Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Zorgverzekering

Zorgverzekering annuleren

Mag je een zorgverzekering nog annuleren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een zorgverzekering hebt aangevraagd, maar dat je je later bedenkt en je de verzekering toch liever niet wilt afsluiten. Voor elke zorgverzekering die je online afsluit, geldt dan een bedenktijd van 14 dagen. Je hebt dus twee weken de tijd om je zorgverzekering aanvraag kosteloos en zonder reden te annuleren.

Aanvraag zorgverzekering annuleren buiten zorgseizoen

De meeste mensen kunnen alleen van zorgverzekering wisselen tijdens het zorgseizoen. Dit zorgseizoen loopt van half november tot en met eind december. Maar in een paar gevallen mag je ook buiten deze periode van zorgverzekering wisselen:

  • Zodra je 18 wordt en zelf een zorgverzekering moet afsluiten. Je bent dan namelijk niet meer automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders.
  • Wanneer je uit het buitenland komt en in Nederland gaat werken of wonen. Soms moet je dan een Nederlandse zorgverzekering afsluiten.
  • Als je uit militaire dienst treedt. Als militair ben je verzekerd via Defensie, daarna moet je zelf een zorgverzekering afsluiten.
  • Als je uit een collectieve zorgverzekering stapt. Bijvoorbeeld als je van baan switcht en daardoor niet meer via je ex-werkgever verzekert bent.


Tip!
In al deze gevallen geldt dat je recht hebt op veertien dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de verzekering dus kosteloos en zonder reden opzeggen.

Wat moet je doen om je zorgverzekering te annuleren?

Verzekert via Ged.nl en je zorgverzekering annuleren? Stuur dan een mail naar zorgverzekering@geld.nl. Vermeld hierin in elk geval je naam, adres, geboortedatum en de verzekeraar waarbij je een zorgverzekering hebt aangevraagd. Het Service Team zal de annulering voor je doorzetten naar de verzekeraar en je een bevestiging hiervan sturen.

Zorgverzekering geannuleerd? Dan is het nú tijd om te besparen!Vergelijk snel het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken