Zorgverzekering

Naturapolis

Wat is een naturapolis?

Een natura polis is een zorgverzekering waarbij je zorg in natura ontvangt. Je hoeft de zorgverleners waarvan je gebruik maakt dan niet eerst zelf te betalen. De betaling wordt direct afgehandeld met je zorgverzekeraar. Het ziekenhuis of de tandarts stuurt dus zelf een factuur aan jouw verzekeraar. Heb je vervolgens geen recht op de hele vergoeding, dan krijg je later een factuur van je verzekeraar om dat deel van de zorgkosten alsnog te betalen.

Nadeel van een naturapolis

Het grootste nadeel van de naturapolis is dat je alléén gebruik mag maken van zorgaanbieders waarmee je verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Ga je toch naar een niet-aangesloten zorgaanbieder, dan krijg je een stuk minder vergoed. Meestal krijg je dan maar 50 tot 80 procent van de oorspronkelijke vergoeding uitgekeerd.

Tegenovergestelde van naturapolis

Naast de naturapolis heb je een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders, maar betaal je wel eerst de rekening zelf. Pas daarna declareer je de zorgkosten bij je zorgverzekering.

Tip! Wil je meer weten over het verschil tussen de naturapolis en de restitutiepolis? Lees dan ons artikel 'Restitutie of natura'.

Bespaar op je naturapolis!Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Sluit over en bespaar tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering. Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten