Zorgverzekering

Zorgverzekering Defensie

Hoe werkt de aparte zorgverzekering voor militairen?

Iedereen die in Nederland woont is verplicht minimaal een basis zorgverzekering af te sluiten. Dit is voor militairen niet anders. Echter geldt voor militairen in actieve dienst dat zij verplicht zijn om zich te verzekeren via de Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht (SZVK). Zodra je als militair in dienst treedt, wordt je door Defensie direct aangemeld bij Univé. Dat is de uitvoerder van de zorgverzekering die militairen via deze stichting afsluiten.

Inhoud zorgverzekering Defensie

De zorgverzekering voor militairen bestaat uit het basispakket en het uitgebreid basispakket. Dit betekent dat de dekking van de basisverzekering voor een militair altijd iets uitgebreider is dan bij de goedkoopste basisverzekering het geval is.

Tip! Voor een uitgebreid overzicht van de vergoedingen die de verzekering van de Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht biedt, kijk je in de voorwaarden op de website van de SZVK.

Premie Defensie zorgverzekering

De premie voor deze zorgverzekering defensie wordt door Defensie automatisch ingehouden op het loon van de militairen. Anders dan bij een 'gewone' zorgverzekering, is de zorgpremie voor militairen een bepaald percentage van het brutoloon, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

SZVK - Wat regelen als ik in dienst ga?

Zoals gezegd word je als je in militaire dienst gaat, automatisch aangemeld bij de zorgverzekering voor militairen. Je moet dan alleen nog wel je oude zorgverzekering opzeggen. Dit kan alleen schriftelijk. Ook moet je een kopie meesturen van de aanstellingsbrief van het ministerie van Defensie of een kopie van je bewijs van inschrijving van de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht.

Zorgverzekering militairen, wat regelen als ik uit dienst ga?

Zodra je uit militaire dienst gaat, moet je je binnen vier maanden aanmelden bij een zorgverzekeraar voor een reguliere zorgverzekering. Ben je net uit militaire dienst en op zoek naar een zorgverzekering? Dan kun je via Geld.nl verschillende zorgverzekeringen vergelijken en direct afsluiten.

Binnenkort uit dienst?Dan moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je graag de beste keuze te maken. Vergelijk snel en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten