Zorgverzekering

Zorgverzekering betalen

Wanneer zorgverzekering betalen?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaal je de premie zorgverzekering per maand of per jaar. Betaal je in één keer je zorgpremie voor een heel jaar? Dan krijg je meestal een korting op je premie. De zorgverzekeraar schrijft dan de jaarpremie van je zorgverzekering aan het begin van het jaar van je rekening af.

Is zorgverzekering per jaar betalen slim?

De premie van je zorgverzekering is per maand al snel meer dan honderd euro. Betaal je per jaar, dan wordt er dus in één keer ruim 1.200 euro van je rekening afgeschreven. Wanneer je dit bedrag makkelijk kunt missen is er natuurlijk geen enkel probleem en is jaarbetaling slim. Maar als je dit grote bedrag eigenlijk niet kunt missen, is maandbetaling waarschijnlijk toch verstandiger.

Zorgverzekering betalen en afschrijvingen

Normaal gesproken betaal je de premie zorgverzekering in het vooruit. Zodra je een zorgverzekering afsluit begin je dus met betalen. Wanneer de premie precies wordt afgeschreven, verschilt vervolgens per verzekeraar. De meeste zorgverzekeraars schrijven de premie aan het einde of aan het begin van de maand van je rekening af. Bijna alle zorgverzekeraars maken standaard gebruik van automatische incasso, maar je kunt er ook voor kiezen om per acceptgiro te betalen. Neem hiervoor contact op met je verzekeraar.

Betaal niet onnodig te veel voor je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod online en bespaar tot wel 300 euro op de kosten van je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten