Contact

Zorgverzekering jongeren

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
DD-MM-JJJJ
(2.933)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een zorgverzekering vergelijking hebben gemaakt.

10

Overzichtelijk, makkelijke bediening, duidelijk.

mevrouw Blom - 6 december 2023
8

Het ging opzich vrij makkelijk. Wel omslachtig voor de cadeaubon. Ook afwachten of ik deze daadwerkelijk ontvang

Marvin - 6 december 2023
10

Ging prima en makkelijk

Johan - 5 december 2023
10

Heel duidelijk

Esmaralda - 5 december 2023
10

Was snel klaar en de beste zorg verzekeraars bij elkaar die bij mijn verlangen paste

Robert - 5 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste zorgverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf

Op Geld.nl krijg je een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Daarom vragen we je je geboortedatum (en die van gezinsleden die je wilt meeverzekeren) in te vullen. Ook vragen we naar je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.

2. Geef aan welke zorg je nodig hebt

Je wilt natuurlijk dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je ook in te vullen welke zorg jij (en je gezinsleden) vergoed wil(len) krijgen. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland die voldoen aan jouw wensen. Je ziet eerst een top 4 met de goedkoopste zorgverzekering, de zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit, de zorgverzekering met veel extra's voor en kleine meerprijs en de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze voor ziekenhuizen. Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn. Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen.

4. Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan kun je die meestal direct online aanvragen. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. Voor de basisverzekering word je vrijwel altijd direct geaccepteerd. Voor de aanvullende zorgverzekering mogen zorgverzekeraars extra vragen stellen om te bepalen of ze je accepteren. Dit komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandartskosten.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen, kies de verzekering die het beste bij jouw zorgwensen past en bespaar € 591!

Top 10 Zorgverzekering voor jongeren 2024

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. We nemen hierin geen selectieve polissen mee, die alleen met een beperkt aantal zorgverleners een contract hebben.

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024
Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,65
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over zorgverzekering jongeren

Welke zorgverzekering is het beste voor jongeren?

Wat de beste zorgverzekering is, is voor iedere jongere anders. Het hangt namelijk vooral af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke zorg wil je bijvoorbeeld vergoed krijgen en hoe belangrijk vind je het dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt? In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Ben je jong en gezond? Dan heb je misschien voldoende aan de goedkoopste basisverzekering 2024. Je vindt die vaak bij online zorgverzekeraars, zoals ZEKUR, VinkVink, FBTO en Just. Wil je ook een vergoeding voor zorg die niet in de basisverzekering zit, zoals behandelingen bij de fysiotherapeut of tandartskosten? Ga dan uitgebreider je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Vul je wensen en gegevens in en wij tonen je alle jongeren zorgverzekeringen die passen bij jouw wensen en zorgbehoeften.

Waarom moet ik als jongere mijn zorgverzekering vergelijken?

Vanaf je 18e verjaardag betaal je zelf voor je zorgverzekering. Veel jongeren blijven dan gewoon bij de zorgverzekeraar waarbij ze via hun ouders verzekerd waren. Heel gemakkelijk, maar niet verstandig en waarschijnlijk onnodig duur! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste jongeren zorgverzekering is al snel enkele tientjes per maand. Je kunt vast wel iets leukers bedenken om met dat geld te doen. Door even goed je zorgverzekering te vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren te kiezen voor jouw situatie, heb je die besparing zo binnen!

Waarom moet ik mijn jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Via Geld.nl betaal je nooit te veel premie voor je jongeren zorgverzekering. De premies die je bij ons ziet, zijn nooit hoger dan bij zorgverzekeraar zelf. Bovendien krijg je soms zelfs korting, tot wel 20 procent! Zo ben je via Geld.nl zelfs goedkoper uit.

Daarnaast is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Kan ik als jongere zorgtoeslag aanvragen?

Zorgtoeslag is een bedrag dat je elke maand kunt krijgen van de Belastingdienst. Hiermee kun je een deel van je zorgverzekeringpremie betalen. Als jongere heb je vaak recht op zorgtoeslag, ook als je nog thuis woont. Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website Toeslagen.nl.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en honderdduizenden zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze zorgverzekering expert Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Zorgverzekering jongeren

Als jongere heb je andere wensen voor je zorgverzekering dan ouderen. Zo heb je misschien voldoende aan hooguit een paar fysiotherapiebehandelingen voor als je een sportblessure krijgt en wil je misschien graag een goede dekking voor anticonceptie. Maar boven alles wil je natuurlijk niet onnodig te veel betalen.

