Contact

Welke zorgverzekering heeft onbeperkt fysiotherapie?

Welke zorgverzekering heeft onbeperkt fysiotherapie?

Heb je veel fysiotherapie nodig voor een aandoening die niet op lijst met chronische aandoeningen staat? Dan vergoedt je basisverzekering dit niet en kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. In dit artikel lees je welke zorgverzekeringen een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie bieden.

Tip! Staat de aandoening waarvoor je fysiotherapie nodig hebt wel op de lijst met chronische aandoeningen? Dan vergoedt je basisverzekering de fysiotherapie vanaf de 20e behandeling. Je moet de eerste 20 behandelingen eenmalig zelf betalen of je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren. In de zorgvergelijker op Geld.nl vind je eenvoudig de beste zorgverzekering hiervoor.

Overzicht zorgverzekeringen met onbeperkt fysiotherapie

Er zijn voor 2024 nog maar twee zorgverzekeraars waarbij je een aanvullende zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie kunt afsluiten, namelijk:

ZorgverzekeraarAanvullende zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapiePremie per maand
ONVZSuperfit€ 153,00
VvAAExcellent€ 144,78

VvAA is onderdeel van ONVZ. De genoemde aanvullende zorgverzekeringen met onbeperkt fysiotherapie zijn alleen telefonisch aan te vragen bij de zorgverzekeraar.

Zorgverzekering met fysiotherapie onbeperkt steeds zeldzamer

De afgelopen jaren is het aantal aanvullende zorgverzekeringen met onbeperkt fysiotherapie steeds verder afgenomen. Zorgverzekeraars weten namelijk dat mensen die zo’n zorgverzekering afsluiten ook echt veel fysiotherapiebehandelingen nodig hebben. Dat kost de zorgverzekeraars veel geld, waardoor steeds minder zorgverzekeraars een vergoeding voor onbeperkt fysiotherapie willen aanbieden.

Zorgverzekering met onbeperkt fysio is duur

Zoals je in de tabel ziet, zijn zorgverzekeringen die nog wel onbeperkt fysiotherapie vergoeden erg duur. Je betaalt bij de goedkoopste aanvullende verzekering al bijna 1.530 euro per jaar. Een reguliere fysiotherapiebehandeling kost 35 euro. Dus de premie weegt pas op tegen de vergoeding als je 44 keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat. Bij de duurdere verzekeringen met onbeperkt fysio moet je nog vaker gaan om de premie ‘terug te verdienen’.

Natuurlijk vergoeden de aanvullende zorgverzekeringen met onbeperkte fysiotherapie ook nog andere zorg. Dus als je ook die vergoedingen gebruikt, is de aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie sneller rendabel. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je veel geld betaalt voor de aanvullende zorgverzekering.

Zorgverzekeringen met bijna onbeperkt fysiotherapie

Als je maximaal 50 behandelingen fysiotherapie per jaar nodig hebt, kun je ook één van de volgende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Dat scheelt natuurlijk al flink aan premie.

ZorgverzekeraarAanvullende zorgverzekering met onbeperkte fysiotherapiePremie per maand
ONVZTopfit€ 74,40
VvAATop€ 70,40

Tip! Houd goed in de gaten of de zorgverzekering 2024 voor jou ook nog voldoende fysiotherapie vergoedt. Zo niet, ga dan hier je zorgverzekering vergelijken, vind een beter passende zorgverzekering voor 2024 en stap over!

Medische acceptatie bij zorgverzekering met fysiotherapie onbeperkt

Wanneer je een zorgverzekering met een vergoeding voor onbeperkt fysiotherapie afsluit, stelt de zorgverzekeraar je altijd medische vragen. Deze vragen gaan over eventuele aandoeningen en fysiotherapiebehandelingen die je al hebt gehad en eventuele fysiotherapiebehandelingen die je in het komende jaar verwacht. Je antwoorden op die vragen kunnen voor een zorgverzekeraar aanleiding zijn om je niet te accepteren voor de aanvullende zorgverzekering. 

Ook bij de zorgverzekeringen die maximaal 50 behandelingen vergoeden, worden altijd medische vragen gesteld. Wil je een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie zonder medische acceptatie? Dan kun je maximaal 36 behandelingen per jaar vergoed krijgen. Dit kan bij verschillende zorgverzekeraars.

Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl kun je aangeven hoeveel behandelingen je per jaar vergoed wilt krijgen. Je ziet dan direct alle zorgverzekeringen die die vergoeding bieden. Door te filteren op ‘Directe acceptatie’ zie je meteen bij zorgverzekeraars er geen medische vragen worden gesteld en je dus altijd wordt geaccepteerd.

Vind de beste en goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapieOp Geld.nl vergelijk je op basis van je zorgbehoeften en wensen de zorgverzekeringen voor jou beschikbaar zijn. Zo vind je de goedkoopste basis- en aanvullende verzekering die naadloos op jouw zorgwensen aansluit.Zorgverzekering vergelijken 2024
Zorgverzekering met uitgebreide fysiotherapie dekking nodig? Vergelijk, kies & bespaar!