Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering overstappen 2020

vergelijk & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2019
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 22:48
 • 22:45
 • 22:43
 • 22:41
 • 22:39

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips overstappen zorgverzekering 2020

Tip 1: Tot wanneer overstappen van zorgverzekering?

Je hebt tot 1 januari 2020 de tijd je zorgverzekering te wijzigen. Wil je overstappen van zorgverzekering? Dan moet je vóór deze datum je oude polis opzeggen. Vervolgens heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari.

Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Tussentijds overstappen van zorgverzekering

Over het algemeen is het maar één keer per jaar mogelijk over te stappen van zorgverzekering in de periode mid-november tot eind december. In de volgende gevallen mag je tussentijds overstappen:

 • Je bent 18 jaar geworden
 • Je gaat in Nederland wonen na verblijf in het buitenland
 • Je treedt uit militair dienstverband
 • Je collectieve zorgverzekering wordt beëindigt
 • Je gaat scheiden en had een gezamenlijke polis met je partner
 • Je verzekeraar past de premie en/of voorwaarden aan
Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Overstappen zorgverzekering en betaalachterstand

Overstappen van zorgverzekering gaat niet als je een betaalachterstand hebt. Zorg dus dat je eerst al je premies hebt betaald als je wilt overstappen. Doe je dit niet, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Overstappen zorgverzekering alle premies bekend

Wacht met overstappen van zorgverzekering tot alle premies bekend zijn. Hier wordt ieder jaar een datum voor vastgesteld, ergens mid-november. Zo maak je een volledige vergelijking en weet je zeker dat je het meest bespaard.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Vergelijk op tijd bij overstappen zorgverzekering

Er zijn een hoop punten om te overwegen bij je zorgverzekering. Welke dekking denk je volgend jaar nodig te hebben en welke verzekeraar biedt je deze dekking? Begin daarom op tijd met vergelijken en wacht niet tot het laatste moment met overstappen, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Zorgverzekering overstappen 2020 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico +  Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Zorgverzekering overstappen 2020

43 procent van de consumenten is in de afgelopen tien jaar níet overgestapt van zorgverzekering. Dit terwijl er in die tien jaar behoorlijk veel is veranderd; in de zorg, maar in jouw situatie vast ook. Daarbovenop komt dat 72 procent van de mensen een zorgverzekering heeft waar ze te veel voor betalen. Er valt tot wel 300 euro per jaar te besparen! Overstappen van zorgverzekering is dus zo’n slecht idee nog niet. Je hebt dan een zorgverzekering die beter bij je past tegen een lagere premie.

Waarom overstappen zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering is dus elk jaar mogelijk. Toch blijkt dat een hoop mensen dit niet doen. Wij geven je drie redenen om dit wél te doen:

1. Je persoonlijke situatie is veranderd
Je bent niet hetzelfde als een jaar geleden. Wellicht sport je meer of juist minder of heb je nu een fysiek zwaardere baan? Hou dan je polis even tegen het licht en overweeg misschien een aanvullende verzekering.

Of je hebt juist plannen voor de toekomst. Misschien ben je van plan een verre reis te maken of heb je een kinderwens? Je zorgverzekering vergelijken 2020 en overstappen is ook dan verstandig.

2. Je zorgverzekering is veranderd
Ieder jaar verandert er veel rondom de zorg en de zorgverzekering. Behandelingen gaan uit het pakket of juist erin. Premies veranderen en aangesloten zorgverleners ook. Is je huidige zorgverzekering zo veranderd dat deze niet meer bij je past? Overstappen is dan je redding.

3. Besparen
De premie van zorgverzekeringen is de afgelopen jaren alsmaar gestegen. Overstappen van zorgverzekering geeft je de kans flink te besparen, tot wel 300 euro per jaar om precies te zijn. We snappen echter dat je niet wilt inleveren op de kwaliteit van zorg en je zorgverzekering. Daarom kun je op Geld.nl aangeven wat je zoekt in een zorgverzekering en wij tonen je de polissen die daarbij passen, gesorteerd op laagste premie. Zo vind je de beste én de goedkoopste polis voor jouw situatie.

Overstappen van zorgverzekering doe je zo

Overstappen van zorgverzekering doe je in zes simpele stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je nieuwe polis
 4. Sluit je nieuwe polis af
 5. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op
 6. Aanvullende zorgverzekeringen moet je zelf opzeggen

Laat ons weten wie je bent
Door aan te geven wie je bent kunnen wij een beter voorstel doen van zorgverzekeringen die bij jouw situatie passen. Een zorgverzekering voor 18-jarigen, een jongeren zorgverzekering of studenten zorgverzekering zien er uiteraard anders uit dan een zorgverzekering voor een gezin met kinderen. Ook laten we aan de hand van je postcode zien welke zorgverleners bij jou in de buurt zijn aangesloten bij je zorgverzekering.

Vul je zorgwensen in
Laat ons je zorgwensen weten en wij stellen een overzicht van polissen voor je samen die daarbij passen of kijk in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering. Dat maakt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Kies je nieuwe polis
Vergelijk de verschillende polissen op premie, dekking en voorwaarden en maak een keuze naar welke zorgverzekering je wilt overstappen.

Sluit je nieuwe polis af
Om je nieuwe polis af te sluiten heb je de volgende gegevens nodig:

 • De persoonlijke gegevens van jou en meeverzekerden
 • Burgerservicenummer (BSN) van jou en meeverzekerd
 • Je IBAN rekeningnummer

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Voor de basisverzekering word je altijd geaccepteerd, dit is namelijk wettelijk verplicht. Verzekeraars mogen wel een medische selectie houden voor aanvullende verzekeringen, maar dit komt eigenlijk alleen voor bij een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of de tandartsverzekering.

Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op
Je nieuwe zorgverzekeraar zorgt dat je oude polis wordt opgezegd. Hier hoef jij dus niks voor te doen. Tenzij je binnen de overstapperiode (midden-november tot en met 31 december) een tweede keer overstapt van zorgverzekeraar. Je moet de polis dan wel zelf opzeggen.

Aanvullende zorgverzekeringen moet je zelf opzeggen
Heb je aanvullende verzekeringen? Deze zegt je nieuwe verzekeraar níet voor je op en moet je dus zelf doen. Wacht voordat je overstapt van aanvullende zorgverzekering totdat je nieuwe verzekering is geaccepteerd. Wordt deze namelijk geweigerd, dan heb je geen aanvullende verzekering meer.

Waarom overstappen van zorgverzekering via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je zorgverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Aanbieders overstappen zorgverzekering

Overstappen zorgverzekering

Grootste aanbod polissen

Je vergelijkt hier het grootste aantal polissen in een helder overzicht, aangepast naar jouw zorgwensen. Zo vind je makkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Je sluit de polis van je keuze vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel overstappen

Geld.nl maakt geen onderdeel uit van een verzekeraar of andere financiële instelling. De informatie in onze zorgvergelijker is dus niet beïnvloed door een derde partij. Hierdoor staan jouw belangen voorop en maak je een eerlijke vergelijking. Bovendien zorgen we dat alle informatie up-to-date is, zodat je niet voor onprettige verassingen komt te staan. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste premie

Als je bij ons overstapt van zorgverzekering betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Overstappen naar de zorgverzekering met de laagste premie is makkelijk, want die staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd

Ben je overgestapt van zorgverzekering, maar toch niet helemaal tevreden over je nieuwe polis? Dat is geen probleem. Binnen 14 dagen zeg je de nieuwe polis kosteloos op. Zorg wel dat je de oude polis vóór 1 januari opzegt. Dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons zijn overgestapt van zorgverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het overstappen van zorgverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgverzekering voor ouderen Als oudere gebruik je waarschijnlijk andere zorg dan een student of een gezin. Hier lees je waar je op moet letten.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgalert 2020 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc