Zorgverzekering

Wel of geen aanvullende verzekering?

Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

In Nederland is alléén de basisverzekering verplicht. Maar de basisverzekering vergoedt niet alle zorgkosten. Om je extra te verzekeren sluit je naast de basisverzekering dan vaak een aanvullende zorgverzekering af. Maar een aanvullende zorgverzekering is niet altijd nodig. Vooral als je jong en over het algemeen gezond bent, is jezelf aanvullend verzekeren vaak overbodig en onnodig duur.

Wel of geen aanvullende verzekering?

Of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt hangt af van de zorg die je komend jaar denkt nodig te hebben, de kosten die een aanvullende verzekering met zich meebrengen en de vergoedingen die deze aanvullende zorgverzekering biedt. Zijn de kosten van de aanvullende verzekering lager dan de vergoedingen die je denkt te krijgen? Dan is een aanvullende verzekering voor jou wél interessant.

Tip! Maak je bijna nooit gebruik van zorg, dan is een aanvullende verzekering misschien niet nodig. Maar een eventuele behandeling die je basisverzekering niet vergoedt betaal je dan wel zelf. Het is dan slim om altijd wat geld achter de hand te hebben voor het geval dat.

Aanvullende ziektekostenverzekering - Tandartskosten

Verwacht je hoge zorgkosten, bijvoorbeeld omdat je een slecht gebit hebt, dan is het wel verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt tandheelkundige behandelingen namelijk niet en de kosten kunnen daardoor flink oplopen. De meeste zorgverzekeraars bieden hiervoor aparte tandverzekeringen aan.

Tip! Zoek je een zorgverzekering die speciaal gericht is op je gebit? Maak dan eens een vergelijking en vind eenvoudig de goedkoopste tandartsverzekering. Besparen was nog nooit zo makkelijk!

Dekking aanvullende verzekering

Een verzekeraar bepaalt zelf hoe de dekking van de aanvullende verzekeringen eruit ziet. Maar meestal zien de verschillende aanvullende verzekeringen er qua dekking hetzelfde uit. Zo bieden bijna alle zorgverzekeraars een aanvullende tandartsverzekering aan, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

Ook voor speciale doelgroepen zijn er aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor vijftigplussers en jongeren. Deze verzekeringen bieden dekking voor zorgkosten die mensen uit de doelgroep vaak maken. Voor jongeren zijn dat bijvoorbeeld kosten voor anticonceptie en vaccinaties voor reizen naar het buitenland.

Aanvullende verzekering en zorgplicht

Wil je een aanvullende zorgverzekering afsluiten? Houd er dan rekening mee dat een zorgverzekeraar niet altijd verplicht is je te accepteren. Voor de basisverzekering geldt deze acceptatieplicht wel. Een verzekeraar mag ook een hogere premie voor de aanvullende verzekering vragen als je tot een bepaalde doelgroep behoort. Een dertigplusser die een aanvullende verzekering voor jongeren wil afsluiten, zal bij een verzekeraar daarom soms meer betalen dan iemand van twintig.

Bespaar op je basis- en aanvullende zorgverzekering!Vergelijk het grootste aanbod online en kies de best passende zorgverzekering met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgkosten! Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;