaan je vergelijking zie je de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw wensen op basis van prijs/kwaliteit. Wil je liever de allergoedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie? Dan sorteer je de verzekeringen op premie. Maar let op! De goedkoopste zorgverzekering heeft misschien een minder uitgebreide dekking of minder keuze aan zorgverleners waar je zonder extra kosten terecht kan. Let hier dus goed op voor je een keuze maakt.

Hoe heeft de goedkoopste zorgverzekering zich de laatste jaren ontwikkeld?

Zorgverzekeringen worden de laatste jaren steeds duurder. De premie van de goedkoopste ziektekostenverzekering stijgt dus ook. Sinds 2014 is heel duidelijk te zien dat de goedkoopste zorgverzekeringen elk jaar een beetje duurder worden. Dit heeft vooral te maken met de stijgende zorgkosten. Opvallend is wel dat de goedkoopste zorgpremie tussen 2013 en 2014 ineens flink daalt. Dat kwam door ophef over de hoge reserves die zorgverzekeraars hadden en dat ze min of meer werden gedwongen hier wat van in te leveren. Dit deden ze destijds dus door de zorgpremies te verlagen.

Ontwikkeling goedkoopste zorgverzekering

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 goedkope zorgverzekeringen

Direct weten wat de goedkoopste zorgverzekering is bij jouw zorgwensen? We hebben de goedkoopste zorgverzekeringen bij de meest vergeleken scenario's voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekeringen
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoZieZo€ 83,25
Basisverzekering € 385 eigen risicoZEKUR.nl€ 101,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingenZEKUR.nl€ 113,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)ZEKUR.nl€ 114,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Bewuzt€ 125,28
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)IZZ (VGZ voor de Zorg)€ 130,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)Ditzo€ 123,85
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingenIZZ (VGZ voor de Zorg)€ 130,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)DSW Zorgverzekeraar€ 140,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)Nationale-Nederlanden€ 162,29
Start vergelijken
 • Zorgverzekering
Zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering 2022

Natuurlijk wil je graag een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering. Maar een goedkope zorgverzekering kan duur uitpakken als die niet de vergoeding biedt die je nodig hebt of als je moet bijbetalen bij de zorgverleners van je keuze. Daarom helpen we je op Geld.nl de beste én goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie te vinden.

In 4 stappen een goedkope zorgverzekering

Op vergelijkingssite Geld.nl vind je met onze zorgvergelijker 2022 in 4 stappen de beste en goedkoopste zorgverzekering.

 1. Vul je geboortedatum, geslacht en postcode in
 2. Kies je eigen risico en welke zorg je vergoed wilt krijgen
 3. Vergelijk de zorgverzekeringen
 4. Kies de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie en sluit deze af

6 tips goedkoopste zorgverzekering 2022

Geld.nl helpt je om de goedkoopste zorgverzekering van Nederland te vinden, mét de beste dekking voor jouw situatie en wensen. Zo kun je hier uitgebreid zorgverzekeringen vergelijken en geven we je alle nodige informatie. De tips die we je hieronder geven, helpen je om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Wil je nog wat extra hulp bij je keuze voor een goedkope ziektekostenverzekering? Lees dan ook deze pagina: Welke zorgverzekering past bij mij?

1. Goedkope zorgverzekering met aanvullende wensen

De goedkoopste zorgverzekering van Nederland heb je als je alleen een basisverzekering afsluit. Maar misschien heb je meer zorg nodig dan alleen wat de basisverzekering in 2022 vergoedt. Wil je bijvoorbeeld als volwassene een vergoeding voor de tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen? Dan moet je hiervoor één of meer aanvullende zorgverzekeringen  afsluiten.

In de zorgvergelijker op Geld.nl vul je alle zorg in die jij nodig hebt en vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle mogelijke zorgverzekeringen die de gekozen zorg vergoeden. Zo weet je zeker dat je een goedkope zorgverzekering vindt die vergoedt wat jij wilt.

Tip! Wil je weten welke zorg wordt vergoed door de basisverzekering en of je een aanvullende verzekering nodig hebt? Bekijk ons handige overzicht vergoedingen zorgverzekering. Je ziet hier per type zorg welke verzekeraars er dekking voor bieden in hun aanvullende verzekeringen.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

2. Goedkoopste zorgverzekering met hoogste eigen risico

Een van de manieren om je zo goedkoop mogelijk te verzekeren voor zorg, is door je eigen risico te verhogen. Standaard heb je 385 euro eigen risico bij je zorgverzekering in 2022. Gebruik je zorg die onder het eigen risico valt? Dan betaal je tot 385 euro per jaar zelf. Je kunt je eigen risico in stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Bij een eigen risico van 885 euro heb je het hoogste eigen risico en de goedkoopste zorgverzekering die mogelijk is. Maar moet je een keertje naar het ziekenhuis? Dan moet je dus wel een hoger bedrag zelf betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je een onverwachte zorgrekening kunt betalen.

3. Goedkope zorgverzekering met vrije keuze

De goedkoopste zorgverzekeringen in Nederland zijn naturapolissen en soms zelf selectieve natura polissen. Dit betekent dat je alleen bij (een beperkt aantal) zorgverleners met wie de zorgverzekeraar een contract heeft de volledige rekening vergoed krijgt. Ga je bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft? Dan betaal je 20 tot 25 procent van de rekening zelf. Controleer dus altijd goed of de zorgverleners waar jij naartoe wilt een contract hebben bij de zorgverzekering van je keuze. Anders wordt een goedkope zorgverzekering alsnog duur.

Tip! Tijdens je zoektocht naar een goedkope zorgverzekering op Geld.nl kun je van elke zorgverzekering de aangesloten zorgverleners opzoeken.

Er zijn ook zorgverzekeringen waarbij je bij elke zorgverlener terecht kunt, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Dit zijn restitutiepolissen. Voor zo’n zorgverzekering met vrije zorgkeuze betaal je wel meer premie. De goedkoopste zorgverzekering 2022 met vrije zorgkeuze kost 132,95 euro per maand. Verhoog je je eigen risico tot het maximale bedrag, dan betaal je voor de goedkoopste restitutie zorgverzekering 107,95 euro per maand.

4. Zorgverzekering nog goedkoper bij jaarbetaling

Als je het kunt betalen, raden we je altijd aan om je zorgverzekering in één keer voor het jaar vooruit te betalen. Je betaalt dan één keer een grote bedrag voor je zorgverzekering, maar je hebt de rest van het jaar nergens omkijken meer naar. Bovendien krijg je bij veel zorgverzekeraars korting op de premie als je per jaar betaalt. Tijdens je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering op Geld.nl kun je eenvoudig aangeven dat je per jaar wilt betalen. Je ziet dan direct alle premies met de korting voor jaarbetaling erin verrekend. 

5. Goedkoopste zorgverzekering aanvragen op Geld.nl

Heb je de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan kun je deze meestal direct online afsluiten via Geld.nl. Bovendien krijg je bij sommige zorgverzekeringen extra korting als je deze bij Geld.nl afsluit. Zo ben je dus nog goedkoper verzekerd voor zorg! 

Meer weten over hoe een overstap van zorgverzekering in zijn werk gaat? Lees dan de pagina: Overstappen van zorgverzekering.

6. Goedkope zorgverzekering voor jouw situatie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is vooral belangrijk dat je een zorgverzekering kiest die past bij jouw situatie. Daarom hebben sommige zorgverzekeraars speciale aanvullende zorgverzekeringen voor specifieke doelgroepen. Dit kan voor jou een goedkope en goede keuze zijn, als je tot de doelgroep behoort, maar soms kun je beter een andere keuze maken. Op deze pagina’s lees je hier meer over en hoe je een goede keuze maakt voor een goedkope zorgverzekering bij jouw situatie.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgalert 2023 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc