Zorgverzekering

Zorgverzekering minima

Waarop letten bij zorgverzekering minima?

Wie in de bijstand zit of een uitkering krijgt heeft het vaak financieel zwaar. Daarom bieden sommige gemeenten collectieve zorgverzekeringen aan voor minima. Deze gemeenten geven korting op zorgverzekeringen van verzekeraars waar ze een contract mee hebben. Zo betalen minima minder geld voor deze zorgverzekeringen. Maar ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering en deze kortingen zijn vaak hoger dan via de gemeenten.

Hoge kortingen minima via Geld.nl

Via Geld.nl vergelijk je als minima het grootste aanbod zorgverzekeringen met kortingen. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde zorgverzekeraar, zoals bij een gemeente vaak wél het geval is. Ook zijn de verzekeringen via Geld.nl voor iedereen. Dus als je verhuist of als je weer een baan vindt, blijf je gewoon profiteren van de hoge korting op je zorgverzekering.

Extra vergoedingen zorgverzekering minima

Naast de collectiviteitskorting die sommige gemeenten bieden voor minima, zitten in een collectieve zorgverzekering voor deze doelgroep ook vaak extra vergoedingen. Deze vergoedingen zijn speciaal gericht op veel voorkomende zorgbehoeften bij minima, zoals een uitgebreide vergoeding voor brillen, cursussen stoppen met roken of tandartsconsulten.

Voor wie is de collectieve zorgverzekering minima?

De voorwaarden om voor een collectieve zorgverzekering minima in aanmerking te komen verschillen per gemeente. Wel staat vast dat deze zorgverzekeringen alléén bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen (meestal tot 110 of 120 procent van het minimumloon). Ook mag je niet over een al te groot vermogen beschikken.

Tip! Wil je precies weten welke voorwaarden gelden voor de collectieve zorgverzekering in jouw gemeente? Neem dan contact op met het inwonersloket van de gemeente waarin je woont.

Als minima besparen op je zorgverzekering?Vergelijk dan snel het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken