Contact

Kind aanmelden zorgverzekering

Hoe en wanneer kind aanmelden bij zorgverzekering?

Verwacht je een kindje? Na de geboorte meld je de baby aan bij de zorgverzekering van de vader of moeder. Je kind is dan gratis meeverzekerd voor dezelfde medische zorg als jij of je partner. Hoe werkt je kind bijschrijven op de zorgverzekering en waar let je precies op? We geven je enkele handige tips over het aanmelden van je baby bij de zorgverzekering.

1. Wanneer baby aanmelden bij zorgverzekering?

Direct na de geboorte van een baby moet er veel worden geregeld. Je moet je kindje aanmelden bij de burgerlijke stand, geboortekaartjes versturen en meer. De zorgverzekering is dan niet het eerste waar je aan denkt. Gelukkig heb je vier maanden de tijd om je baby aan te melden bij jouw zorgverzekeraar of die van je partner. Je kind is dan met terugwerkende kracht meeverzekerd vanaf de geboorte.

Tip! Verwacht je een kind? Het is goed om te weten wat je basisverzekering wel en niet vergoedt tijdens de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapscursussen, echo’s en een ziekenhuisbevalling. Soms is het verstandig om als zwangere te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Hier lees je alles over je zorgverzekering en zwangerschap.

2. Kind bijschrijven zorgverzekering vader of moeder?

Je mag zelf bepalen of je je kind bij de zorgverzekeraar van de vader of moeder aanmeldt. Wij raden je aan om het kind altijd mee te verzekeren bij de ouder die de uitgebreidste zorgverzekering heeft. Denk aan een tandartsverzekering of een aanvullende verzekering. Je kind is altijd gratis meeverzekerd en profiteert zo ook van de uitgebreidste dekking.

3. Hoe werkt baby aanmelden bij zorgverzekeraar?

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je je kind bijschrijven via je persoonlijke online omgeving. Je regelt het dus eenvoudig online. Houd hierbij wel het BSN-nummer van de baby bij de hand.

4. Kind inschrijven zorgverzekering, wat wordt vergoed?

De basisverzekering vergoedt bijna alle zorg voor je kind. Denk hierbij aan de huisarts, behandelingen in het ziekenhuis of medicijnen. Ook fysiotherapie en tandartskosten voor kinderen vallen onder de basisverzekering: goed om te weten voor later! Meer hierover lees je in het artikel Zorgverzekering kind.

Goed om te weten! Je betaalt voor de zorg voor je kind nooit een eigen risico. Dit geldt voor alle kinderen tot 18 jaar. Zeker weten dat je de beste zorgverzekering voor jou en je kind kiest? Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl zie je direct welke zorgverzekering op jouw zorgwensen aansluit.

Kind bijschrijven zorgverzekering: de feiten op een rij

We zetten de feiten over je kind aanmelden bij de zorgverzekering overzichtelijk voor je op een rij:

  • Na de geboorte van je kind heb je vier maanden de tijd om je kind aan te melden bij jouw zorgverzekering of die van je partner.
  • Je bepaalt zelf of je je kind aanmeldt bij jouw zorgverzekeraar of bij die van je partner. We raden aan te kiezen voor de zorgverzekering van de ouder die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft.
  • Vaak kun je je kind eenvoudig aanmelden in de online omgeving van je zorgverzekeraar. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice van je zorgverzekeraar.
Vind de beste zorgverzekering voor jou en je kind!Op zoek naar de beste zorgverzekering voor jou en je kind? Op Geld.nl vergelijk je zorgverzekeringen van het grootste aanbod zorgverzekeraars in Nederland. Zo vind je direct een zorgverzekering die op jullie zorgwensen aansluit en bespaar je tot wel 591 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken
;