Zorgverzekering

Opzegbrief zorgverzekering

Hoe zorgverzekering opzeggen per opzegbrief?

Ben je niet tevreden over de dekking van je ziektekostenverzekering of ben je bij een andere zorgverzekeraar voordeliger uit? Dan kun je je zorgverzekering opzeggen en ergens anders een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is dan wel handig dat je een opzegbrief schrijft, waarin je je oude verzekering opzegt.

Opzeggen zorgverzekering brief

Iedereen die 18 jaar of ouder is en in Nederland woont, moet een zorgverzekering afsluiten. Maar eenmaal afgesloten wil dat niet zeggen dat de zorgverzekering die je kiest voor altijd de beste of meest voordelige keuze blijft. Gelukkig mag je elk jaar opnieuw bepalen welke zorgverzekering het beste bij je past. Je hebt dus elk jaar de mogelijkheid je zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Je zorgverzekering opzeggen per brief

Wil je aan het eind van het jaar wisselen van zorgverzekeraar, dan kun je in de meeste gevallen gebruik maken van de opzegservice van de nieuwe zorgverzekeraar. Er is dan eigenlijk geen sprake van opzeggen, maar van overstappen.

Toch mag je soms je zorgverzekering wél tijdens het jaar opzeggen. Bijvoorbeeld bij het beëindigen van een collectieve zorgverzekering en als je gaat scheiden en je de gezamenlijke zorgverzekering wilt beëindigen. Je moet dan wel zelf een opzegbrief naar je verzekeraar sturen met alle belangrijke gegevens, zoals NAW-gegevens en je polisnummer.

Bespaar tot 300 euro per jaar op je nieuwe zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt! Zorgverzekering vergelijken