Website van het jaar 2020

Zorgverzekering overstappen 2021

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
Veelgestelde vragen over overstappen zorgverzekering

Meer weten over overstappen van zorgverzekering? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Vanaf wanneer kan ik overstappen voor de zorgverzekering 2021?

Overstappen van zorgverzekering kan zodra alle zorgverzekeraars de premies voor 2021 bekend hebben gemaakt. Dit moeten ze uiterlijk op 12 november 2020 doen. Vanaf die dag kun je dus overstappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021. Om voor je nieuwe zorgverzekering een goede keuze te maken, helpen wij je met onze zorgvergelijker. Hierin vind je direct de best passende zorgverzekering voor jouw persoonlijke wensen en situatie.

Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?

De uiterste datum om over te stappen van zorgverzekering is 31 december 2020. Als je voor die datum overstapt, gaat je nieuwe zorgverzekering automatisch per 1 januari 2021 in. Soms heb je nog iets langer de tijd, namelijk als je je oude zorgverzekering hebt opgezegd vóór 1 januari 2021. Je hebt dan nog tot en met 31 januari 2021 de tijd om je nieuwe zorgverzekering te kiezen. Wij raden je echter aan om altijd vóór1 januari al je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het is namelijk niet verstandig je huidige verzekering op te zeggen als je nog niet weet of je nieuwe zorgverzekeraar je accepteert.

Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering is eigenlijk heel eenvoudig. Nadat je je nieuwe zorgverzekering hebt aangevraagd, registreert de nieuwe zorgverzekeraar zich in een landelijk systeem als jouw zorgverzekeraar. Hiermee wordt je automatisch afgemeld bij je vorige zorgverzekeraar. Je hoeft hier dus verder niets voor te doen.

Waarom zou ik overstappen van zorgverzekering?

Bijna de helft van alle Nederlanders zit al meer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Eigenlijk best vreemd, want er verandert ondertussen van alles. Je persoonlijke situatie en de zorgbehoefte van jou en je gezin verandert. Daarnaast past de zorgverzekeraar elk jaar de dekking en premies aan. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Of misschien biedt een andere verzekeraar dezelfde dekking wel goedkoper. Vergelijk dus elk jaar opnieuw even je zorgverzekering en stap over als je ergens anders een betere deal vindt. Zo betaal je nooit meer onnodig te veel! Zorgverzekering vergelijken >>

Waarom moet ik overstappen van zorgverzekering via Geld.nl?

Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen. Dat houdt in dat in onze vergelijking zorgverzekeraars naar voren komen die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo vind je dus altijd de beste deal voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Bovendien betaal je via Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Sterker nog: op sommige zorgverzekeringen bieden we extra kortingen. Zo vind je altijd de goedkoopste zorgverzekering die bij je past. Daarnaast is Geld.nl als één van de weinige vergelijkingssite aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Kan ik ook gedurende het jaar overstappen van zorgverzekering?

Of je nu de hoogste spaarrente of juist de laagste rente voor je lening of hypotheek zoekt, Geld.nl vergelijkt voor jou het meest complete aanbod rentetarieven in Nederland. Dit betekent dat we ook naar banken en verstrekkers kijken die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo vind je zeker de beste rente voor jouw product! Daarnaast heeft geen enkele financiële partij enige invloed op je rente vergelijkingen. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

De meeste mensen kunnen alleen tussen half november en 1 januari overstappen van zorgverzekering. Er zijn hierop een paar uitzonderingen. Je mag ook tijdens het jaar overstappen als:

 • Je 18 jaar wordt (je moet dan voor het eerst zelf een zorgverzekering afsluiten)
 • Je uit militaire dienst komt
 • Je gaat scheiden
 • Je (weer) in Nederland komt wonen na een tijd in het buitenland gewoond te hebben
 • Je zorgverzekeraar tijdens het jaar de polisvoorwaarden aanpast
 • Je op dit moment nog geen zorgverzekering hebt
 • Je collectief verzekerd bent en dit collectief stopt of je komt er niet meer voor in aanmerking (bijvoorbeeld als je weggaat bij je huidige werkgever)
Ik betaal na mijn overstap dubbel premie, hoe kan dat?

Veel mensen stappen pas in de laatste weken van december over van zorgverzekering. Omdat je zorgverzekeraar de premie voor de nieuwe maand meestal al rond de 20ste van de maand afschrijft, heb je misschien de premie voor januari 2021 al betaald. Daarnaast schrijft je nieuwe zorgverzekeraar ook al de premie voor januari af. Als je overstapt van zorgverzekeraar, komt dit vanzelf weer goed. Je vorige zorgverzekeraar stort de premie voor januari weer terug zodra ze bericht krijgen van je nieuwe zorgverzekeraar dat je bent overgestapt.

Accepteert mijn nieuwe zorgverzekeraar mij als ik overstap?

Voor de basisverzekering geldt in Nederland een acceptatieplicht. Als je bij je nieuwe zorgverzekeraar dus alleen een basisverzekering afsluit, moet de verzekeraar je altijd accepteren. Voor uitgebreide aanvullende verzekeringen, zoals een uitgebreide dekking voor de tandarts of fysiotherapie, hanteren sommige verzekeraars een medische acceptatie. Dit betekent dat je eerst enkele vragen moet invullen over je medische situatie en je verwachte zorggebruik. Op basis van je antwoorden kan de verzekeraar je alsnog weigeren als klant of een minder uitgebreide dekking aanbieden. Stap je over naar een zorgverzekering waarbij medische acceptatie geldt? Zeg dan altijd pas je huidige verzekering op als je zeker weet dat je nieuwe verzekeraar je accepteert.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

 • Zilveren kruis
 • Menzis
 • CZ
 • VGZ
 • DSW
 • ONVZ
 • Anderzorg
 • IZZ

Zorgverzekering overstappen 2021 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2021
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen Ditzo € 118,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%) CZdirect € 128,70
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 135,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering

Zorgverzekering overstappen 2021

43 procent van de consumenten is in de afgelopen tien jaar níet overgestapt van zorgverzekering. Dit terwijl er in die tien jaar behoorlijk veel is veranderd; in de zorg, maar in jouw situatie vast ook. Daarbovenop komt dat 72 procent van de mensen een zorgverzekering heeft waar ze te veel voor betalen. Er valt tot wel 600 euro per jaar te besparen! Overstappen van zorgverzekering is dus zo’n slecht idee nog niet. Je hebt dan een zorgverzekering die beter bij je past tegen een lagere premie. En overstappen begint met vergelijken op een vergelijkingssite voor verzekeringen zoals Geld.nl!

Waarom overstappen zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering is dus elk jaar mogelijk. Toch blijkt dat een hoop mensen dit niet doen. Wij geven je drie redenen om dit wél te doen:

1. Je persoonlijke situatie is veranderd
Je bent niet hetzelfde als een jaar geleden. Wellicht sport je meer of juist minder of heb je nu een fysiek zwaardere baan? Hou dan je polis even tegen het licht en overweeg misschien een aanvullende verzekering.

Of je hebt juist plannen voor de toekomst. Misschien ben je van plan een verre reis te maken of heb je een kinderwens? Je zorgverzekering vergelijken 2021 en overstappen is ook dan verstandig.

2. Je zorgverzekering is veranderd
Ieder jaar verandert er veel rondom de zorg en de zorgverzekering. Behandelingen gaan uit het pakket of juist erin. Premies veranderen en aangesloten zorgverleners ook. Is je huidige zorgverzekering zo veranderd dat deze niet meer bij je past? Overstappen is dan je redding.

3. Besparen
De premie van zorgverzekeringen is de afgelopen jaren alsmaar gestegen. Overstappen van zorgverzekering geeft je de kans flink te besparen, tot wel 300 euro per jaar om precies te zijn. We snappen echter dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van zorg en je zorgverzekering. Daarom kun je op Geld.nl aangeven wat je zoekt in een zorgverzekering en wij tonen je de polissen die daarbij passen, gesorteerd op laagste premie. Zo vind je de beste én de goedkoopste polis voor jouw situatie.

Tip! Direct een seintje ontvangen zodra je kan overstappen van zorgverzekering?  Meld je dan gratis aan voor onze zorgpremie alert! Je ontvangt direct een mail zodra je zorgverzekering 2022 vergelijken mogelijk is op Geld.nl.

Overstappen van zorgverzekering doe je zo

Overstappen van zorgverzekering doe je in zes simpele stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je nieuwe polis
 4. Sluit je nieuwe polis af
 5. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op
 6. Aanvullende zorgverzekeringen moet je zelf opzeggen

Laat ons weten wie je bent
Door aan te geven wie je bent kunnen wij een beter voorstel doen van zorgverzekeringen die bij jouw situatie passen. Een zorgverzekering voor 18-jarigen, een jongeren zorgverzekering of studenten zorgverzekering zien er uiteraard anders uit dan een zorgverzekering voor een gezin met kinderen. Ook laten we aan de hand van je postcode zien welke zorgverleners bij jou in de buurt zijn aangesloten bij je zorgverzekering.

Vul je zorgwensen in
Laat ons je zorgwensen weten en wij stellen een overzicht van polissen voor je samen die daarbij passen of kijk in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering. Dat maakt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Kies je nieuwe polis
Vergelijk de verschillende polissen op premie, dekking en voorwaarden en maak een keuze naar welke zorgverzekering je wilt overstappen.

Sluit je nieuwe polis af
Om je nieuwe polis af te sluiten heb je de volgende gegevens nodig:

 • De persoonlijke gegevens van jou en meeverzekerden
 • Burgerservicenummer (BSN) van jou en meeverzekerd
 • Je IBAN rekeningnummer

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Voor de basisverzekering word je altijd geaccepteerd, dit is namelijk wettelijk verplicht. Verzekeraars mogen wel een medische selectie houden voor aanvullende verzekeringen, maar dit komt eigenlijk alleen voor bij een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op
Je nieuwe zorgverzekeraar zorgt dat je oude polis wordt opgezegd. Hier hoef jij dus niks voor te doen. Tenzij je binnen de overstapperiode (midden-november tot en met 31 december) een tweede keer overstapt van zorgverzekeraar. Je moet de polis dan wel zelf opzeggen.

Aanvullende zorgverzekeringen moet je zelf opzeggen
Heb je aanvullende verzekeringen? Deze zegt je nieuwe verzekeraar níet voor je op en moet je dus zelf doen. Wacht voordat je overstapt van aanvullende zorgverzekering totdat je nieuwe verzekering is geaccepteerd. Wordt deze namelijk geweigerd, dan heb je geen aanvullende verzekering meer.

Waarom overstappen van zorgverzekering via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je zorgverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod polissen

Je vergelijkt hier het grootste aantal polissen in een helder overzicht, aangepast naar jouw zorgwensen. Zo vind je makkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Je sluit de polis van je keuze vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Overstappen zorgverzekering

Onafhankelijk en actueel overstappen

Geld.nl maakt geen onderdeel uit van een verzekeraar of andere financiële instelling. De informatie in onze zorgvergelijker is dus niet beïnvloed door een derde partij. Hierdoor staan jouw belangen voorop en maak je een eerlijke vergelijking. Bovendien zorgen we dat alle informatie up-to-date is, zodat je niet voor onprettige verassingen komt te staan. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste premie

Als je bij ons overstapt van zorgverzekering betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Overstappen naar de zorgverzekering met de laagste premie is makkelijk, want die staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd

Ben je overgestapt van zorgverzekering, maar toch niet helemaal tevreden over je nieuwe polis? Dat is geen probleem. Binnen 14 dagen zeg je de nieuwe polis kosteloos op. Zorg wel dat je de oude polis vóór 1 januari opzegt. Dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons zijn overgestapt van zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het overstappen van zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering voor ouderen Als oudere gebruik je waarschijnlijk andere zorg dan een student of een gezin. Hier lees je waar je op moet letten.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc