Contact

Zorgverzekering ouderen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Top 10 zorgverzekering ouderen

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

Dé beste zorgverzekering voor ouderen bestaat niet. Je wil tenslotte een zorgverzekering die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften. Met een scherpe premie. Daarom laten we in deze tabel tien populaire scenario’s in zorgverzekeringen onder oudere verzekerden zien, met bij ieder type de laagste premie. 

Wil je weten welke zorgverzekering de beste en voordeligste is voor jou? Start dan nu met vergelijken!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering ouderen

Wat is de beste zorgverzekering voor ouderen?

Een goede zorgverzekering voor ouderen is een zorgverzekering die de zorg vergoedt die jij als oudere nodig hebt en waarvoor je niet te veel betaalt. Daarnaast wil je waarschijnlijk bij de zorgaanbieders van je keuze terecht kunnen, zonder dat je hoeft bij te betalen. Op Geld.nl helpen we je eenvoudig de beste zorgverzekering voor ouderen te vinden. Vul in de zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Vervolgens tonen we je alle zorgverzekeringen die passen bij je situatie. Zo vind je zeker de beste zorgverzekering voor ouderen.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor senioren?

Natuurlijk wil je ook als oudere niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Kies echter niet zomaar de goedkoopste zorgverzekering 2024 voor senioren. Het is veel belangrijker dat je een goede dekking krijgt. Als de zorg die jij nodig hebt niet wordt vergoed, ben je achteraf alsnog duur uit. Tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig aan welke zorg jij wilt verzekeren. Wij geven je vervolgens een overzicht van alle zorgverzekeringen die vergoeden wat jij nodig hebt. Hieruit kies je zelf eenvoudig de best passende en goedkoopste zorgverzekering voor senioren.

Word ik als oudere geaccepteerd bij een nieuwe zorgverzekeraar?

Overstappen van zorgverzekering kan soms best eng zijn. Zeker ouderen vragen zich vaak af of ze wel geaccepteerd worden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Voor de basisverzekeringen geldt een acceptatieplicht, hier wordt je dus sowieso voor geaccepteerd. Daarnaast accepteren verzekeraars voor de meeste aanvullende verzekeringen gewoon iedereen. Alleen als je een uitgebreide aanvullende verzekering wilt voor bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts of alternatieve geneeswijzen, geldt soms een medische selectie. Je moet dan eerst een aantal vragen beantwoorden over je gezondheid en (verwachte) zorggebruik. Op basis van je antwoorden, kan de verzekeraar je weigeren of een lagere dekking aanbieden. In je vergelijking op Geld.nl zie je van elke zorgverzekering meteen of je direct geaccepteerd wordt. Kies je voor een verzekering met medische selectie? Zeg dan altijd pas je oude zorgverzekering op als je zeker weet dat de nieuwe verzekeraar je accepteert.

Waarom zorgverzekering voor ouderen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is een volledige onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Omdat Geld.nl geen onderdeel is van een verzekeraar of financiële instelling, hebben deze partijen ook geen invloed op je vergelijking en de informatie die wij tonen. Daarnaast vergelijk je via Geld.nl het grootste aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo vind je zeker de beste en goedkoopste zorgverzekering voor ouderen.  We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent! Zo betaal je dus nooit te veel premie.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Zorgverzekering ouderen 2024

Steeds meer 65-plussers zien dat overstappen van zorgverzekering ook voor hen een serieuze optie is (Bron: Nivel). Zorgverzekeringen worden immers elk jaar duurder en ook de dekking verandert.

Door elk jaar je zorgverzekering te vergelijken  en indien nodig over te stappen, zorg je dat je altijd een passende zorgverzekering voor jouw situatie hebt en niet onnodig veel betaalt.

Bovendien hoef je je bijna nooit druk te maken over de acceptatie en je kunt door te vergelijken en over te stappen als snel honderden euro’s per jaar besparen.

Laagste premie zorgverzekering

Juiste dekking én lage premie

Natuurlijk wil je wel goed verzekerd zijn. Op Geld.nl helpen we je hierbij. 

Tijdens het zorgverzekering vergelijken geef je aan welke zorg voor jouw situatie belangrijk is en je wilt meeverzekeren. Je krijgt dan een overzicht van alle zorgverzekeringen die aansluiten op je zorgbehoeften en wensen. Zo weet je dat welke verzekering je ook kiest uit die lijst, je altijd de zorg vergoed krijgt die je hebt aangegeven.

Lage premie

Zorgverzekering voor ouderen - 6 tips

Om je alvast op weg te helpen, geven we je hier de belangrijkste tips en informatie waar je voor een zorgverzekering voor ouderen op moet letten.

