Zorgverzekering

Collectiviteitskorting aanvragen

Waarop letten bij collectiviteitskorting aanvragen?

Als je een collectieve zorgverzekering hebt afgesloten, bijvoorbeeld via je een vakbond, werkgever of pensioenfonds, dan krijg je een collectiviteitskorting. Dit is een korting op de premie van je zorgverzekering. Omdat vakbonden of pensioenfondsen een grote groep verzekerden aanbrengen via zo'n collectief, krijgen ze korting op de premie. De collectiviteitskorting varieert meestal van 5 tot 10 procent.

Tip! Ook via Geld.nl krijg je collectieve korting op je zorgverzekering en vaak nog meer dan bij een vakbond, pensioenfonds of werkgever.

Hoge collectiviteitskorting via Geld.nl

Via Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen met collectiviteitskorting. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde verzekeraar, zoals bij een vereniging, werkgever of universiteit vaak wel het geval is. Ook zijn de zorgverzekeringen via Geld.nl voor iedereen. Dus als je ergens anders gaat werken of je lidmaatschap van een vereniging opzegt, blijf je gewoon profiteren van de hoge korting op je zorgverzekering.

Aanvragen collectiviteitskorting

Heeft de instantie waar je een collectieve zorgverzekering wilt afsluiten een contract met de zorgverzekeraar waar jij al klant bent, dan vraag je de collectiviteitskorting heel makkelijk aan. Je hoeft alleen maar het collectiviteitsnummer op te vragen bij je vakbond, sportvereniging of werkgever en door te geven aan je zorgverzekeraar.

Tip! Heeft de instantie waar je de collectieve zorgverzekering wilt afsluiten geen contract met je verzekeraar? Stap dan over van zorgverzekering. Dit doe je tussen half november en 1 januari. Controleer van te voren wel altijd of de premie van je nieuwe verzekeraar ook wel écht lager is dan de premie die je betaalt bij je huidige zorgverzekeraar.

Elk jaar opnieuw collectiviteitskorting aanvragen?

Heb je een collectieve zorgverzekering afgesloten, dan hoef je dit niet elk jaar opnieuw aan te vragen. De collectiviteitskorting blijft gewoon doorlopen zolang je lid blijft van het collectief via welke je de zorgverzekering hebt afgesloten.

Besparen op je zorgverzekering?Vergelijk dan het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken