Zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering geweigerd

Mag een zorgverzekering je weigeren?

Iedereen in Nederland moet verplicht een basis zorgverzekering afsluiten. Voor deze basisverzekering geldt een acceptatieplicht vanuit de zorgverzekeraar. Dit betekent dat verzekeraars je in principe niet mogen weigeren voor een basisverzekering. Voor een aanvullende zorgverzekering ligt dit iets anders.

Aanvullende verzekering geweigerd

Het afsluiten van een aanvullende verzekering is echter niet verplicht. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt dan ook géén acceptatieplicht en verzekeraars mogen je aanvraag dus gewoon weigeren. Als een verzekeraar je niet accepteert voor een aanvullende zorgverzekering, zijn ze wél verplicht je hiervan op de hoogte te stellen. Ze doen je dan waarschijnlijk een tegenvoorstel met een gewijzigde dekking. Ben je hier niet in geïnteresseerd, dan kun je gewoon ergens anders een aanvullende zorgverzekering aanvragen. Natuurlijk is eerst objectief je zorgverzekering vergelijken dan wel slim!

Wanneer aanvullende verzekering geweigerd?

Het komt wel eens voor dat een verzekeraar je niet (direct) accepteert voor een aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars bepalen namelijk zelf onder welke voorwaarden zij hun aanvullende verzekeringen aanbieden en welke acceptatiecriteria hiervoor gelden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je eerst nog een vragenlijst moet invullen of dat de verzekeraar je telefonisch benadert voordat je geaccepteerd wordt.

Aanvullende verzekering geweigerd?Misschien accepteert een andere verzekeraar je wel. Maak snel een vergelijking en zie waar je het goedkoopste uit bent. Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten