Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Zorgverzekering minima

Waarop letten bij zorgverzekering minima?

Wie in de bijstand zit of uitkeringsgerechtigd is, heeft het vaak financieel zwaar. Daarom bieden verschillende gemeenten collectieve zorgverzekeringen aan voor minima. Deze gemeenten bieden een korting op de zorgverzekeringen van de zorgverzekeraar waar zij een contract mee hebben, zodat minima minder hoeven te betalen voor deze zorgverzekeringen. Maar ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering en deze kortingen zijn vaak zelfs nog hoger dan bij de gemeenten.

Tip! Kijk direct in onze zorgvergelijker 2020 en zie welke verzekeraar de meeste passende en goedkoopste zorgverzekering voor jou heeft.

Hoge kortingen minima via Geld.nl

Via Geld.nl heb je als minima een brede keuze uit zorgverzekeringen met kortingen, omdat Geld.nl bij meerdere zorgverzekeraars kortingen bedingt. Je bent dus niet gebonden dus aan één bepaalde zorgverzekeraar, zoals bij een gemeente vaak wél het geval is. Ook zijn de verzekeringen via Geld.nl voor iedereen toegankelijk. Dus als je verhuist of als je weer een baan vindt, blijf je gewoon profiteren van de korting op je zorgverzekering.

Zorgverzekering minima – Extra vergoedingen

Naast de collectiviteitskorting die sommige gemeenten bieden voor minima, zitten in een collectieve zorgverzekering voor deze doelgroep ook vaak extra vergoedingen. Deze vergoedingen zijn speciaal gericht op veel voorkomende zorgbehoeften bij minima, zoals een uitgebreide vergoeding voor brillen, cursussen stoppen met roken of tandartsconsulten.

Let op: Niet alle gemeenten bieden collectieve zorgverzekeringen voor minima aan. Wil je weten of jouw gemeente die wel biedt, dan kun je het beste contact opnemen met de gemeente waarin je woont.

Collectieve zorgverzekering minima – Voor wie?

De voorwaarden om voor een collectieve zorgverzekering minima in aanmerking te komen verschillen per gemeente. Wel staat vast dat deze zorgverzekeringen alléén bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen (meestal tot 110 of 120 procent van het minimumloon). Ook mag je niet over een al te groot vermogen beschikken.

Tip! Wil je precies weten welke voorwaarden gelden voor de collectieve zorgverzekering in jouw gemeente? Neem dan contact op met het inwonersloket van de gemeente waarin je woont.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende zorgverzekering tegen de laagste premie! Zorgverzekering vergelijken