Zorgverzekering

Zorgverzekering zzp

Waarop letten bij zzp collectieve zorgverzekering?

Zzp'ers kunnen korting krijgen op de zorgverzekering door zich collectief te verzekeren via de belangenorganisatie zzp Nederland of CNV Zelfstandigen. Deze organisaties hebben namens hun leden afspraken gemaakt met zorgverzekeraars, waardoor ze korting mogen geven. Deze kortingen variëren meestal van 6 tot 10 procent. Maar ook via Geld.nl krijg je korting op je zorgverzekering en deze korting is vaak hoger dan via deze belangenorganisaties.

Let op: een collectieve zorgverzekering is niet altijd goedkoper. Controleer voor je overstapt of de premie bij de nieuwe verzekeraar in combinatie met de korting écht lager is dan de premie die je nu betaalt bij je huidige verzekeraar. Vergelijken doe je eenvoudig in de zorgvergelijker 2020.

Hoge kortingen zorgverzekering zzp via Geld.nl

Je krijgt niet alleen een collectieve korting als je via Geld.nl een zorgverzekering afsluit. Ook heb je de keuze uit het grootste aanbod zorgverzekeringen. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde zorgverzekeraar zoals bij een belangenvereniging. Verder geldt de korting op zorgverzekeringen via Geld.nl voor iedereen. Dus óók als je toch weer in vaste dienst gaat werken of als je je lidmaatschap van een belangenvereniging opzegt. Je profiteert dus gewoon altijd van korting op je zorgverzekering.

Hoe regel je een zorgverzekering zzp?

Om je aan te melden bij een collectieve zzp zorgverzekering via een belangenorganisatie, moet je perse lid zijn van die organisatie. Ben je al klant bij één van de aangesloten zorgverzekeraars? Dan is het verder heel makkelijk. Je vraagt alleen een collectiviteitsnummer op bij je belangenorganisatie en geeft dit nummer door aan je zorgverzekeraar. Je profiteert dan direct van de collectieve korting voor zzp’ers.

Tip! Heeft je verzekeraar geen contract met de belangenorganisatie waar je lid van bent? Stap dan over naar een zorgverzekeraar die wél aangesloten is. Maar overstappen van zorgverzekering kan alléén rond de jaarwisseling, tussen half november en 1 januari.

Als zzp'er profiteren van hoge korting?Vergelijk dan het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken 2020