Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Collectiviteitskorting aanvragen

Waarop letten bij collectiviteitskorting aanvragen?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten, bijvoorbeeld via je een vakbond, werkgever of pensioenfonds, dan krijg je een collectiviteitskorting. Dit is een korting op de premie van je zorgverzekering. Omdat vakbonden of pensioenfondsen een grote groep verzekerden aanbrengen via zo'n collectief, krijgen ze korting op de premie. De collectiviteitskorting varieert meestal van 5 tot 10 procent. Maar ook Geld.nl biedt collectieve korting op de zorgverzekeringen. Deze kortingen zijn vaak zelf hoger dan bij een vakbond, pensioenfonds of werkgever.

Tip! Kijk direct in onze zorgvergelijker 2020 welke verzekeraar de meest passende en goedkoopste zorgverzekering voor je heeft!

Hoge collectiviteitskorting via Geld.nl

Via Geld.nl heb je een brede keuze uit zorgverzekeringen met collectiviteitskorting, omdat Geld.nl bij meerdere zorgverzekeraars kortingen bedingt. Je bent dus niet gebonden dus aan één bepaalde verzekeraar, zoals bij een vereniging, werkgever of universiteit wel het geval is. Daarnaast zijn de verzekeringen via Geld.nl voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je ergens anders gaat werken of je lidmaatschap van een vereniging opzegt, kun je gewoon blijven profiteren van de korting op je zorgverzekering.

Aanvragen collectiviteitskorting

Heeft de instantie waar je een collectieve zorgverzekering wilt afsluiten een contract met de zorgverzekeraar waar jij al klant bent, dan kun je heel gemakkelijk de collectiviteitskorting aanvragen. Je hoeft dan alleen maar het collectiviteitsnummer op te vragen bij je vakbond, sportvereniging of werkgever. Dit nummer geef je door aan je zorgverzekeraar en dan kun je profiteren van de collectiviteitskorting.

Tip! Heeft de instantie waar je de collectieve zorgverzekering wilt afsluiten geen contract met jouw verzekeraar? Stap dan over van zorgverzekering. Dit kan maar één keer per jaar, tussen half november en eind januari. Controleer van te voren wel altijd of de premie van de nieuwe verzekeraar, met de collectiviteitskorting ook wel echt lager is dan de premie die je betaalt bij je huidige zorgverzekeraar.

Elk jaar opnieuw collectiviteitskorting aanvragen?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten, hoef je niet elk jaar opnieuw de collectiviteitskorting aan te vragen. De collectiviteitskorting blijft gewoon doorlopen zolang je lid blijft van het collectief via welke je de zorgverzekering hebt afgesloten.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod zorgverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende zorgverzekering tegen de laagste premie. Zorgverzekering vergelijken