Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering ouderen 2020

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 03:36
 • 03:33
 • 03:31
 • 03:29
 • 03:27

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgverzekering voor ouderen 2020

Tip 1: Zorgverzekering ouderen 2020 vergelijken

Als oudere gebruik je andere zorg en heb je natuurlijk geen behoefte aan een studenten zorgverzekering, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarige. Er zijn wel 41 zorgverzekeraars die allemaal een andere dekking en premie aanbieden. Een passende zorgverzekering vinden lijkt daarom moeilijk, maar de oplossing is simpel: je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl. Geef op onze website aan welke zorg je nodig hebt en wij tonen je een helder overzicht met zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Dat maakt kiezen een heel stuk makkelijker.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgverzekering ouderen en dekking gehoorapparaat

De basisverzekering vergoedt 75 procent van de kosten van een gehoorapparaat. De overige 25 procent betaal je dus zelf. Het gaat dan om een bedrag tussen de 200 en 300 euro.

Je kunt jezelf aanvullend verzekering voor een gehoorapparaat, zodat je die 25 procent niet zelf hoeft te betalen. Aanvullende verzekeringen vergoeden meestal een maximumbedrag dat varieert van 100 tot 500 euro. Controleer de aanvullende verzekering dus of deze voldoende vergoed voor je gehoorapparaat.

Controleer ook of de audicien van jouw keuze is aangesloten bij je verzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten alleen als je naar een audicien gaat waarmee de verzekeraar afspraken heeft. Je vindt deze informatie op de website van de zorgverzekeraar of neem contact met ze op om het te vragen.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Zorgverzekering ouderen en dekking kunstgebit

De basisverzekering vergoedt ook 75 procent van de kosten van een kunstgebit. De kosten die je zelf nog moet betalen komen neer op ongeveer 150 tot 200 euro.

Wil je deze kosten niet zelf bijleggen? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Deze vergoedt het kunstgebit tot een maximumbedrag. De ene verzekeraar vergoedt tot dit maximumbedrag de kosten volledig, de andere slechts 75 procent. In ons overzicht vergoedingen zorgverzekering zie je wat de verschillende aanvullende verzekeringen vergoeden voor kunstgebitten.

Soms valt een kunstgebit onder de dekking voor tandartskosten. Het trekken van kiezen zorgt voor extra kosten, waardoor je soms niet alles vergoed krijgt. Houd hier dus rekening mee bij de keuze voor je tandartsverzekering.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgverzekering ouderen en dekking medicijnen

Medicijnen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) worden vergoed door de basisverzekering. Deze vergoedt echter maar één variant, vaak de goedkoopste. Voor duurdere merken betaal je een eigen bijdrage.

Je kunt je aanvullend verzekeren voor medicijnen zodat je geen eigen bijdrage betaalt. Geef in onze zorgvergelijker aan dat je je extra wilt verzekeren voor medicijnen en tot welk bedrag. Vervolgens tonen wij je een overzicht van zorgverzekeringen die de gewenste dekking bieden.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgverzekering ouderen en vrije zorgkeuze

Ben je al een tijdje in behandeling bij dezelfde specialist in het ziekenhuis, dan wil je volgend jaar waarschijnlijk ook naartoe gaan. Daarnaast vinden veel ouderen het een prettig idee om gewoon naar het ziekenhuis in de buurt te gaan.

Kies je voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze, een zogenoemde restitutiepolis, dan weet je zeker dat je gewoon naar het ziekenhuis of de specialist van je keuze mag (blijven) gaan zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding.

Laat je echter niet afschrikken als een zorgverzekering geen vrije zorgkeuze biedt. Meestal kun je met een zorgverzekering met beperkte zorgkeuze nog steeds bij heel veel ziekenhuizen en specialisten terecht. In onze zorgvergelijker zie je welke ziekenhuizen zijn aangesloten bij je gewenste zorgverzekering.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgverzekering ouderen - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekering voor ouderen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140 ,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Zorgverzekering ouderen 2020

43 procent van de consumenten heeft al meer dan tien jaar dezelfde zorgverzekering. Dat betekent dat sinds Nederland in 2006 is overgegaan naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel, bijna de helft van de mensen nóóit is overgestapt. Dit terwijl er in al die tijd ontzettend veel is veranderd. Die zorgverzekering is al lang niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Het eigen risico en de premies worden steeds hoger, maar er wordt minder vergoed. Als oudere wil je natuurlijk wel de beste dekking zodat je goed geholpen wordt. Door je zorgverzekering te vergelijken vind je de zorgverzekering die het beste bij je wensen past. Bovendien bespaar je er tot wel 300 euro per jaar mee!

Zorgverzekering voor ouderen vergelijken doe je zo

In drie stappen vergelijk je je zorgverzekering voor ouderen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering voor ouderen

Waarom zorgverzekering ouderen vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen de beste zorgverzekering te vinden zonder dat je daar onnodig te veel voor betaalt. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Aanbieders zorgverzekering ouderen

Zorgverzekering ouderen

Grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen. Er zit dus altijd wel een passende zorgverzekering voor ouderen tussen. Je geeft aan welke zorg je vergoed wilt hebben en wij stellen een overzicht samen van zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Keuze gemaakt? Dan sluit je de ouderen zorgverzekering direct online af of via onze klantenservice op 040 - 751 39 68.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering ouderen vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden die we tonen worden niet beïnvloed door een derde partij. Jouw belangen staan bij ons voorop. We zorgen dat alle informatie klopt door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste ouderen zorgverzekering

Vind je een ouderen zorgverzekering via Geld.nl, dan betaal je daar nooit een hogere premie voor dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Hier ben je juist alleen maar goedkoper uit! We bieden namelijk tot 20 procent korting op sommige ouderen zorgverzekeringen.

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering ouderen

Heb je een ouderen zorgverzekering gevonden, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Zorg dat je dit vóór 1 januari doet, dit is de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Ouderen die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering voor ouderen? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering ouderen gevonden? Pak die besparing!

Wanneer je de zorgverzekering voor ouderen hebt gevonden die past bij je wensen én waarvoor je niet te veel betaalt, is de polis afsluiten de enige stap die overblijft. Dit doe je gemakkelijk online of bel onze klantenservice op 040 - 751 39 68.

Zorgverzekering ouderen aanvragen

Je zorgverzekering voor ouderen aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering voor ouderen
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering ouderen

De basisverzekering is wettelijk verplicht, dus hiervoor word je altijd geaccepteerd. Zorgverzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie of tandzorg. Je moet dan een aantal vragen beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden beslist de verzekeraar of je wordt geaccepteerd. Eventueel accepteren ze je onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie of een wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
tc