Contact

Wachttijd zorgverzekering

Wat is een wachttijd bij zorgverzekering?

Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering geldt er soms een wachttijd voor sommige behandelingen. Je bent dan wel direct verzekerd, maar je zorgverzekering vergoedt bepaalde behandelingen pas na verloop van tijd. In dit artikel lees je precies hoe de wachttijd bij een zorgverzekering werkt.

Wachttijd zorgverzekering, wat is dat?

Verzekeraars kunnen bepaalde aanvullende pakketten minder aantrekkelijk maken door een wachttijd op te leggen. Dit komt vooral voor bij specifieke dekkingen zoals orthodontie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een jaar verzekerd moet zijn voordat je zorgverzekering bepaalde behandelingen zoals een beugel vergoedt. Je kunt wel direct gebruik maken van de overige zorg die je zorgverzekering vergoedt.

Het doel van deze wachttijd is om te voorkomen dat mensen snel een verzekering afsluiten, direct profiteren van bepaalde dekkingen en vervolgens de verzekering weer opzeggen. Dit kost zorgverzekeraars veel geld. Door wachttijd op te leggen blijft de zorgverzekering voor iedereen betaalbaar.

Wachttijd geldt nooit voor zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Zorgverzekering zonder wachttijd?

Een zorgverzekering zonder wachttijd betekent dat je direct na het afsluiten van de verzekering een vergoeding krijgt voor bepaalde behandelingen. Bijvoorbeeld: als je een beugel nodig hebt, vergoedt de verzekering 80% van de kosten, met een maximum van € 500 in het eerste jaar. In het tweede jaar en daarna vergoedt de verzekering de resterende 80% vergoeden tot het totale maximum van € 1.000. Dus, je zorgverzekering vergoedt gedurende de jaren zonder wachttijd in totaal maximaal € 1.000 van de kosten voor een beugel.

Ben je op zoek naar een zorgverzekering zonder wachttijd met een dekking voor orthodontie? Ga dan nu je zorgverzekering vergelijken. In onze handige zorgvergelijker geef je eenvoudig aan hoeveel je vergoed wilt krijgen voor orthodontie. Je ziet dan direct of er zorgverzekeringen zonder wachttijd zijn op jouw zorgwensen aansluiten. Ook zie je wat de goedkoopste zorgverzekering is in jouw situatie.

Rekenvoorbeeld zorgverzekering met en zonder wachttijd

Stel je voor, Anne overweegt een zorgverzekering voor een beugel.

Voor de aanvullende zorgverzekering zonder wachttijd betaalt Anne € 20 per maand, in totaal € 480 over twee jaar tijd. Ze krijgt het eerste jaar € 500 vergoed. In het tweede jaar vergoedt de zorgverzekering nog eens € 400, waardoor haar totale vergoeding € 900 is.

Voor de zorgverzekering met wachttijd betaalt Anne ook € 20 per maand, in totaal €480 over twee jaar. Echter, het eerste jaar krijgt ze geen vergoeding. In het tweede jaar ontvangt ze € 500 en in het derde jaar nog eens € 400, waardoor haar totale vergoeding ook € 900 is.

Conclusie: Zowel de zorgverzekering met als die zonder wachttijd kost Anne uiteindelijk hetzelfde, namelijk € 480 premie over twee jaar voor een totale vergoeding van € 900.

Vind de beste zorgverzekering met of zonder wachttijd!

Op Geld.nl vergelijk je zorgverzekeringen van het meest complete aanbod van verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste zorgverzekering, met óf zonder wachttijd!Zorgverzekeringen vergelijken

Goedkope zorgverzekering zonder wachttijd?Vergelijk, kies en bespaar!
;