Zorgverzekering

Zorgverzekering baby

Hoe werkt de zorgverzekering baby?

Volgens de wet zorgverzekering moet je een baby binnen vier maanden na geboorte of adoptie aanmelden bij een zorgverzekeraar. Wanneer je dit gedaan hebt, geldt de zorgverzekering met terugwerkende kracht. Alle zorgkosten die je hiervoor gemaakt hebt, tijdens of na de bevalling, worden dus vergoed. Meld je je kind te laat aan of doe je dat helemaal niet, dan loop je het risico dat je alle gemaakte zorgkosten voor het kind zelf moet betalen.

Aanmelden baby zorgverzekering

Je baby aanmelden voor een zorgverzekering doe je bij je eigen zorgverzekeraar of bij die van je partner. De baby krijgt dan dezelfde zorgverzekeringsdekking als de ouder. We raden dan ook aan om je baby bij te schrijven bij de persoon met de meest uitgebreide zorgverzekering.

Tip! Wil je weten hoe je baby bijschrijven werkt bij je eigen zorgverzekeraar? Kijk dan in het overzicht zorgverzekeraars, klik op het logo van jouw zorgverzekeraar en vervolgens op ‘bijschrijven kind’.

Kind aanmelden zorgverzekering - Denk vooruit!

Verwacht je kinderen? Dan is het slim om je huidige zorgverzekering eens goed tegen het licht te houden. Op Geld.nl kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken en controleren of deze nog voldoet aan de nieuwe situatie mét kinderen.

Let op! Is je huidige polis niet goed genoeg en wil je van zorgverzekering overstappen? Hou er dan rekening mee dat dit alleen tijdens het zorgseizoen mag. Dit is van half november tot en met eind december.

Zorgverzekering aanpassen vanwege je baby?Vergelijk dan het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken