Contact

Zorgverzekering jongeren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Top 10 zorgverzekering voor jongeren 2024

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

Dé goedkoopste zorgverzekering voor jongeren bestaat niet. Welke zorgverzekering voor jou als jongere de goedkoopste is, hangt af van je zorgwensen. Maar bijvoorbeeld ook van de vraag hoe hoog je eigen risico mag zijn. Om je een idee te geven van wat een zorgverzekering voor jongeren kost, zie je in deze tabel tien verschillende scenario’s met erachter de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren. 

Benieuwd welke zorgverzekering de voordeligste is voor jou? Maak een vergelijking!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering jongeren

Welke zorgverzekering is het beste voor jongeren?

Wat de beste zorgverzekering is, is voor iedere jongere anders. Het hangt namelijk vooral af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke zorg wil je bijvoorbeeld vergoed krijgen en hoe belangrijk vind je het dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt? In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Ben je jong en gezond? Dan heb je misschien voldoende aan de goedkoopste basisverzekering 2024. Je vindt die vaak bij online zorgverzekeraars, zoals ZEKUR, VinkVink, FBTO en Just. Wil je ook een vergoeding voor zorg die niet in de basisverzekering zit, zoals behandelingen bij de fysiotherapeut of tandartskosten? Ga dan uitgebreider je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Vul je wensen en gegevens in en wij tonen je alle jongeren zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen en zorgbehoeften.

Waarom moet ik als jongere mijn zorgverzekering vergelijken?

Vanaf je 18e verjaardag betaal je zelf voor je zorgverzekering. Veel jongeren blijven dan gewoon bij de zorgverzekeraar waarbij ze via hun ouders verzekerd waren. Heel gemakkelijk, maar niet verstandig en waarschijnlijk onnodig duur! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste jongeren zorgverzekering is al snel enkele tientjes per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren te kiezen voor jouw situatie, heb je die besparing zo binnen!

Waarom moet ik mijn jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Via Geld.nl betaal je nooit te veel premie voor je jongeren zorgverzekering. De premies die je bij ons ziet, zijn nooit hoger dan bij zorgverzekeraar zelf. Bovendien krijg je soms zelfs korting, tot wel 20 procent! Zo ben je via Geld.nl zelfs goedkoper uit.

Daarnaast is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Kan ik als jongere zorgtoeslag aanvragen?

Zorgtoeslag is een bedrag dat je elke maand kunt krijgen van de Belastingdienst. Hiermee kun je een deel van je zorgverzekeringpremie betalen. Als jongere heb je vaak recht op zorgtoeslag, ook als je nog thuis woont. Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website Toeslagen.nl.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Zorgverzekering jongeren

Als jongere heb je andere wensen voor je zorgverzekering dan ouderen. Zo heb je misschien voldoende aan hooguit een paar fysiotherapiebehandelingen voor als je een sportblessure krijgt en wil je misschien graag een goede dekking voor anticonceptie. Maar boven alles wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen.

Geld.nl helpt je om een goed keuze te maken voor je zorgverzekering waarmee je ook nog eens tot 591 euro per jaar kunt besparen. Je zorgverzekering vergelijken is de manier waarop je dat geld bespaart.

Let op! Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18? Dan ben je gewoon verzekerd voor zorg via de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 wordt, kun je zelf een zorgverzekering 18 jaar afsluiten.

Laagste premie zorgverzekering

Jongeren zorgverzekering vergelijken

Door zorgverzekeringen te vergelijken op Geld.nl vind je in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren.

  1. Vul je je geboortedatum en postcode in.
  2.  Kies je eigen risico en geef aan welke zorg je wilt verzekeren.
  3. Vergelijk de beschikbare ziektekostenverzekeringen voor jongeren en kies de beste zorgverzekering voor jouw situatie

Lage premie

Goedkoopste jongeren zorgverzekering - 4 tips

Tijdens je vergelijking voor een jongeren zorgverzekering op Geld.nl vragen we je om een aantal keuzes te maken. Om je bij je keuzes op weg te helpen, geven we je hier enkele handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht.

Zorgverzekering vergelijken tips

Eigen risico bij jongeren zorgverzekering 2024

Bij je zorgverzekering heb je een verplicht eigen risico. Dit kun je vrijwillig verhogen in ruil voor korting op je premie. Je bent verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, ziekenhuisbehandelingen en medicijnen. Bij je basisverzekering betaal je ook een eigen risico. Het verplichte eigen risico is 385 euro. Dit betekent dat je van de zorgkosten uit de basisverzekering de eerste 385 euro per jaar zelf betaalt.

Als je jong bent en bijna nooit zorg nodig hebt, kom je waarschijnlijk niet eens aan die 385 euro. Je kunt dan je eigen risico verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op je zorgverzekering. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt.

Maar niemand kan natuurlijk de toekomst voorspellen. Dus heb je toch een keer zorg nodig? Dan moet je je (hogere) eigen risico wel kunnen betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je het geld daarvoor hebt of je ouders het eigen risico voor je willen voorschieten als je zorg nodig hebt.

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren nodig?

Zoals gezegd, moet je minimaal een basisverzekering afsluiten. Maar misschien wil je ook zorg vergoed krijgen die niet onder de basisverzekering valt, zoals fysiotherapie of je tandartskosten. Geef dit dan aan tijdens je jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Wij geven je een overzicht van alle zorgverzekeringen (basis + aanvullend) die de zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

Speciale jongeren zorgverzekering 2024 of niet?

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren aan. Of die verzekeringen voor jou een goede keuze zijn, hangt vooral af van hoeveel je ervoor betaalt en of je de zorg ook echt gebruikt. Let vooral op bij pakketten waar meerdere vergoedingen in zitten. Als je uit zo’n pakket maar één van de vergoedingen gebruikt, is de zorg zelf betalen vaak goedkoper dan de premie van het aanvullende pakket. Wil je toch een aanvullende verzekering? Dan is een aanvulling die enkel de vergoeding biedt die jij wilt, bijvoorbeeld 6 behandelingen fysiotherapie of maximaal 250 euro per jaar voor de tandarts, voordeliger.

Door in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens in te vullen, krijg je een overzicht met alle zorgverzekeringen die de zorg vergoeden die jij kiest. Zo weet je precies welke zorgverzekeraar voor jou echt de voordeligste en beste zorgverzekering heeft.

Bonustip! Ben je student? Geef dit aan tijdens je vergelijking. We tonen je dan ook studenten zorgverzekeringen waarbij je extra korting krijgt als student.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering aanvragen

Heb je via Geld.nl de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan kun je deze bijna altijd direct online aanvragen. Houd hierbij wel je BSN-nummer (staat op je identiteitsbewijs) en je IBAN-rekeningnummer bij de hand. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij de aanvraag.

DD-MM-JJJJ