Geld.nl helpt je om een goed keuze te maken voor je zorgverzekering waarmee je ook nog eens tot 591 euro per jaar kunt besparen. Je zorgverzekering vergelijken is de manier waarop je dat geld bespaart.

Let op! Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18? Dan ben je gewoon verzekerd voor zorg via de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 wordt, kun je zelf een zorgverzekering 18 jaar afsluiten.

Laagste premie zorgverzekering

Jongeren zorgverzekering vergelijken

Door zorgverzekeringen te vergelijken op Geld.nl vind je in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren.

  1. Vul je je geboortedatum en postcode in.
  2.  Kies je eigen risico en geef aan welke zorg je wilt verzekeren.
  3. Vergelijk de beschikbare ziektekostenverzekeringen voor jongeren en kies de beste zorgverzekering voor jouw situatie

Lage premie

Goedkoopste jongeren zorgverzekering - 4 tips

Tijdens je vergelijking voor een jongeren zorgverzekering op Geld.nl vragen we je om een aantal keuzes te maken. Om je bij je keuzes op weg te helpen, geven we je hier enkele handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht.

Zorgverzekering vergelijken tips

Eigen risico bij jongeren zorgverzekering 2024

Bij je zorgverzekering heb je een verplicht eigen risico. Dit kun je vrijwillig verhogen in ruil voor korting op je premie.

Je bent verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, ziekenhuisbehandelingen en medicijnen. Bij je basisverzekering betaal je ook een eigen risico. Het verplichte eigen risico is 385 euro. Dit betekent dat je van de zorgkosten uit de basisverzekering de eerste 385 euro per jaar zelf betaalt.

Als je jong bent en bijna nooit zorg nodig hebt, kom je waarschijnlijk niet eens aan die 385 euro. Je kunt dan je eigen risico verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op je zorgverzekering. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt.

Maar niemand kan natuurlijk de toekomst voorspellen. Dus heb je toch een keer zorg nodig? Dan moet je je (hogere) eigen risico wel kunnen betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je het geld daarvoor hebt of je ouders het eigen risico voor je willen voorschieten als je zorg nodig hebt.

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren nodig?

Zoals gezegd, moet je minimaal een basisverzekering afsluiten. Maar misschien wil je ook zorg vergoed krijgen die niet onder de basisverzekering valt, zoals fysiotherapie of je tandartskosten.

Geef dit dan aan tijdens je jongeren zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Wij geven je een overzicht van alle zorgverzekeringen (basis + aanvullend) die de zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

Speciale jongeren zorgverzekering 2024 of niet?

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren aan.

Of die verzekeringen voor jou een goede keuze zijn, hangt vooral af van hoeveel je ervoor betaalt en of je de zorg ook echt gebruikt. Let vooral op bij pakketten waar meerdere vergoedingen in zitten. Als je uit zo’n pakket maar één van de vergoedingen gebruikt, is de zorg zelf betalen vaak goedkoper dan de premie van het aanvullende pakket. Wil je toch een aanvullende verzekering? Dan is een aanvulling die enkel de vergoeding biedt die jij wilt, bijvoorbeeld 6 behandelingen fysiotherapie of maximaal 250 euro per jaar voor de tandarts, voordeliger.

Door in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens in te vullen, krijg je een overzicht met alle zorgverzekeringen die de zorg vergoeden die jij kiest. Zo weet je precies welke zorgverzekeraar voor jou echt de voordeligste en beste zorgverzekering heeft.

Bonustip! Ben je student? Geef dit aan tijdens je vergelijking. We tonen je dan ook studenten zorgverzekeringen waarbij je extra korting krijgt als student.

Goedkoopste jongeren zorgverzekering aanvragen

Heb je via Geld.nl de beste jongeren zorgverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan kun je deze bijna altijd direct online aanvragen.

Houd hierbij wel je BSN-nummer (staat op je identiteitsbewijs) en je IBAN-rekeningnummer bij de hand. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij de aanvraag.

DD-MM-JJJJ