Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Zorgverzekering zzp

Waarop letten bij zorgverzekering voor zzp?

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen korting krijgen op de premie voor de zorgverzekering door zich collectief te verzekeren via, bijvoorbeeld, de belangenorganisatie zzp Nederland of CNV Zelfstandigen. Deze organisaties hebben namens hun leden afspraken gemaakt met zorgverzekeraars waardoor zij een korting kunnen aanbieden op de zzp zorgverzekering. Deze kortingen variëren meestal van 6 tot 10 procent. Maar ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering en deze korting is vaak hoger dan via deze belangenorganisaties.

Hoge kortingen via Geld.nl

Ook Geld.nl biedt jou een collectieve korting als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit. Bovendien heb je via Geld.nl een brede keuze uit zorgverzekeringen met kortingen, omdat Geld.nl bij meerdere zorgverzekeraars kortingen bedingt. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde zorgverzekeraar, zoals bij een belangenvereniging wel het geval is. Ook zijn de zorgverzekeringen via Geld.nl voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je toch weer in vaste dienst gaat werken of als je je lidmaatschap van een belangenvereniging opzegt, blijf je gewoon profiteren van de korting op je zorgverzekering.

Collectieve zorgverzekering zzp - Hoe regel je dat?

Als je je wilt aanmelden bij een collectieve zzp zorgverzekering via een belangenorganisatie, moet je wel lid zijn van de betreffende organisatie. Ben je al klant bij één van de aangesloten zorgverzekeraars? Dan is het verder heel makkelijk. Je hoeft alleen een collectiviteitsnummer op te vragen bij je belangenorganisatie en dit nummer door te geven aan je zorgverzekeraar. Je profiteert dan direct van de collectieve korting voor zzp’ers.

Heeft jouw verzekeraar geen contract met de belangenorganisatie waar je lid van bent? Stap dan over naar een zorgverzekeraar die wél aangesloten is. Maar overstappen van zorgverzekering kan alleen rond de jaarwisseling, tussen eind november en eind februari.

Let op: een collectieve zorgverzekering is niet altijd goedkoper. Controleer voor je overstapt of de premie bij de nieuwe verzekeraar in combinatie met de korting écht lager is dan de premie die je nu betaalt bij je huidige verzekeraar. Vergelijken doe je eenvoudig in de zorgvergelijker 2020.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod zorgverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2020