Zorgverzekering

Aanvullende verzekering bij andere verzekeraar

Aanvullend verzekeren bij andere verzekeraar, mag dat?

Je aanvullende zorgverzekering mag je gewoon bij een andere zorgverzekeraar afsluiten dan waar je je basisverzekering hebt lopen. Maar dit is niet altijd verstandig. Je betaalt dan namelijk voor je aanvullende verzekering tot wel 25 procent meer premie. Ook is het administratief veel makkelijker om je basis- en aanvullende verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar te laten lopen.

Voordeel aanvullende verzekering bij andere zorgverzekeraar

Toch zijn er ook voordelen aan beide zorgverzekeringen bij verschillende verzekeraars afsluiten. Het belangrijkste voordeel van je aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten, is dat je bij zowel de basis- als de aanvullende zorgverzekering de goedkoopste optie kunt kiezen.

Let op: Dat je de aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar mag afsluiten, wil nog niet zeggen dat dit altijd kan. Omdat een aanvullende verzekering vaak maar een paar euro per maand kost, is het voor veel zorgverzekeraars niet aantrekkelijk. Het kan zijn dat de verzekeraar je aanvraag dan ook niet accepteert.

Nadeel aanvullende verzekering bij andere verzekeraar

Een nadeel van je aanvullende zorgverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten, is dat dit de administratie voor jezelf ingewikkelder maakt. Daarnaast betaal je bij veel zorgverzekeraars extra voor de aanvullende verzekering als je daar niet ook een basisverzekering afsluit. Soms betaal je hierdoor wel 25 procent meer premie!

Let op! Apart een aanvullende zorgverzekering afsluiten lijkt misschien op het eerste oog aantrekkelijk, maar er zitten veel nadelen aan en het is niet persé goedkoper. Op Geld.nl sluit je daarom ook alleen een aanvullende verzekering af in combinatie met een basisverzekering.

Bespaar op je aanvullende zorgverzekering!Vergelijk het grootste aanbod online en kies de best passende zorgverzekering met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten