Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Zorgverzekering jongeren

vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 31 augustus 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Welke zorgverzekering is het beste voor jongeren?

Wat de beste zorgverzekering is, is voor iedere jongere anders. Het hangt namelijk vooral af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke zorg wil je bijvoorbeeld vergoed krijgen en hoe belangrijk vind je het dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt? In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Ben je jong en gezond? Dan heb je misschien voldoende aan de goedkoopste basisverzekering 2022. Je vindt die vaak bij online zorgverzekeraars, zoals ZEKUR, ZieZo, Bewuzt of Anderzorg. Wil je ook een vergoeding voor zorg die niet in de basisverzekering zit, zoals behandelingen bij de fysiotherapeut of tandartskosten? Ga dan uitgebreider je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Vul je wensen en gegevens in en wij tonen je alle jongeren zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen en zorgbehoeften.

Waarom moet ik als jongere mijn zorgverzekering vergelijken?

Vanaf je 18e verjaardag betaal je zelf voor je zorgverzekering. Veel jongeren blijven dan gewoon bij de zorgverzekeraar waarbij ze via hun ouders verzekerd waren. Heel gemakkelijk, maar niet verstandig en waarschijnlijk onnodig duur! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste jongeren zorgverzekering is al snel enkele tientjes per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren te kiezen voor jouw situatie, heb je die besparing zo binnen!

Waarom moet ik mijn jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Via Geld.nl betaal je nooit te veel premie voor je jongeren zorgverzekering. De premies die je bij ons ziet, zijn nooit hoger dan bij zorgverzekeraar zelf. Bovendien krijg je soms zelfs korting, tot wel 20 procent! Zo ben je via Geld.nl zelfs goedkoper uit.

Daarnaast is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Kan ik als jongere zorgtoeslag aanvragen?

Zorgtoeslag is een bedrag dat je elke maand kunt krijgen van de Belastingdienst. Hiermee kun je een deel van je zorgverzekeringpremie betalen. Als jongere heb je vaak recht op zorgtoeslag, ook als je nog thuis woont. Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website Toeslagen.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 Zorgverzekering voor jongeren 2022

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekeringen jongeren
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoZieZo€ 86,25
Basisverzekering € 385 eigen risicoZieZo€ 108,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingenDe Friesland€ 122,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)ZieZo€ 122,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid€ 130,60
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)De Friesland€ 137,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)FBTO€ 125,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingenIZZ€ 141,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)IZA€ 152,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)ONVZ€ 174,02
Start vergelijken
  • Zorgverzekering
Jongeren zorgverzekering

Zorgverzekering jongeren

Als jongeren heb je andere wensen voor je zorgverzekering dan ouderen. Zo heb je misschien voldoende aan hooguit een paar fysiotherapiebehandelingen voor als je een sportblessure krijgt en wil je misschien graag een goede dekking voor anticonceptie. Maar boven alles wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen. Geld.nl helpt je om een goed keuze te maken voor je zorgverzekering waarmee je ook nog eens tot 640 euro per jaar kunt besparen. Je zorgverzekering vergelijken is de manier waarop je dat geld bespaart.

Let op! Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18? Dan ben je gewoon verzekerd voor zorg via de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 wordt, kun je zelf een zorgverzekering 18 jaar afsluiten.

Jongeren zorgverzekering vergelijken

Door zorgverzekeringen te vergelijken op Geld.nl vind je in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren

  1. Vul je persoonlijke gegevens in, zoals je geboortedatum en postcode.
  2. Kies je eigen risico en geef aan welke zorg je wilt verzekeren.
  3. Vergelijk de beschikbare ziektekostenverzekeringen voor jongeren en kies de beste zorgverzekering voor jouw situatie.

Om je bij je keuzes op weg te helpen, geven we je hier enkele handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht.

1. Eigen risico jongeren zorgverzekering 2022

Je bent verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, ziekenhuisbehandelingen en medicijnen. Bij je basisverzekering betaal je ook een eigen risico. Het verplichte eigen risico is 385 euro. Dit betekent dat je van de zorgkosten uit de basisverzekering de eerste 385 euro per jaar zelf betaalt.

Als je jong bent en bijna nooit zorg nodig hebt, kom je waarschijnlijk niet eens aan die 385 euro. Je kunt dan je eigen risico verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op je zorgverzekering. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt.

Maar niemand kan natuurlijk de toekomst voorspellen. Dus heb je toch een keer zorg nodig? Dan moet je je (hogere) eigen risico wel kunnen betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je het geld daarvoor hebt of je ouders het eigen risico voor je willen voorschieten als je zorg nodig hebt.

2. Aanvullende zorgverzekering voor jongeren nodig?

Zoals gezegd, moet je minimaal een basisverzekering afsluiten. Maar misschien wil je ook zorg vergoed krijgen die niet onder de basisverzekering valt, zoals fysiotherapie of je tandartskosten. Geef dit dan aan tijdens je jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Wij geven je een overzicht van alle zorgverzekeringen (basis + aanvullend) die de zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Speciale jongeren zorgverzekering 2022 of niet?

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren aan. Of die verzekeringen voor jou een goede keuze zijn, hangt vooral af van hoeveel je ervoor betaalt en of je de zorg ook echt gebruikt. Let vooral op bij pakketten waar meerdere vergoedingen in zitten. Als je uit zo’n pakket maar één van de vergoedingen gebruikt, is de zorg zelf betalen vaak goedkoper dan de premie van het aanvullende pakket. Wil je toch een aanvullende verzekering? Dan is een aanvulling die enkel de vergoeding biedt die jij wilt, bijvoorbeeld 6 behandelingen fysiotherapie of maximaal 250 euro per jaar voor de tandarts, voordeliger.

Door in de zorgvergeijker op Geld.nl je gegevens in te vullen, krijg je een overzicht met alle zorgverzekeringen die de zorg vergoeden die jij kiest. Zo weet je precies welke zorgverzekeraar voor jou echt de voordeligste en beste zorgverzekering heeft.

Bonustip! Ben je student? Geef dit aan tijdens je vergelijking. We tonen je dan ook studenten zorgverzekeringen waarbij je extra korting krijgt als student.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering aanvragen

Heb je via Geld.nl de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan kun je deze bijna altijd direct online aanvragen. Houd hierbij wel je BSN-nummer (staat op je identiteitsbewijs) en je IBAN-rekeningnummer bij de hand. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij de aanvraag.

Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
  • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgverzekering 18 jaar Zodra je 18 wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je hier graag bij!
tc