Zorgverzekering

Zorgverzekering werken buitenland

Waarop letten bij zorgverzekering en werken in buitenland?

Als je in het buitenland gaat werken moet je meestal ook een zorgverzekering afsluiten in dat land en je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Behalve als je in het buitenland gaat werken voor een Nederlandse werkgever. Dan blijf je gewoon in Nederland verzekerd.

Werken in een verdragsland

Ga je in een van de verdragslanden of een eerste werkdag land werken? Dan moet je je Nederlandse zorgverzekering opzeggen en een nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten in het land waar je gaat werken.

Zorgverzekering werken buitenland 3 maanden

Ga je in een land werken dat geen verdragsland of eerste werkdag land is, dan bepaalt de tijd die je in het buitenland blijft werken of je in Nederland verzekerd kunt blijven. Werk je korter dan 3 maanden in het buitenland? Dan blijf je verzekerd in Nederland en hoef je niets te doen. Blijf je langer dan 3 maanden in dat land werken, dan moet je je Nederlandse zorgverzekering opzeggen en een ziektekostenverzekering afsluiten in het buitenland.

Tip! Weet je nog niet precies hoelang je in het buitenland blijft werken? Dan is het meestal slim om tóch een ziektekostenverzekering in het buitenland te regelen. Zodra je namelijk de termijn van 3 maanden overschrijdt, ben je met terugwerkende kracht niet meer in Nederland verzekerd.

Werken in het buitenland en wonen in Nederland

Ga je in een verdragsland of een eerste werkdag land werken, maar blijf je gewoon in Nederland wonen? Dan moet je een zorgverzekering afsluiten in het land waar je gaat werken. Je kunt je gezinsleden dan ook vaak meeverzekeren.

Let op: werk je in een verdragsland of eerste werkdag land en heb je zorg nodig in Nederland? Dan dien je bij je zorgverzekeraar in het buitenland een formulier 106 aan te vragen. Met dit verdragsformulier kun je je melden bij CZ Zorgverzekeringen en kun je aanspraak maken op zorg in Nederland.

Bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering!Vergelijk snel en makkelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen online. Kies de verzekering die het beste past met de laagste premie. Zo weet je zeker dat je goed zit en niet onnodig te veel betaalt! Zorgverzekering vergelijken 2021
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten