Contact

Meest duurzame zorgverzekering 2023

Wat is de meest duurzame zorgverzekering?

Een duurzame zorgverzekering besteedt met het geld dat ze belegt aandacht aan mens, milieu en maatschappij. De meest duurzame zorgverzekering van 2023 wordt aangeboden door a.s.r. In dit artikel lees je wat een duurzame zorgverzekering is en hoe je een duurzame zorgverzekering kunt kiezen.

Wat is een duurzame zorgverzekering?

Zorgverzekeraars gebruiken de premie die je betaalt om zorgkosten te betalen, maar ze houden ook een deel aan als reserve. Met dat geld wordt vaak belegd. Een duurzame zorgverzekering is een verzekering die in haar beleggingsbeleid rekening houdt met mens, milieu en maatschappij. Het doel is om de impact op de samenleving en het milieu zo klein mogelijk te maken. Of het beleggingsbeleid van een zorgverzekeraar duurzaam is, hangt af van de volgende zaken:

  • Bestuur: Als de mensen aan de top van de zorgverzekeraar besluiten om geld te investeren in projecten die goed zijn voor het milieu en de samenleving, dan is dat duurzaam.
  • Beleid: De plannen van de verzekeraar zijn belangrijk. Als ze zeggen te willen investeren in groene projecten (denk bijvoorbeeld aan zonne-energie), is dat een teken dat ze duurzaam denken.
  • Uitvoering: Daarnaast is het belangrijk dat de plannen ook echt worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als de verzekeraar ook daadwerkelijk investeert in groene projecten.
  • Transparantie: Het is ook van belang dat de verzekeraar open is over wat ze doen. Dit houdt in dat ze duidelijk vertellen in welke duurzame projecten ze hun geld investeren.

Bijvoorbeeld, als een zorgverzekeraar geld steekt in windmolenparken voor schone energie, dan zijn ze duurzaam bezig. Communiceren ze dit ook naar de klant, dan zijn ze ook transparant. Zo kun je als klant zien dat de zorgverzekeraar zijn best doet om zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Hoe vind ik de meest duurzame zorgverzekering 2023?

Maar hoe bepaal je precies welke zorgverzekering duurzaam is en welke niet? De duurzaamheid van een zorgverzekering wordt beoordeeld aan de hand van scores. Deze scores, vastgesteld door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), geven aan hoe milieuvriendelijk en sociaal verantwoord de verzekeraar investeert.

De VBDO controleert regelmatig of het geld van de verzekeraars op een duurzame manier wordt geïnvesteerd. Zo kun je zien welke zorgverzekeraar het meest duurzaam is. Meer informatie en deze scores kun je vinden op de website van de VBDO.

Tip! De scores van VBDO vind je ook terug in je zorgverzekering vergelijking op Geld.nl Ben je op zoek naar de meest duurzame zorgverzekering van 2023? In onze handige zorgvergelijker geef je eenvoudig je zorgbehoeften aan. Vervolgens zie je welke zorgverzekeringen aansluiten op jouw zorgwensen, het goedkoopst zijn én wat hun score op het gebied van duurzaamheid is. Zo vind je direct de duurzaamste en meest betaalbare zorgverzekering voor jouw situatie, of je nu een goedkope basisverzekering zoekt of een aanvullende zorgverzekering.

Waarom kiezen voor de meest duurzame zorgverzekering?

Steeds meer mensen willen hun steentje bijdragen aan een betere en groenere wereld, bijvoorbeeld door minder te vliegen en elektrisch te rijden. Die bewuste keuzes voor een groenere levensstijl hebben impact, maar ook je zorgverzekering kan een verschil maken.

Een duurzame zorgverzekering investeert in vergroening en is transparant, wat bijdraagt aan een betere wereld. Als je voor een duurzame zorgverzekering kiest, streef je naar een duurzamere en eerlijkere toekomst voor ons allemaal.

Op zoek naar een duurzame én goedkope zorgverzekering?

Op Geld.nl vergelijk je zorgverzekeringen van het grootste aanbod zorgverzekeraars in Nederland. We kijken ook naar hoe duurzaam een zorgverzekering is. Vergelijk en vind direct de beste, meest duurzame én goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie.Zorgverzekeringen vergelijken

Duurzame zorgverzekering kiezen? Vergelijk, kies & bespaar!
;