Contact
Zorgverzekeringen

Grootste zorgverzekeraars Nederland

Wat zijn de grootste zorgverzekeraars van Nederland?

Grootste zorgverzekeraars Nederland

De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn Achmea (5,1 miljoen verzekerden), VGZ (4,1 miljoen verzekerden), CZ (3,6 miljoen verzekerden) en Menzis (2 miljoen verzekerden). Veruit de meeste Nederlanders zijn dus bij één van deze vier maatschappijen verzekerd voor hun zorgverzekering. Deze cijfers komen van Vektis, dat elk jaar in kaart brengt bij welke verzekeraars de meeste mensen verzekerd zijn. Deze cijfers gaan over het jaar 2022, de cijfers voor 2023 zijn nog niet bekend.

Wie is de grootste zorgverzekeraar van Nederland?

De allergrootste zorgverzekeraar van Nederland is dus Achmea. Die naam zegt je misschien niet zoveel. Dit komt doordat Achmea zorgverzekeringen aanbiedt onder verschillende labels, zoals Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO. De meeste mensen zijn bij Zilveren Kruis verzekerd, namelijk 21,8 procent van alle Nederlanders die een zorgverzekering hebben.

Overzicht grootste zorgverzekeraars Nederland

Op deze manier zijn er in Nederland in totaal 10 concerns waar verschillende zorgverzekeraars onder vallen. Om je een compleet beeld te geven van alle zorgverzekeraars in Nederland, hoe groot ze zijn en onder welke namen ze zorgverzekeringen aanbieden, geven we je hier een handig overzicht. Wil je meer weten over één specifiek verzekeraar? Dan kun je op onze pagina met zorgverzekeraars de betreffende verzekeraar aanklikken.

Overzicht grootste zorgverzekeraars Nederland

Bespaar tot 595 euro per jaar op je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt!
Zorgverzekering vergelijken

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in zorgverzekeringen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je zorgverzekering. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

;