Contact

Zorgverzekering met korting

Vergelijk en bespaar tot € 595. Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start zorgverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste zorgverzekering
DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 595 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Korting zorgverzekering 2023

Een zo laag mogelijke premie voor je zorgverzekering. Dat wil iedereen. De premie is niet voor niks voor veel mensen de belangrijkste reden om over te stappen van zorgverzekering (Bron: Nivel). En die laagste premie komt met een extra korting op je zorgverzekering natuurlijk nóg dichterbij.

Goed om te weten dus dat je via Geld.nl tot wel 20 procent korting kunt krijgen op je zorgverzekering!

Laagste premie zorgverzekering

Beste zorgverzekering met korting

Tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl zie je voor elke zorgverzekering of je korting krijgt en hoeveel. We laten je echter eerst een persoonlijke vergelijking maken op basis van je situatie en de zorg die je vergoed wilt krijgen. Zo kies je altijd een goede en goedkope zorgverzekering voor jouw situatie.

Lage premie

Veelgestelde vragen over zorgverzekering met korting

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van zorgverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over zorgverzekering met korting op een rij gezet.

Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 22 mei 2023.

Krijg ik via Geld.nl korting op mijn zorgverzekering?

Geld.nl maakt met sommige zorgverzekeraars afspraken, zodat jij via ons korting krijgt op je zorgverzekering. Die korting loopt op tot wel 20 procent. Zo weet je bij Geld.nl zeker dat je nooit meer betaalt dan bij de verzekeraar zelf. En voor sommige zorgverzekeringen ben je dus zelfs goedkoper uit op Geld.nl, omdat we je korting bieden. Ga direct je zorgverzekering vergelijken en je ziet in een paar stappen wat voor jou een goede en goedkope zorgverzekering is en op welke zorgverzekeringen je korting krijgt.

Hoeveel korting krijg ik op een basisverzekering in 2023?

Veel regels rondom de basisverzekering zijn wettelijk bepaald. Dat geldt ook voor hoeveel korting zorgverzekeraars mogen geven op een basisverzekering. Vanaf 2023 mogen zorgverzekeraars geen korting meer geven op de basisverzekering. Je kunt op Geld.nl dus ook geen korting meer krijgen op de premie basisverzekering 2023.

Hoeveel korting krijg ik op een aanvullende verzekering?

Bij aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen mogen zorgverzekeraars zelf bepalen hoeveel korting ze geven. In 2023 krijg je via Geld.nl maximaal 20 procent korting op de premie voor een aanvullende zorgverzekering.

Waarom zorgverzekering met korting via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen vergelijken, dus ook voor zorgverzekeringen. Je vergelijkt in de zorgvergelijker 2023 het uitgebreidste aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Je weet daarom zeker dat de beste en voordeligste zorgverzekering (met of zonder korting) voor jou tussen je resultaten staat.

Verder is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. De vergelijking en informatie die wij je tonen is dus ook nooit beïnvloed door derde partijen. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Zorgverzekering korting via Geld.nl

Geld.nl biedt tot wel 20 procent korting op je zorgverzekering. Hieronder zie je alle verzekeringen waarop wij korting bieden en hoeveel korting je krijgt in 2023.

Korting zorgverzekering Geld.nl
Goedkoopste zorgverzekeringen met korting via Geld.nl
VerzekeraarKorting basisverzekeringKorting aanvullende verzekering
Nationale-Nederlanden0%Tot 20%
OHRA0%5%
UnitedConsumers0%Tot 20%
Start vergelijken

Dit zijn de actuele zorgverzekeringpremies voor het jaar 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb.

Korting op je zorgverzekering - 3 tips

Ook als je korting op je zorgverzekering krijgt, wil je natuurlijk een goede zorgverzekering die de zorg vergoed die je nodig hebt. Met deze tips kies je zeker een goede en voordelige zorgverzekering met korting.

Zorgverzekering vergelijken tips
Zorgverzekering zorgwensen

1. De best passende zorgverzekering mét korting

Het allerbelangrijkste bij een zorgverzekering met korting is dat de verzekering past bij je wensen en je de zorg vergoed krijgt die je nodig hebt. Anders ben je achteraf alsnog duur uit als je je zorgrekeningen (deels) zelf moet betalen.


De zorgvergelijker van Geld.nl helpt je een goede keuze te maken. Dit doe je in een in drie stappen:

  1. Vul enkele gegevens in over jezelf
  2. Geef aan welke zorg je vergoed wilt krijgen en welk eigen risico je wilt bij je basisverzekering
  3. Kies uit de resultaten voor jou de best passende zorgverzekering, met of zonder korting.
Zorgverzekering veranderen

2. Korting op zorgverzekering nog steeds mogelijk

Vanaf 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven op de premie van de basisverzekering. 

Je krijgt dus nergens meer korting op de basisverzekering in 2023. Toch is korting op je zorgverzekering nog wel mogelijk. Namelijk op aanvullende zorgverzekeringen. Daar mogen zorgverzekeraars nog wel korting op bieden.  Heb je dus één of meerdere aanvullende verzekeringen nodig? Check dan in onze zorgvergelijker meteen hoeveel korting je krijgt.

Zorgverzekering op maat

3. Beste zorgverzekering met korting afsluiten

Als je op Geld.nl de beste zorgverzekering met korting hebt gevonden, kun je die vaak direct online afsluiten. 


Dat gebeurt soms op Geld.nl zelf, maar soms sturen we je ook door naar de website van de zorgverzekeraar, zodat je daar je aanvraag verder kunt afronden. Houd altijd je BSN-nummer en je IBAN-rekeningnummer bij de hand. Die gegevens vraagt een zorgverzekeraar namelijk altijd bij je aanvraag.

 
 
 

Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!