Zorgverzekering

Eigen bijdrage ziektekosten

Wat is eigen bijdrage ziektekosten?

Naast een eigen risico kent de zorgverzekering ook een eigen bijdrage. Soms krijg je met deze eigen bijdrage te maken wanneer je gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering. De eigen bijdrage wil zeggen dat je (een deel van) de zorgkosten zelf moet betalen.

Eigen bijdrage ziektekosten en eigen risico

De eigen bijdrage staat los van het eigen risico. Hierdoor betaal je soms een stukje eigen risico én een stuk eigen bijdrage voor bepaalde zorg. Als dat zo is, dan betaal je eerst dat je eigen bijdrage. Het bedrag dat overblijft gaat dan van je eigen risico af.

Eigen bijdrage zorgverzekering 2020

In de voorwaarden van je zorgverzekering vind je de hoogte van de eigen bijdrage voor 2020. Voor vergoedingen die in de basisverzekering zijn opgenomen, zoals kraamzorg, geldt dat de eigen bijdrage bij elke zorgverzekeraar gelijk is. De overheid bepaalt namelijk de hoogte van de eigen bijdrage in de basisverzekering. 

Eigen bijdrage ziektekosten aftrekbaar?

De eigen bijdrage ziektekosten die je betaalt voor je zorgverzekering is niet aftrekbaar. Dat geldt ook voor het verplicht en vrijwillig eigen risico. Wel zijn er een aantal zorgkosten die je mag aftrekken van de belasting. Het gaat dan om zorgkosten die je zorgverzekering (zowel basisverzekering als aanvullend) niet vergoedt en die ook niet onder je eigen risico vallen.

Bespaar op de kosten van je zorgverzekering!Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten