Zorgverzekering

Premieverschillen zorgverzekering

Waarom zijn er premieverschillen tussen zorgverzekeraars?

Elke zorgverzekeraar heeft eigen kosten. Bij de ene verzekeraar liggen deze kosten hoger dan bij de ander. Zo hebben veel grote zorgverzekeraars vaak meerdere kantoorpanden en meer personeel in dienst. De wat kleinere zorgverzekeraars, waarbij je eigenlijk alles online regelt, besparen flink op de kosten van panden en personeel. Deze lage kosten berekenen ze door in de premie zorgverzekering, waardoor deze bij de wat kleinere verzekeraars vaak lager ligt. Maar er zijn meer oorzaken die ervoor zorgen dat er premieverschillen tussen verzekeraars zijn.

Verschil premies zorgverzekeraars

Ook de onderhandelingspositie is van invloed op het verschil in premies bij zorgverzekeraars. Hier zijn de grote verzekeraars juist weer in het voordeel. Omdat ze een grote groep verzekerden vertegenwoordigen, maken ze makkelijker prijsafspraken met zorgaanbieders. Hierdoor betalen deze zorgverzekeraars minder voor een behandeling van een patiënt dan andere zorgverzekeraars. Dit berekenen de verzekeraars op hun beurt weer door in de premie.

Tip! Welke zorgverzekering kiezen? Tegenwoordig is het echt niet meer moeilijk om de best passende zorgverzekering te vinden. Maak snel online een vergelijking!

Premieverschillen zorgverzekering - Vind de goedkoopste!

De zorgpremies verschillen dus per verzekeraar. Maar hoe vind je nu eenvoudig de verzekeraar met de laagste zorgpremie? Dat is heel eenvoudig! In de zorgvergelijker 2021 van Geld.nl geef je zelf aan voor welke zorg je een vergoeding wilt. Je krijgt dan een overzicht van alle verzekeraars die aan je zorgbehoeften voldoen. De zorgverzekeraar met de laagste premie staat automatisch bovenaan.

Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod zorgverzekeringen!De premieverschillen zijn enorm. Maar door een goede vergelijking te maken bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering. Check het snel! Zorgverzekering vergelijken