Zorgverzekering

Afschrijving zorgverzekering

Wanneer wordt zorgverzekering afgeschreven?

De meeste zorgverzekeraars schrijven de premie van je zorgverzekering voor het einde of aan het begin van de maand van je rekening af. De precieze datum waarop verzekeraars de zorgpremie afschrijven verschilt. Zo zijn er verzekeraars die de premie op de 25e, 26e of 27e van de maand afschrijven. Je betaalt dan bijvoorbeeld op 25 januari de premie voor februari. Andere verzekeraars houden de premie op de eerste dag van de nieuwe maand in. In dat geval betaal je op 1 februari de premie voor de maand februari.

Zorgverzekering betalen - Per maand, kwartaal of jaar?

De meeste verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de premie per kwartaal, halfjaar of jaar te betalen. Wanneer je ervoor kiest de premie per kwartaal te betalen, dan schrijft je verzekeraar de premie aan het begin van het kwartaal of aan het einde van het voorgaande kwartaal van je rekening af. Ditzelfde geldt voor halfjaar- en jaarbetaling. Je verzekeraar schrijft de jaarpremie dus eind december of begin januari af wanneer je kiest om de zorgpremie voor het hele jaar ineens te voldoen.

Tip! In de zorgvergelijker 2021 van Geld.nl geef je zelf aan of je de premie zorgverzekering per maand of per jaar wilt betalen. Geef je de voorkeur aan een kwartaal- of halfjaarbetaling? Neem dan contact op met de financiële experts van Geld.nl via 040-7513968.

Betaal niet langer onnodig te veel voor je zorgverzekering!Vergelijk daarom snel het grootste aanbod zorgverzekeringen op dekking en premie. Kies de best passende met de laagste prijs en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten