Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering jongeren

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 12:25
 • 12:22
 • 12:20
 • 12:18
 • 12:16

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips jongeren zorgverzekering 2020

Tip 1: Alleen de basisverzekering als jongere

Voor veel jongeren is een basisverzekering voldoende. Deze vergoedt de meest noodzakelijke zorg: de huisarts, spoedeisende hulp, medisch specialistische zorg, psychische zorg en de meeste medicijnen. Als je niks anders nodig hebt, is een aanvullende verzekering nemen zonde van je geld.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Aanvullende ziektekostenverzekering jongeren

Een aanvullende verzekering is soms echter wel handig. Bijvoorbeeld als je veel sport. Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is dan verstandig voor het geval je geblesseerd raakt. Bereken eerst of een aanvullende verzekering het wel waard is. Als je meer premie betaalt dan dat je vergoed krijgt, is het natuurlijk weggegooid geld. In ons overzicht vergoedingen zorgverzekering vind je de vergoedingen van iedere aanvullende verzekering per verzekeraar.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Eigen risico verhogen als jongere?

De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro. Tot dit bedrag betaal je zorgkosten zelf. Als je weinig gebruikt maakt van zorg, bespaar je geld door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit gaat in stappen van 100 euro tot 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, des te lager je premie.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Online jongeren zorgverzekering

Tegenwoordig hebben veel grote zorgverzekeraars een goedkopere, online versie van hun traditionele zorgverzekering. Telefonisch contact is hierbij niet mogelijk. Je regelt in plaats daarvan alles online. Als jongeren zorgverzekering, zorgverzekering voor 18-jarigen of studenten zorgverzekering is dit een voordelige uitkomst.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgtoeslag aanvragen als jongere

Als jongere zal je inkomen nog niet zo hoog zijn. Het is daarom mogelijk zorgtoeslag aan te vragen. Hierbij wordt alléén naar jouw inkomen gekeken. Het maakt dus niet uit of je nog bij je ouders woont of al op jezelf. Het is een fijn steuntje in de rug die je nog meer laat besparen op je jongeren zorgverzekering.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Top 10 Zorgverzekering voor jongeren 2020

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,85
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico +  Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Zorgverzekering jongeren

Veel jongeren kiezen voor dezelfde zorgverzekering als hun ouders. Een lekker makkelijke oplossing, maar vaak niet de voordeligste. Weet je dat je tot wel 300 euro per jaar kunt besparen? Dat is een city trip met je vrienden! Daarvoor neem je toch wel de tijd om even je zorgverzekering te vergelijken? Je vindt een zorgverzekering die bij jóu past (níet bij je ouders) tegen de laagste premie. Een kleine moeite met een groots resultaat.

Zo vergelijk je jongeren zorgverzekeringen

In drie stappen vergelijk je jongeren zorgverzekeringen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je jongeren zorgverzekering

Waarom jongeren zorgverzekering vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je jongeren zorgverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Aanbieders jongeren zorgverzekeringen

Zorgverzekering jongeren

Grootste aanbod jongeren zorgverzekeringen 2020

Hier vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen voor jongeren in een helder overzicht, aangepast naar jouw wensen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ De jongeren zorgverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af. Benieuwd welke verzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering jongeren vergelijken

Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. Onze zorgvergelijker wordt dus niet beïnvloed door derde partijen. Door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers zorgen we dat de premies en dekkingen up-to-date zijn. Zo maak jij een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering 2020

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je jongeren zorgverzekering dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd op jongeren zorgverzekering

Mocht je niet helemaal tevreden zijn over je zorgverzekering voor jongeren, dan zeg je de polis binnen veertien dagen kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari. Dit is namelijk de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Jongeren die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een jongeren zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

De beste en goedkoopste jongeren zorgverzekering gevonden? Goed bezig! Laat hem niet liggen en sluit hem direct online af via Geld.nl. Kun je daarna die city trip boeken.

Jongeren zorgverzekering aanvragen

Je zorgverzekering voor jongeren aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste jongeren zorgverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie jongeren zorgverzekering!

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Voor de basisverzekering word je altijd geaccepteerd, omdat dit wettelijk verplicht is. Verzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Overstappen zorgverzekering Elk jaar opnieuw kun je overstappen van zorgverzekering. Je leest hier wanneer je kunt overstappen en hoe je dit direct regelt.
 • Studenten zorgverzekering Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Lees hier onze handige tips en bespaar direct.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering 18 jaar Zodra je 18 wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je hier graag bij!
tc