Zorgverzekering voor kind vergelijken

Website van het jaar 2020

Zorgverzekering kind

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Ook besparen op je zorgverzekering?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Start vergelijken ➔
Dit vinden klanten van ons
8,8
  673 klantreviews
10,0   "Snel de juiste zorgverzekeraar gevonden" S. van Varsseveld 15 december 2020
10,0   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
10,0   "Handige hulpteksten zodat je weet wat het is" A. Wache 12 november 2020
Alle reviews bekijken
Veelgestelde vragen over zorgverzekering voor kind

Meer weten over kinderen en de zorgverzekering? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Moet ik een aparte zorgverzekering afsluiten voor mijn kind?

Je hoeft voor je zoon of dochter tot 18 jaar geen aparte zorgverzekering af te sluiten. Je kunt je kind gewoon bijschrijven op je eigen polis of die van je partner. Je betaalt hiervoor niks extra’s. Zodra je kind 18 jaar wordt, moet hij of zij wel zelf een zorgverzekering afsluiten. Meer hierover lees op de pagina Zorgverzekering 18 jaar.

Wat zijn de kosten van een zorgverzekering voor mijn kind?

Kinderen tot 18 jaar mag je gratis meeverzekeren op je eigen polis of die van de andere partner. Dit geldt in elk geval voor de basisverzekering en meestal ook voor aanvullende verzekering. Bij een enkele verzekeraar betaal je voor kinderen vanaf 10 jaar welk extra premie als je een aanvullende verzekering voor orthodontie afsluit. Door in onze zorgvergelijker de gegevens van jezelf en je kind(eren) in te vullen en welke zorg je wilt verzekeren, zie je direct welke verzekeringen passen bij jullie situatie en wat elke zorgverzekering voor jou en je kind(eren) kost.

Wat vergoedt de basisverzekering voor mijn kind?

De basisverzekering vergoedt vrijwel alle zorg voor je kind, zoals:

 • De huisarts
 • Spoedeisende hulp
 • Behandelingen en operaties in het ziekenhuis
 • Medicijnen
 • De tandarts (voor kinderen tot 18 jaar)

Wil je voor je kind een vergoeding voor bijvoorbeeld een bril of een beugel? Dan kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De basisverzekering vergoedt deze dingen alleen bij specifieke medische indicaties. Ook voor andere ADHD-medicijnen dan Ritalin, biedt de basisverzekering geen vergoeding. Tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl geef je alle zorgwensen van jezelf en je kind(eren) op. Wij tonen je vervolgens alle zorgverzekeringen die dit allemaal vergoeden. Je ziet dan direct of een basisverzekering voldoende is of dat je ook aanvullende verzekeringen nodig hebt.

Betaal ik voor mijn kind eigen risico bij de zorgverzekering?

Zorg voor kinderen tot 18 jaar is vrijgesteld van het eigen risico. Je betaalt voor je kinderen dus geen eigen risico. Dit geldt voor alle zorg voor je kind, dus ook voor de tandarts.

Moet ik een aparte tandartsverzekering afsluiten voor mijn kind?

Omdat tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering vallen, hoef je meestal geen aparte tandartsverzekering af te sluiten voor je kind. Heeft je kind een beugel nodig en wil je de kosten vergoed krijgen? Dan moet je wel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten met een dekking voor orthodontie voor kinderen. Let op! Veel zorgverzekeraars hanteren voor orthodontie een wachttijd. Dit betekent dat je de verzekering met orthodontie eerst één of twee jaar moet hebben voor je gebruik mag maken van de dekking voor orthodontie. In je vergelijking op Geld.nl zie je direct of de betreffende zorgverzekeraar een wachttijd hanteert.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

 • Zilveren kruis
 • Menzis
 • CZ
 • VGZ
 • DSW
 • ONVZ
 • Anderzorg
 • IZZ

Zorgverzekering kinderen 2021 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. De premies zijn per premiebetalende volwassene, de kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor kind
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 Zilveren Kruis € 158,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 1.000 Univé € 142,05
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 500 Univé € 142,05
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingen Zilveren Kruis € 158,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand €250 (75%) Univé € 160,05
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) Univé € 170,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand € 500 (75%) Univé € 160,05
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Tand € 250 (100%) CZ € 179,30
Basisverzekering € 385 eigen risico + Orthodontie € 2.000 + Fysio 18 behandelingen Zilveren Kruis € 158,20
Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering kind

Je wilt natuurlijk goede zorg voor je kinderen en daarom ben je op zoek naar de beste zorgverzekering voor kinderen. Tijdens je zoektocht heb je wel gezien dat er veel verschillende zorgverzekeraars zijn, ieder met een andere dekking en premie. Een verwarrende stapel om door te spitten. Geen wonder dat 72 procent van de mensen onnodig te veel betaalt voor de zorgverzekering. Je zorgverzekering vergelijken 2021 lost dit probleem op. Je geeft aan welke zorg jij en je kinderen nodig hebben en wij tonen je een overzicht van zorgverzekeringen die daarbij passen tegen de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar! Daarvan kun je een leuk dagje weg met je kinderen.

Zo vergelijk je zorgverzekering kinderen

Je vergelijkt kind zorgverzekeringen in drie stappen:

 1. Laat ons weten wie jij en je kinderen zijn
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering kind

Waarom zorgverzekering kind vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen jou en je kinderen graag een passende zorgverzekering te vinden waarvoor je niet te veel betaalt. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Grootste aanbod zorgverzekering kinderen

Je vergelijkt hier het grootste aanbod kind zorgverzekeringen. Er is dus altijd wel een zorgverzekering die bij jullie past. De zorgverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering kind

Onafhankelijk en actueel kind zorgverzekering vergelijken

Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden die we tonen worden dus niet beïnvloed door derde partijen. We houden de informatie actueel door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijken voor je kind zorgverzekering. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste kind zorgverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je kind zorgverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Hier ben je juist alleen maar goedkoper uit. We bieden namelijk tot wel 20 procent korting op sommige kind zorgverzekeringen!

Kinderen zorgverzekering met 14 dagen bedenktijd

Heb je een zorgverzekering voor kinderen afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit vóór 1 januari. Dit is namelijk de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Gezinnen die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering kind geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een kind zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1 Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering kind gevonden? Pak die besparing!

Heb je een passende kind zorgverzekering gevonden waar je niet te veel voor betaalt? Sluit hem dan direct online af terwijl je alvast een leuk uitje bedenkt voor jou en je kinderen!

Zorgverzekering kind aanvragen

Je vraagt je zorgverzekering kind aan in vier stappen:

 1. Kies je gewenste kinderen zorgverzekering
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en je kinderen
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, jullie zijn nu officieel Geld.nl bespaarders!

Acceptatie kind zorgverzekering

Na je aanvraag ontvang je direct een bevestiging. Voor de basisverzekering zullen jij en je kinderen altijd geaccepteerd worden, want deze is wettelijk verplicht. Zorgverzekeraars houden voor aanvullende zorgverzekeringen soms een medische selectie, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandzorg.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering gezin Een zorgverzekering kiezen voor je gezin? Hier lees je hoe je de beste zorgverzekering vindt voor je gezin.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten