Zorgverzekering

Budgetpolis zorgverzekering

Wat is een budgetpolis zorgverzekering?

De budgetpolis is een goedkope variant van een naturaverzekering. Met een budgetpolis krijg je voor verzekerde zorg alléén een volledige vergoeding als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Ga je naar een ziekenhuis of andere zorgverlener waarmee de verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dan vergoedt je zorgverzekering maar 65 tot 80 procent van de kosten.

Tip! Ben je student en wil je besparen op je zorgverzekering? Vergelijk dan eens geheel vrijblijvend het grootste aanbod zorgverzekering studenten. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Verschil naturaverzekering en budget polis

De zorgverzekeraar heeft bij budgetpolissen meestal maar met een klein aantal zorgverleners een contract gesloten. Dit is meteen ook het belangrijkste verschil met de normale naturapolis, waarbij je meestal uit een ruim aanbod gecontracteerde zorgverleners kunt kiezen. Ook moet je bij een budgetpolis vaak sommige zorgzaken online regelen, zoals het bestellen van medicijnen en hulpmiddelen.

Is een budgetpolis zorgverzekering interessant?

Wil je een budgetpolis afsluiten? Kijk dan altijd eerst goed of de zorgverleners van jouw voorkeur zijn gecontracteerd. Als dit het geval is, is een budgetpolis voor jou een prima keuze. Zijn de zorgverleners bij je in de buurt niet gecontracteerd, maar ben je wel bereid verder te reizen als je zorg nodig hebt? Ook dan is een budgetpolis een slimme keuze waar je veel geld mee kunt besparen.

Let op: Als je kiest voor een budgetpolis moet je zelf in de gaten houden of de zorgverleners waar je naartoe wilt gecontracteerd zijn. Verwijst de huisarts je door naar het ziekenhuis of een fysiotherapeut? Controleer dan altijd even of het ziekenhuis of de behandelaar is gecontracteerd.

Een goedkope zorgverzekering afsluiten?Dat doe je snel via Geld.nl! Vergelijk voor de laagste premie het grootste aanbod zorgverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten