Zorgverzekering voor ouderen vergelijken

Zorgverzekering ouderen 2021

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2020.

Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 14:06
 • 14:03
 • 14:01
 • 13:59
 • 13:57

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgvergelijker 2020

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de kosten zelf uit het eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro dat je in stappen van 100 euro vrijwillig kunt verhogen naar maximaal 885 euro. Met een hoger eigen risico krijg je korting op de premie. Je eigen risico verhogen om te besparen is een interessante optie wanneer je weinig zorgkosten verwacht te maken.

In onze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de premies per verschillend eigen risico zorgverzekering.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Wanneer je vrije zorgkeuze hebt kies je zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt dan altijd een volledige vergoeding voor je behandeling. Je hebt daarentegen ook polissen met beperkte zorgkeuze. Je krijgt dan een lagere vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen afspraak mee heeft.

Kijk tijdens het vergelijken dus goed of de zorgverlener van jouw voorkeur afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Voor iedere mate van zorgkeuze zie je dit gemakkelijk in onze zorgvergelijker 2020.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Wanneer je veel zorg nodig hebt die niet vergoed wordt uit de basisverzekering is een aanvullende zorgverzekering verstandig. Maar omdat de dekkingen en premies erg verschillen per verzekeraar, gooi je al snel geld weg. Kijk daarom wat een behandeling kost en bereken of de premie voor de aanvullende zorgverzekering opweegt tegen de kosten van de behandeling.

Onze zorgvergelijker 2020 toont welke bedragen en behandelingen je gekozen zorgverzekering vergoedt, of neem een kijkje in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Veel bekende zorgverzekeraars bieden hun traditionele zorgverzekering aan, maar ook een online versie daarvan. Telefonisch contact is dan niet mogelijk. Alles gebeurd online. Daartegenover staat wel een lagere premie. Dit past goed bij een zorgverzekering voor studenten, jongeren zorgverzekering of zorgverzekering voor 18-jarigen.

Geef in onze zorgvergelijker 2020 aan dat je liever wél telefonisch contact op wilt hebben met je zorgverzekeraar. Het overzicht toont dan alleen traditionele zorgverzekeringen.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Je polis een jaar vooruit betalen levert je bij sommige verzekeraars een korting tot wel drie procent op. Geef in de zorgvergelijker 2020 aan dat je per jaar wilt betalen en zie hoeveel je bespaart.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgverzekering ouderen - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekering voor ouderen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo €74,95
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl €93,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl €103,80
Basisverzekering + €385 eigen risico + Tand 1 €100 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl €105,80
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €200 (75%) ZEKUR.nl €115,75
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) De Friesland €116,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) ZieZo €117,20
Basisverzekering + €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen CZdirect €125,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) De Friesland €125,90

Zorgverzekering ouderen 2021

43 procent van de consumenten heeft al meer dan tien jaar dezelfde zorgverzekering. Dat betekent dat sinds Nederland in 2006 is overgegaan naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel, bijna de helft van de mensen nóóit is overgestapt. Dit terwijl er in al die tijd ontzettend veel is veranderd. Die zorgverzekering is al lang niet meer hetzelfde als tien jaar geleden. Het eigen risico en de premies worden steeds hoger, maar er wordt minder vergoed. Als oudere wil je natuurlijk wel de beste dekking zodat je goed geholpen wordt. Door je zorgverzekering te vergelijken vind je de zorgverzekering die het beste bij je wensen past. Bovendien bespaar je er tot wel 300 euro per jaar mee!

Zorgverzekering voor ouderen vergelijken doe je zo

In drie stappen vergelijk je je zorgverzekering voor ouderen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je zorgverzekering voor ouderen

Waarom zorgverzekering ouderen vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen de beste zorgverzekering te vinden zonder dat je daar onnodig te veel voor betaalt. Je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl doe je met de volgende voordelen:

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering ouderen

Grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen

Je vergelijkt hier het grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen. Er zit dus altijd wel een passende zorgverzekering voor ouderen tussen. Je geeft aan welke zorg je vergoed wilt hebben en wij stellen een overzicht samen van zorgverzekeringen die daarop aansluiten. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Keuze gemaakt? Dan sluit je de ouderen zorgverzekering direct online af of via onze klantenservice op 040 - 751 39 68.

Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel zorgverzekering ouderen vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. De premies, dekkingen en voorwaarden die we tonen worden niet beïnvloed door een derde partij. Jouw belangen staan bij ons voorop. We zorgen dat alle informatie klopt door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo maak je een eerlijke vergelijking. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste ouderen zorgverzekering

Vind je een ouderen zorgverzekering via Geld.nl, dan betaal je daar nooit een hogere premie voor dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Hier ben je juist alleen maar goedkoper uit! We bieden namelijk tot 20 procent korting op sommige ouderen zorgverzekeringen.

14 dagen bedenktijd op zorgverzekering ouderen

Heb je een ouderen zorgverzekering gevonden, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Zorg dat je dit vóór 1 januari doet, dit is de uiterlijke datum waarop je kunt overstappen van zorgverzekering. Aanvullende verzekeringen pas je aan tot 31 januari.

Hoge klantwaardering

Ouderen die eerder via ons hebben bespaard op hun zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van een zorgverzekering voor ouderen? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste zorgverzekering ouderen gevonden? Pak die besparing!

Wanneer je de zorgverzekering voor ouderen hebt gevonden die past bij je wensen én waarvoor je niet te veel betaalt, is de polis afsluiten de enige stap die overblijft. Dit doe je gemakkelijk online of bel onze klantenservice op 040 - 751 39 68.

Zorgverzekering ouderen aanvragen

Je zorgverzekering voor ouderen aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies je gewenste zorgverzekering voor ouderen
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie zorgverzekering ouderen

De basisverzekering is wettelijk verplicht, dus hiervoor word je altijd geaccepteerd. Zorgverzekeraars houden soms een medische selectie voor aanvullende verzekeringen, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie of tandzorg. Je moet dan een aantal vragen beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden beslist de verzekeraar of je wordt geaccepteerd. Eventueel accepteren ze je onder speciale voorwaarden, zoals een hogere premie of een wachttijd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
tc