Website van het jaar 2020

Zorgverzekering ouderen 2021

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over zorgverzekering voor ouderen

Meer weten over zorgverzekeringen voor ouderen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is een goede zorgverzekering voor ouderen?

Een goede zorgverzekering voor ouderen is een zorgverzekering die de zorg vergoedt die jij nodig hebt en waarvoor je niet te veel betaalt. Daarnaast wil je waarschijnlijk bij de zorgaanbieders van je keuze terecht kunnen, zonder dat je hoeft bij te betalen. Op Geld.nl helpen we je eenvoudig de beste zorgverzekering voor ouderen te vinden. Vul in de zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle zorgverzekeringen die passen bij je situatie. Je ziet per zorgverzekering \ direct of je vrije zorgkeuze hebt en of je terecht kunt bij de zorgverleners van je keuze. Zo vind je zeker de beste zorgverzekering voor ouderen.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor senioren?

Natuurlijk wil je ook als oudere niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Kies echter niet zomaar de goedkoopste zorgverzekering voor senioren. Het is veel belangrijker dat je een goede dekking krijgt. Als de zorg die jij nodig hebt niet wordt vergoed, ben je achteraf alsnog duur uit. Tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig aan welke zorg jij wilt verzekeren. Wij geven je vervolgens een overzicht van alle zorgverzekeringen die vergoeden wat jij nodig hebt. Hieruit kies je zelf eenvoudig de best passende en goedkoopste zorgverzekering voor senioren.

Word ik als oudere geaccepteerd bij een nieuwe zorgverzekeraar?

Overstappen van zorgverzekering kan soms best eng zijn. Zeker ouderen vragen zich vaak af of ze wel geaccepteerd worden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Voor de basisverzekeringen geldt een acceptatieplicht, hier wordt je dus sowieso voor geaccepteerd. Daarnaast accepteren verzekeraars voor de meeste aanvullende verzekeringen gewoon iedereen. Alleen als je een uitgebreide aanvullende verzekering wilt voor bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts of alternatieve geneeswijzen, geldt soms een medische selectie. Je moet dan eerst een aantal vragen beantwoorden over je gezondheid en (verwachte) zorggebruik. Op basis van je antwoorden, kan de verzekeraar je weigeren of een lagere dekking aanbieden. In je vergelijking op Geld.nl zie je van elke zorgverzekering meteen of je direct geaccepteerd wordt. Kies je voor een verzekering met medische selectie? Zeg dan altijd pas je oude zorgverzekering op als je zeker weet dat de nieuwe verzekeraar je accepteert.

Zijn speciale aanvullende pakketten voor ouderen interessant?

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende pakketten voor senioren aan. Of die voor jou interessant zijn, hangt vooral af van hoeveel je ervoor betaalt en of je de zorg ook echt gebruikt. Gebruik je maar één van die vergoedingen in het pakket, dan is de de zorg zelf betalen vaak goedkoper. Wil je toch een aanvullende verzekering? Dan ben je meestal goedkoper uit met een aanvulling die enkel de vergoeding biedt die jij nodig hebt. Bijvoorbeeld alleen voor fysiotherapie of de tandarts. Als je op Geld.nl je zorgwensen aangeeft, tonen wij je direct de voordeligste optie of dat nu met een pakket is of een specifieke aanvullende verzekering voor één soort vergoeding.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Zorgverzekering ouderen - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekering voor ouderen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor ouderen
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Zorgverzekering ouderen

Zorgverzekering ouderen 2021

43 procent van de consumenten heeft al meer dan tien jaar dezelfde zorgverzekering. Dat betekent dat sinds Nederland in 2006 is overgegaan naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel, bijna de helft van de mensen nóóit is overgestapt. Dit terwijl er in al die tijd ontzettend veel is veranderd. Die zorgverzekering is al lang niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Het eigen risico en de premies worden steeds hoger, maar er wordt minder vergoed. Als oudere wil je natuurlijk wel de beste dekking zodat je goed geholpen wordt. Verzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je de zorgverzekering vindt die het beste bij je wensen past. Bovendien bespaar je er tot wel 600 euro per jaar mee!

Zorgverzekering voor ouderen vergelijken doe je zo

In drie stappen vergelijk je je zorgverzekering voor ouderen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering voor ouderen

Waarom zorgverzekering ouderen vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen de beste zorgverzekering te vinden zonder dat je daar onnodig te veel voor betaalt. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen. Er zit dus altijd wel een passende zorgverzekering voor ouderen tussen. Je geeft aan welke zorg je vergoed wilt hebben en wij stellen een overzicht samen van zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Keuze gemaakt? Dan sluit je de ouderen zorgverzekering direct online af of telefonisch samen met behulp van onze financiële experts via 040 - 751 39 68.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering ouderen

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering ouderen vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden die we tonen worden niet beïnvloed door een derde partij. Jouw belangen staan bij ons voorop. We zorgen dat alle informatie klopt door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste ouderen zorgverzekering

Vind je een ouderen zorgverzekering via Geld.nl, dan betaal je daar nooit een hogere premie voor dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Hier ben je juist alleen maar goedkoper uit! We bieden namelijk tot 20 procent korting op sommige ouderen zorgverzekeringen.

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering ouderen

Heb je een ouderen zorgverzekering gevonden, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Zorg dat je dit vóór 1 januari doet, dit is de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Ouderen die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering voor ouderen? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering ouderen gevonden? Pak die besparing!

Wanneer je de zorgverzekering voor ouderen hebt gevonden die past bij je wensen én waarvoor je niet te veel betaalt, is de polis afsluiten de enige stap die overblijft. Dit doe je gemakkelijk online.

Zorgverzekering ouderen aanvragen

Je zorgverzekering voor ouderen aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering voor ouderen
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering ouderen

De basisverzekering is wettelijk verplicht, dus hiervoor word je altijd geaccepteerd. Zorgverzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie of tandzorg. Je moet dan een aantal vragen beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden beslist de verzekeraar of je wordt geaccepteerd. Eventueel accepteren ze je onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie of een wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten