Zorgverzekering

Zorgverzekering verplicht

Is een zorgverzekering verplicht?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet verplicht minimaal een basis zorgverzekering afsluiten. Deze basisverzekering heeft een standaard dekking en wordt bepaald door de overheid. De vergoedingen en premie van deze basis zorgverzekering verschillen echter per verzekeraar. De basisverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van de huisarts, ziekenhuis en apotheek. Naast de basisverzekering mag iedereen zich nog aanvullend verzekeren. Deze aanvullende zorgverzekering is dus niet verplicht.

Zorgverzekering verplicht in buitenland?

Woon en/of werk je in het buitenland of sta je er ingeschreven? Dan kan het zijn dat je niet verplicht bent om een zorgverzekering in Nederland af te sluiten. Het ligt er dan aan in welk land je het grootste deel van de tijd werkt. Woon je dus in het buitenland, maar werk je voornamelijk in Nederland, dan ben je toch verplicht om hier een zorgverzekering af te sluiten.

Zorgverzekering verplicht - Uitzondering

Er is maar één echte uitzondering waarbij een zorgverzekering niet verplicht is. Namelijk voor mensen die vanwege hun geloof of levensovertuiging geen zorgverzekering willen afsluiten.

Betaal niet onnodig te veel voor je nieuwe zorgverzekering!Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken 2021