Zorgverzekering

Zorgverzekering hoger opgeleiden

Hoe werkt de zorgverzekering voor hoger opgeleiden?

Speciaal voor hoger opgeleiden en studenten bieden sommige verzekeraars een collectieve zorgverzekering aan waarmee je korting krijgt op de premie. Wij van Geld.nl vinden echter dat iederéén korting moet krijgen op zijn of haar zorgpremie. En onze korting is vaak ook nog hoger dan die van de zorgverzekeraars die speciale zorgverzekeringen voor hoger opgeleiden aanbieden.

Tip: Kijk nu direct in onze zorgvergelijker 2021 welke verzekeraar de meest passende zorgverzekering voor jou heeft!

Hoge korting via Geld.nl

Het voordeel van een collectieve zorgverzekering is dat je vaak een korting krijgt op de verzekeringspremie. Die collectiviteitskorting is gemiddeld 7 procent. Ook Geld.nl biedt jou een collectieve korting als je via deze site een zorgverzekering afsluit. De kortingen die je hier krijgt zijn hoger dan bij de meeste andere collectiviteiten en de zorgverzekeringen zijn voor iedereen toegankelijk.

Ook heb je een brede keuze uit zorgverzekeringen met collectieve kortingen, omdat Geld.nl bij meerdere zorgverzekeraars kortingen bedingt. Je bent dus niet gebonden aan één bepaalde zorgverzekeraar, zoals bij andere collectiviteiten meestal wél het geval is.

Zorgverzekering voor hoger opgeleiden

Een zorgverzekeraar die zich speciaal richt op hogere opgeleiden is Promovendum. Maar hoe komt zo’n voordelige premie bij een collectieve zorgverzekering voor hoger opgeleiden tot stand? Door onderzoek te doen kan de verzekeraar de zorgverzekering inrichten naar de wensen van de doelgroep. De dekking wordt op die manier efficiënt vastgesteld en de verzekeraar (en uiteindelijk de verzekerde) maakt zo min mogelijk, onnodige kosten.

Verder worden er bij collectieve zorgverzekeringen vaak afspraken gemaakt met zorgaanbieders. De kosten voor de verzekeraar kunnen daardoor omlaag en dat betekent voor jou een voordeligere premie.

Zorgverzekering voor studenten

Naast hoger opgeleiden kunnen ook studenten een collectieve zorgverzekering afsluiten. Zorgverzekeraar Promovendum biedt deze ook aan, maar je kunt als student ook bij je hogeschool of universiteit collectief te verzekeren. De scholen hebben hiervoor meestal een contract voor een collectieve zorgverzekering afgesloten met een zorgverzekeraar.

Studenten kunnen ook zelf bij zorgverzekeraars terecht voor de goedkoopste zorgverzekering. Vaak wordt er dan als voorwaarde gesteld dat je studiefinanciering ontvangt en jonger bent dan 30 jaar. Bij het samenstellen van de dekking van een studenten zorgverzekering houdt de verzekeraar rekening met de zorg die de meeste studenten nodig hebben. Je betaalt dan dus niet voor dekkingen waar je hoogstwaarschijnlijk toch geen gebruik van maakt.

Hoger opgeleid en besparen?Vergelijk dan het grootste aanbod zorgverzekeringen online en kies de best passende met de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 300 euro per jaar op je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken 2021