Contact

Orthodontie verzekering zonder wachttijd 2024

Welke verzekering vergoedt orthodontie zonder wachttijd? 

Een zorgverzekering die orthodontie vergoedt zonder wachttijd is bij steeds minder zorgverzekeraars mogelijk. Maar het kan nog wel. Dit geldt zowel voor orthodontie voor kinderen als voor volwassenen. In dit artikel lees je hier meer over en geven we een overzicht van zorgverzekeringen met orthodontie zonder wachttijd.

Waarom wachttijd bij zorgverzekering voor orthodontie?

Als je een zorgverzekering zoekt die orthodontie vergoedt, zie je dat veel zorgverzekeraars een wachttijd van 1 of 2 jaar hanteren voor je gebruik kunt maken van de vergoeding. In de tussentijd betaal je wel premie voor de aanvullende zorgverzekering.

Dit doen zorgverzekeraar omdat ze willen voorkomen dat je pas een uitgebreide verzekering voor orthodontie afsluit als je al zeker weet dat je kind een beugel gaat krijgen. Een verzekering is namelijk bedoeld voor zogeheten ‘onverwachte kosten’. Er moeten ook mensen premie betalen die de vergoeding misschien niet (meteen) gebruiken. Zo blijft de premie betaalbaar. Als alleen maar mensen een aanvullende zorgverzekering afsluiten als ze al zeker weten dat ze de vergoeding gaan gebruiken, wordt de verzekering erg duur.

Tip! Tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl geef je eenvoudig aan welke dekking voor orthodontie je wilt. Vervolgens kun je bij de filters het kenmerk ‘Zonder wachttijd’ aanvinken. Zo zie je alleen zorgverzekeringen voor orthodontie zonder wachttijd en vind je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering bij jouw wensen.

Orthodontie verzekeringen zonder wachttijd

Er zijn echter wel aanvullende zorgverzekeringen die orthodontie vergoeden zonder wachttijd. In de onderstaande overzichten zie je bij welke zorgverzekeraars je een orthodontie verzekering zonder wachttijd kunt afsluiten. Deze zorgverzekeringen hebben meestal wel een hogere premie om de reden die we hierboven al noemden.

Overzicht orthodontie tot 18 jaar zonder wachttijd 2024

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars orthodontie vergoeden zonder wachttijd.

VerzekeraarAanvullende verzekeringDekkingMaandpremie
a.s.r.Extra80%, max. € 500,- daarna vanaf het 2e jaar de rest van de vergoeding tot het maximum van € 1.000,- (in totaal dus 80%, max. € 1.000,- eenmalig)
€ 39,50
a.s.r.Uitgebreid80%, max. € 500,- daarna vanaf het 2e jaar de rest van de vergoeding tot het maximum van € 2.000,- (in totaal dus 80%, max. € 2.000,- eenmalig)
€ 57,50
FBTOModule Gezichtszorg & Orthodontie100%, max. € 500,- p.jr.
€ 24,95
Ik kies zelf van a.s.r. (voorheen Ditzo)
ZorgBeter75%, max. € 500,- (eenmalig)
€ 19,95
ONVZVrije Keuze Optifit*
1e 12 mnd. max. € 1.000,-, 2e 12 mnd. max. € 1.000,- tot in totaal € 2.000,-
€ 50,48
SallandTandPlus75%, max. € 500,- p.jr.
€ 25,50
SallandTandTop*75%, max. € 1.000,- p.jr.
€ 49,95
VvAAOptimaal*
1e 12 mnd. max. € 1.000,-, 2e 12 mnd. max. € 1.000,- tot in totaal € 2.000,-
€ 50,48
ZEKUR.nlExtra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts)
75%, max. € 1.000,- (eenmalig)
€ 39,95 (+ € 7,50 per meeverzekerd kind)

 *Bij deze zorgverzekeringen stelt de verzekeraar medische vragen om te bepalen of ze je accepteren als klant. Het kan dus zo zijn dat als je in het eerste jaar al direct gebruik verwacht te maken van de vergoeding voor een beugel voor je kind je alsnog geweigerd wordt als klant.

Overzicht orthodontie vergoeding volwassenen zonder wachttijd 2024

Wil je als volwassene zelf een beugel? Dan zie je in dit overzicht welke zorgverzekeringen orthodontie vergoeden zonder wachttijd.

VerzekeraarAanvullende verzekeringDekkingMaandpremie
a.s.r.Uitgebreid80%, max. € 500,- daarna vanaf het 2e jaar de rest van de vergoeding tot het maximum van € 1.000,- (in totaal dus 80%, max. € 1.000,- eenmalig)
€ 57,50
De FrieslandAV Tand Optimaal*100%, max. € 750,- eenmalig en alleen nieuwe behandelingen (techniekkosten: max. 80%); m.u.v. esthetische behandelingen
€ 41,95
ONVZVrije Keuze Topfit*
100%, max. € 500,- p.jr.
€ 80,00
VvAATop*100%, max. € 500,- p.jr.
€ 80,00

*Bij deze zorgverzekeringen stelt de verzekeraar medische vragen om te bepalen of ze je accepteren als klant. Het kan dus zo zijn dat als je in het eerste jaar al direct gebruik verwacht te maken van de vergoeding voor orthodontie je alsnog geweigerd wordt als klant.

Waarop letten bij orthodontie verzekering zonder wachttijd? 

Zoals je misschien al hebt gezien in de overzichten hierboven, zijn er bij sommige aanvullende verzekering extra voorwaarden aan de vergoeding voor orthodontie. Let dus goed op de volgende zaken:

  • Soms is de vergoeding voor orthodontie verspreid over meerdere jaren. Je krijgt het eerste jaar dan bijvoorbeeld 500 euro vergoed en in het tweede jaar pas de volgende 500 euro.
  • De ene zorgverzekeraar vergoedt 100% van elke rekeningen tot aan het maximale bedrag, er  zijn ook zorgverzekeraars die maar 75% of 80% van elke rekening van de orthodontist vergoeden tot aan het maximumbedrag.
  • Bij de ene zorgverzekeraar geldt de vergoeding eenmalig, bij de andere krijg je elk jaar dat je verzekerd bent een vergoeding.
  • Sommige zorgverzekeraars stellen medische vragen vóór ze besluiten te accepteren als klant. Als je direct in het eerste jaar hoge kosten voor orthodontie verwacht, kan dat een reden zijn om je te weigeren als klant. Via een omweg heb je dan dus alsnog te maken met een wachttijd.
  • De AV Optimaal verzekering van De Friesland vergoedt orthodontie voor volwassenen alleen als je een beugel moet om medische redenen. Als je graag een mooier gebit wilt en daarom een beugel laat plaatsen, krijg je geen vergoeding.
Goedkope verzekering voor orthodontie zonder wachttijd?

Op Geld.nl vergelijk je op basis van je zorgbehoeften en wensen de zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Zo vind je de goedkoopste basis- en aanvullende verzekering die naadloos op jouw zorgwensen aansluit.

Zorgverzekering 2024 vergelijken
Zorgverzekering met orthodontie zonder wachttijd nodig? Vergelijk, kies & bespaar!
;