Zorgverzekering vergelijken tips

Belangrijke vergoedingen zorgverzekering voor ouderen

Als oudere heb je andere zorgbehoeften dan jongeren. Je hoeft als 55- of 65-plusser vaak geen uitgebreide aanvulling voor zwangerschap of orthodontie. Maar je hebt misschien wel meer medicijnen of fysiotherapiebehandelingen nodig. Lees hier meer over de meeste gekozen vergoedingen door senioren:

Elke oudere is echter anders en daarom is het ook belangrijk om een goede en passende zorgververzekering te kiezen voor jouw situatie. In de zorgvergelijker op Geld.nl maak je daarom altijd een vergelijking op maat. Je kiest zelf welke zorg je wilt verzekeren en welke andere wensen je hebt voor je zorgverzekeringen. Zo weet je zeker dat alle zorgverzekeringen die wij vervolgens tonen voldoen aan je wensen.

Speciale aanvullende verzekeringen voor ouderen

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringspakketten aan voor ouderen. Hierin zitten vergoedingen die vaak door senioren worden gekozen. Denk aan het lijstje dat wij hierboven noemden. Maar let op! Dit hoeft niet per sé de beste keuze te zijn voor jou. Zoals we al zeiden, is iedereen namelijk anders. Misschien heb je wel andere zorgbehoeften of zitten er in dat uitgebreide pakket veel vergoedingen die je helemaal niet nodig hebt. Je betaalt dan onnodig te veel premie. Kijk dus altijd kritisch of je alle zorg uit het pakket echt nodig hebt.

Senioren zorgverzekering en gecontracteerde zorg

Let bij je keuze voor een zorgverzekering ook altijd even goed op of je bij de zorgaanbieders van je keuze terecht kunt zonder dat je hoeft bij te betalen. De meeste zorgverzekeringen die in Nederland worden aangeboden zijn naturapolissen. Dit wil zeggen dat je alleen de volledige kosten van je zorg vergoed krijgt als je naar een zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Heeft je zorgaanbieder geen contract met je zorgverzekeraar? Dan krijg je vaak maar 70 tot 80 procent van de rekening vergoed.

Controleer dus altijd of het ziekenhuis, de artsen, therapeuten en de apotheek waar je gebruik van maakt een contract hebben met de zorgverzekeraar. Tijdens het zorgverzekering voor ouderen vergelijken op Geld.nl kun je dit eenvoudig opzoeken voor elke zorgverzekering.

Je kunt ook kiezen voor een restitutiepolis. Dat is een zorgverzekering waarbij je zelf bepaalt naar welke zorgaanbieders je gaat zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Je betaalt voor zo’n restitutieverzekering wel meer premie.

Zorgverzekering voor ouderen en het eigen risico

Je betaalt bij je zorgverzekering ook een eigen risico. In 2024 is dit 385 euro. Dat betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten die je maakt in een jaar zelf betaalt. Het eigen risico geldt alleen voor je basisverzekering.

Nu kun je het eigen risico verhogen om zo korting te krijgen op je zorgverzekering. Maar let op! Als je toch een keer zorg nodig hebt, moet je dan een hoger bedrag zelf moet betalen. Verhoog je eigen risico dus alleen als je het geld hebt om dit bedrag zelf te betalen als het nodig is. En heb je een chronische ziekte of maak je om een andere reden veel zorgkosten? Dan is je eigen risico verhogen zeker niet verstandig.

Senioren zorgverzekering per jaar betalen

Een manier waarop je wel wat kunt besparen op de premie van je zorgverzekering is door de premie in één keer voor het hele jaar vooruit te betalen. Je krijgt dan veel zorgverzekeraars korting op je premie. Dit loopt op tot 2 procent van de premie. Heb je het geld om de premie per jaar te betalen, doe dat dan zeker!

Beste zorgverzekering voor ouderen aanvragen

Als je op Geld.nl de zorgverzekering van je keuze hebt gevonden, kun je die bijna altijd direct afsluiten. Houd bij je aanvraag altijd de volgende gegevens bij de hand:

  • Je BSN-nummer en dat van je partner, als je die meeverzekerd
  • Het IBAN-rekeningnummer van de rekening waarvan je de premie gaat betalen

Heb je de aanvraag afgerond? Dan krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt ingevuld. In de meeste gevallen wordt je aanvraag ook direct geaccepteerd.

Alleen als je een uitgebreide aanvullende verzekering voor fysiotherapie of de tandarts hebt gekozen, krijg je van de verzekeraar soms nog een lijst met vragen over je medische situatie. Afhankelijk van je antwoorden beslist de verzekeraar of je wordt geaccepteerd.

DD-MM-JJJJ