Zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering ouderen

Waarop letten bij collectieve zorgverzekering ouderen?

Als oudere kun je korting krijgen op je zorgverzekering. Bijvoorbeeld door je collectief te verzekeren via een ouderenbond, patiëntenvereniging of andere verenigingen waar je lid van bent. Ook bieden sommige verzekeraars speciale, aanvullende zorgverzekeringen aan voor ouderen. Hiermee ben je soms goedkoper uit dan met een reguliere aanvullende zorgverzekering.

Hoge kortingen op zorgverzekering via Geld.nl

Ook Geld.nl geeft je korting als je een zorgverzekering afsluit. En deze zijn vaak een stuk hoger dan via de meeste (patiënten)verenigingen. Ook heb je via Geld.nl de keuze uit het grootste aanbod zorgverzekeringen voor ouderen. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde verzekeraar, zoals bij een (patiënten)vereniging wél het geval is. De zorgverzekeringen via Geld.nl zijn voor iedereen. Wanneer je het lidmaatschap van een (patiënten)vereniging opzegt blijf je dus gewoon profiteren van de hoge korting op je zorgverzekering.

Collectieve korting zorgverzekering via ouderenbond

Ben je lid van een ouderenbond, dan krijg je bij sommige verzekeraars korting op je basis- en eventuele aanvullende zorgverzekeringen. Bij welke verzekeraars en op welke zorgverzekeringen je korting krijgt vind je op de website van de betreffende ouderenbond. Ook de ANBO (Algemene Nederlandse Ouderen Bond) geeft bijvoorbeeld via diverse verzekeraars korting die kan oplopen tot wel 10 procent.

Speciale zorgverzekeringen ouderen

Veel verzekeraars bieden ook speciale aanvullende zorgverzekeringen aan gericht op ouderen. Dit betekent dat de inhoud van deze pakketten speciaal is afgestemd op de zorgbehoeften van deze doelgroep. Zo zijn hulpmiddelen als rollators, gehoorapparaten en kunstgebitten vaak wel in de zorgverzekering opgenomen, maar anticonceptiemiddelen en bevallingen niet.

Waarom korting op de zorgverzekering voor ouderen?

Dit heeft vooral te maken met de onderhandelingspositie van de zorgverzekeraar bij het inkopen van zorg bij artsen, behandelaars, apotheken en ziekenhuizen. Hoe meer patiënten een zorgverzekeraar vertegenwoordigt, hoe sterker zijn positie is om goedkopere behandelingen en medicijnen te regelen. Verzekeraars die veel ouderen vertegenwoordigen zullen dus bijvoorbeeld goedkopere heupoperaties of kunstgebitten kunnen regelen. Verzekeraars hoeven dan hiervoor minder te betalen en dat voordeel kunnen zij doorberekenen aan de klant via een collectiviteitskorting.

Als oudere besparen op je zorgverzekering?Vergelijk dan het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken