Zorgverzekering

Ziektekostenverzekering na pensioen

Waarop letten bij ziektekostenverzekering na pensioen?

Als gepensioneerde kun je vaak korting krijgen op je zorgverzekering. Dit kan via een collectieve zorgverzekering die sommige pensioenfondsen aanbieden. Omdat een pensioenfonds een grote groep verzekerden tegelijk aanbrengend bij een zorgverzekeraar, kan het fonds een korting afdwingen. Deze korting varieert van 5 tot 10 procent op de zorgverzekeringspremie.

Tip! Ook als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit krijg je korting op de premie. Deze korting is vaak zelfs nog hoger dan de korting die je via de meeste pensioenfondsen krijgt en deze is ook nog eens voor iedereen toegankelijk.

Hoge kortingen via Geld.nl

Via Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen met collectieve kortingen. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde zorgverzekeraar, zoals bij een pensioenfonds vaak wél het geval is. Ook zijn de zorgverzekeringen via Geld.nl voor iedereen toegankelijk. Je bent dus ook niet gebonden aan je pensioenfonds.

Tip! Kijk nu direct in onze zorgvergelijker 2021 welke verzekeraar de best passende en goedkoopste zorgverzekering voor jou heeft!

Welk pensioenfonds biedt collectieve zorgverzekeringen?

Op de website van je pensioenfonds zie je of deze een collectieve zorgverzekering aanbiedt. Maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met je pensioenfonds om te vragen of zij een collectieve zorgverzekering voor gepensioneerden aanbiedt. Biedt het pensioenfonds een collectieve zorgverzekering aan bij de verzekeraar waar jij je zorgverzekering al hebt? Meld je dan aan voor het collectief. Dit doe je door het collectiviteitsnummer van je pensioenfonds op te vragen bij het fonds en dit door te geven aan je verzekeraar.

Tip! Biedt je pensioenfonds een collectieve verzekering aan bij een andere verzekeraar? Stap dan over van zorgverzekeraar. Dit doe je tussen half november en 1 januari. Geef dan het collectiviteitsnummer van je belangenorganisatie door aan de verzekeraar. Je profiteert dan voor het nieuwe jaar van de collectiviteitskorting.

Collectieve zorgverzekering altijd voordeliger?

Een collectieve zorgverzekering is niet altijd goedkoper! Heeft je pensioenfonds bijvoorbeeld alléén een contract met een zorgverzekeraar die hogere zorgpremies rekent dan de zorgverzekeraar waar je nu klant bent? Dan is overstappen niet perse voordelig. Het kan dus zomaar zo zijn dat de collectieve zorgverzekering, ondanks de korting, niet goedkoper is.

Bespaar ook na je pensioen op je zorgverzekering!Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken