Website van het jaar 2021

Zorgverzekering jongeren

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2021.

Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over zorgverzekering voor jongeren

Meer weten over de zorgverzekering voor jongeren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Als je alleen een basisverzekering nodig hebt, ben je als jongeren vaak het goedkoopste uit bij online zorgverzekeraar, zoals ZEKUR, ZieZo, Bewuzt of Anderzorg. De goedkoopste basisverzekering 2022 voor jongeren zie je direct in ons basisverzekeringoverzicht. Wil je ook een vergoeding voor zorg die niet in de basisverzekering zit zoals behandelingen bij de fysiotherapeut of tandartskosten? Ga dan uitgebreider je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Vul je wensen en gegevens in en wij tonen je alle jongeren zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen en zorgbehoeften.

Wat is de beste zorgverzekering voor jongeren?

Wat de beste jongeren zorgverzekering is, hangt vooral af van je persoonlijke wensen en zorgbehoefte. Zoals welke zorg je nodig hebt en of je belangrijk vind dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt. In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met al deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Zijn speciale aanvullende ziektekostenverzekeringen voor jongeren interessant?

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringen of pakketten aan voor jongeren. Of die voor jou interessant zijn, hangt vooral af van hoeveel je ervoor betaalt en of je de zorg ook echt gebruikt. Zeker bij pakketten waar meerdere vergoedingen in zitten, geldt dat als je maar één van die vergoedingen gebruikt de zorg zelf betalen vaak goedkoper is dan via de verzekering. Wil je toch een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak goedkoper uit met een aanvulling die enkel de vergoeding biedt die jij wilt. Bijvoorbeeld 6 behandelingen fysiotherapie of maximaal 250 euro per jaar voor de tandarts. Als je op Geld.nl je zorgwensen aangeeft, tonen wij je direct de voordeligste optie of dat nu met een pakket is of een specifieke aanvullende verzekering voor één soort vergoeding.

Welk eigen risico kan ik het beste kiezen als jongere?

Als je jong en gezond bent, maak je meestal weinig zorgkosten. Een hoog eigen risico kan daarom als jongere interessant zijn. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je namelijk krijgt op je premie. Door je eigen risico te verhogen naar het maximale bedrag van 885 euro op jaarbasis, bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je premie. Maar let op! Heb je onverwachts toch zorg nodig, dan moet je je eigen risico wel kunnen betalen. Meer hierover lees je in het artikel over eigen risico zorg.

Waarom moet ik als jongere mijn zorgverzekering vergelijken?

Als je 18 jaar wordt, sluit je voor het eerst je eigen zorgverzekering af. Veel jongeren doen dit gewoon bij de zorgverzekeraar waarbij ze via hun ouders waren verzekerd. Makkelijk, maar niet verstandig en zeker niet per sé de voordeligste optie! Het verschil tussen de goedkoopste en duurste jongeren zorgverzekering is al snel 40 tot 50 euro per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste jongeren zorgverzekering te kiezen voor jouw situatie, heb je die besparing zo binnen!

Hebben jongeren voldoende aan alleen basisverzekering?

De meeste jongeren hebben aan een basisverzekering voldoende. De basisverzekering vergoedt onder meer de kosten van de huisarts, spoedeisende hulp, medicijnen en psychische hulp. Wil je je toch graag verzekeren voor extra zorg, zoals een paar fysiotherapie behandelingen voor als je geblesseerd raakt tijdens het sporten? Geef dit aan tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl? We tonen je dan direct alle combinaties van basis- en aanvullende verzekeringen voor jongeren die aansluiten op jouw situatie en wensen.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Verzekeraars vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Top 10 Zorgverzekering voor jongeren 2021

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen jongeren
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 25 september 2021.

Amanda Bulthuis
Jongeren zorgverzekering

Zorgverzekering jongeren

Veel jongeren kiezen voor dezelfde zorgverzekering als hun ouders. Een lekker makkelijke oplossing, maar vaak niet de voordeligste. Weet je dat je tot wel 600 euro per jaar kunt besparen? Dat is een city trip met je vrienden! Daarvoor neem je toch wel de tijd om even je zorgverzekering te vergelijken? Je vindt een zorgverzekering die bij jóu past (níet bij je ouders) tegen de laagste premie. Een kleine moeite met een groots resultaat.

Zo vergelijk je jongeren zorgverzekeringen

In drie stappen vergelijk je jongeren zorgverzekeringen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je jongeren zorgverzekering

Waarom jongeren zorgverzekering vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je jongeren zorgverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod jongeren zorgverzekeringen 2022

Hier vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen voor jongeren in een helder overzicht, aangepast naar jouw wensen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De jongeren zorgverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke verzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Zorgverzekering jongeren

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering jongeren vergelijken

Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. Onze zorgvergelijker wordt dus niet beïnvloed door derde partijen. Door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers zorgen we dat de premies en dekkingen up-to-date zijn. Zo maak jij een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering 2022

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je jongeren zorgverzekering dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd op jongeren zorgverzekering

Mocht je niet helemaal tevreden zijn over je zorgverzekering voor jongeren, dan zeg je de polis binnen veertien dagen kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari. Dit is namelijk de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering

De beste en goedkoopste jongeren zorgverzekering gevonden? Goed bezig! Laat hem niet liggen en sluit hem direct online af via Geld.nl. Kun je daarna die city trip boeken.

Jongeren zorgverzekering aanvragen

Je zorgverzekering voor jongeren aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste jongeren zorgverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie jongeren zorgverzekering!

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Voor de basisverzekering word je altijd geaccepteerd, omdat dit wettelijk verplicht is. Verzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering 18 jaar Zodra je 18 wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je hier graag bij!
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten