Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Aanvraag zorgverzekering goedgekeurd?

Hoe weet je of de aanvraag is goedgekeurd?

Als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit, wordt je aanvraag direct doorgestuurd naar de verzekeraar zelf. De verzekeraar bepaalt dan of je aanvraag voor de zorgverzekering wordt goedgekeurd. De meeste verzekeraars keuren binnen 14 dagen je aanvraag goed of af. Je mag er vanuit gaan dat als je een polis ontvangt van de zorgverzekeraar, je verzekeringsaanvraag is geaccepteerd.

Let op! Vraag je alleen een basisverzekering aan, dan wordt je aanvraag voor de zorgverzekering altijd goedgekeurd. Voor de basisverzekering geldt namelijk een wettelijke acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekering geldt géén acceptatieplicht. Deze aanvraag kan dus worden afgewezen.

Afwijzing alleen voor aanvullende verzekering

Als je een afwijzing krijgt van je zorgverzekeraar, is dit dus altijd alléén een afwijzing voor de aanvullende zorgverzekering. Als je aanvraag wordt afgewezen zal de verzekeraar je hier een bericht van sturen en je een alternatief voorstellen.

Aanvraag zorgverzekering en medische selectie

Voor sommige aanvullende zorgverzekeringen hanteren zorgverzekeraars een medische selectie. Je krijgt dan van de verzekeraar een formulier thuisgestuurd. Dit moet je laten invullen door je medisch specialist of tandarts. Aan de hand van de ingevulde gegevens bepaalt de verzekeraar of je wordt geaccepteerd of niet.

Let op! Een medische selectie komt in bijna nooit voor. Dit geldt meestal alleen voor de duurdere aanvullende verzekeringen.

Bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt! Zorgverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert