Zorgverzekering

Kind meeverzekeren

Waarop letten bij kind meeverzekeren zorg?

De verzekeringsplicht voor de basisverzekering geldt in Nederland ook voor kinderen. Dat betekent dat ouders voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar verplicht een zorgverzekering moeten afsluiten. Maar voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen premie. Ze zijn namelijk gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Hiervoor moet je het kind wél bijschrijven op de polis van één van de ouders.

Kind meeverzekeren op polis vader of moeder?

Of je je kind meeverzekert op de polis van de vader of de moeder bepaal je helemaal zelf. Schrijf je het kind bij op je eigen zorgverzekering? Dan betekent dit dat je kind precies dezelfde dekking heeft als jij.

Tip! Schrijf je kind altijd bij op de meest uitgebreide polis. Zo profiteert het kind namelijk ook van die dekking!

Voldoet de dekking zorgverzekering voor kinderen?

Voordat je je kind bijschrijft is het belangrijk om te controleren of de dekking van die zorgverzekering goed aansluit op de zorgbehoeften van je kind. Want als ouder neem je misschien wel genoegen met een standaarddekking, terwijl je voor je kind misschien wél bepaalde zaken wilt meeverzekeren. Denk bijvoorbeeld aan orthodontie. Geeft je zorgverzekering op dat gebied onvoldoende dekking? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af!

Tip! Sommige verzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringen aan, gericht op gezinnen met kinderen. Wil je zeker weten dat de zorgverzekering die je kiest ook aansluit bij de zorgbehoeften van je gezin? In de zorgvergelijker 2021 geef je aan welke vergoedingen voor je gezin belangrijk zijn. Je ziet dan direct welke verzekeringen hierop aansluiten.

Baby zorgverzekering vader of moeder

Als ouder moet je je baby binnen vier maanden na de geboorte aanmelden bij een zorgverzekeraar. Gebeurt dat niet, dan komen de gemaakte zorgkosten helemaal voor je eigen rekening. Heb je net een zoon of dochter gekregen, zorg er dan dus voor dat je hem of haar op tijd meeverzekerd!

Je kind meeverzekeren én besparen?Vergelijk dan snel het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten