Contact

Grootste zorgverzekeraars Nederland

Wat zijn de grootste zorgverzekeraars van Nederland?

De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland in 2023 zijn Achmea (4,9 miljoen verzekerden), VGZ (4 miljoen verzekerden), CZ (4 miljoen verzekerden) en Menzis (1,8 miljoen verzekerden). Veruit de meeste Nederlanders, (84 procent), zijn dus bij één van deze vier maatschappijen verzekerd voor hun zorgverzekering. Deze cijfers komen van Vektis,  dat elk jaar in kaart brengt bij welke verzekeraars de meeste mensen verzekerd zijn.

Wie is de grootste zorgverzekeraar van Nederland?

De allergrootste zorgverzekeraar van Nederland is dus Achmea. Die naam zegt je misschien niet zoveel. Dit komt doordat Achmea zorgverzekeringen aanbiedt onder verschillende labels, zoals Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO. De meeste mensen zijn bij Zilveren Kruis verzekerd, namelijk 20,5 procent van alle Nederlanders die een zorgverzekering hebben.

Overzicht grootste zorgverzekeraars Nederland

Op deze manier zijn er in Nederland in totaal 10 concerns waar verschillende zorgverzekeraars onder vallen. Om je een compleet beeld te geven van alle zorgverzekeraars in Nederland, hoe groot ze zijn en onder welke namen ze zorgverzekeringen aanbieden, geven we je hier een handig overzicht. Wil je meer weten over één specifiek verzekeraar? Dan kun je op onze pagina met zorgverzekeraars de betreffende verzekeraar aanklikken.

Bespaar tot 591 euro per jaar op je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt!
Zorgverzekering vergelijken
;