Zorgverzekering

Zorgverzekering samenwonen

Waarop letten bij zorgverzekering samenwonen?

Als je gaat samenwonen moet je van alles regelen, ook op financieel gebied. Een van de keuzes die je maakt is of je samen dezelfde zorgpolis neemt of dat jullie ieder je eigen zorgverzekering aanhouden. Wanneer jullie allebei dezelfde zorgbehoefte hebben kán het voordelig zijn om gebruik te maken van een gezamenlijke polis.

Samenwonen en met partner op één zorgpolis

Zijn jij en je partner allebei klant bij dezelfde zorgverzekeraar? Dan kun je elke maand worden bijgeschreven op de polis van je partner of andersom. Wanneer jullie een zorgverzekering bij een andere verzekeraar hebben lopen kan dat pas tijdens het zorgseizoen van half november tot 1 januari. 

Tip! Dit geldt niet als jij bijvoorbeeld nog op een gezinspolis staat met je ex-partner. In dat geval schrijft de verzekeraar je per de eerste dag van de volgende maand bij op de polis van je nieuwe partner.

Gezamenlijke zorgverzekering niet altijd voordelig!

Het is qua administratie makkelijker als jij en je partner dezelfde zorgverzekering hebben, maar het is niet altijd voordelig. Bijvoorbeeld wanneer jullie verschillende zorgbehoeften hebben. Ben je bijvoorbeeld een fanatiek sporter en wil je een dekking voor fysiotherapie, dan wil dit niet zeggen dat je partner ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig heeft.

Tip! Maak in de zorgvergelijker 2021 op Geld.nl eerst een vergelijking voor jezelf en daarna voor je partner. Elk op basis van jullie eigen zorgwensen. Vaak ben je goedkoper uit door ieder de goedkoopste zorgverzekering te kiezen die past bij je eigen situatie dan wanneer jullie samen één verzekering afsluiten.

Adreswijziging doorgeven bij samenwonen

Of je nu samen één zorgpolis kiest of allebei je eigen zorgverzekering aanhoudt, je moet altijd de adreswijziging doorgeven aan je verzekeraar als je gaat samenwonen. Bij de meeste verzekeraars die je dit makkelijk zelf via je persoonlijke online omgeving.

Samenwonen en besparen op je zorgverzekering?Vergelijk dan snel het grootste aanbod zorgverzekeringen op dekking en premie! Stap over van zorgverzekeraar en bespaar tot wel 300 euro per jaar op de kosten van je zorgverzekering! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten