Contact

ZZP zorgverzekering

Waar vind je een goede zorgverzekering voor ZZP’ers?

Ook als ZZP’er moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Je kunt kiezen voor een collectieve ZZP zorgverzekering of zelf een zorgverzekering uitkiezen. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je als ZZP’er een zorgverzekering afsluit.

1. Zorgverzekering als ZZP’er kiezen

Elke volwassen inwoner van Nederland is verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Voor ZZP’ers gelden er geen speciale regels bij het uitkiezen van een zorgverzekering. Wel is het belangrijk dat je een zorgverzekering uitkiest die goed bij jouw situatie past. In de volgende voorbeelden hebben de ZZP’ers gekozen voor de zorgverzekering die bij hen past.

Estelle (30) werkt als zelfstandig tekstschrijver en heeft geen kinderen. Ze is nog jong en over het algemeen gezond. Ze bezoekt de huisarts misschien eens per twee jaar. Haar werk is niet fysiek zwaar en op haar thuiswerkplek kan ze in de juiste houding werken. Voor Estelle is een basisverzekering voldoende. Zo houdt ze de kosten van haar zorgverzekering laag.

Paul (53) werkt als zelfstandig schilder en heeft drie kinderen. Hij is binnen zijn werk de hele dag fysiek bezig. Het risico op blessures is hierdoor groter dan bij zittend werk. Soms krijgt hij tijdens het schilderen last van zijn schouder. Voor Paul is een basisverzekering met aanvullende zorgverzekering de beste keuze voor zijn zorgwensen. De verzekeraar vergoedt zijn fysiotherapie als dat nodig is. Ook heeft zijn oudste zoon een beugel nodig. Paul heeft dus een aanvullende verzekering gekozen die naast fysiotherapie ook de orthodontie voor zijn zoon (deels) vergoedt.

2 Collectieve zorgverzekering ZZP

Verschillende verzekeraars bieden een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers aan. Dat betekent dat de verzekeraar een groot aantal ZZP’ers als groep verzekert, waardoor je korting op de premie van je zorgverzekering krijgt. Dit lijkt op papier voordelig, maar in de praktijk is een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers niet altijd de goedkoopste optie. Je kunt beter zelf in onze slimme zorgvergelijker vergelijken welke verzekeraar de beste en goedkoopste zorgverzekering heeft voor jouw situatie en wensen.

3.Kosten ZZP zorgverzekering

Als ZZP’er loop je tegen andere kosten aan dan iemand in loondienst. Zo regel je zelf je pensioen, een eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekering en de aanschaf van spullen die je nodig hebt voor je werk. Des te belangrijker om je zorgverzekering zo goedkoop mogelijk te houden. Ga daarom tegen het einde van elk jaar opnieuw je zorgverzekering vergelijken om zeker te weten dat je nog steeds de voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie hebt. Zo bespaar je tot wel 650 euro per jaar.

Op zoek naar de beste én goedkoopste ZZP zorgverzekering?Op Geld.nl vergelijk je zorgverzekeringen van het meest complete aanbod zorgverzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste én de goedkoopste zorgverzekering voor ZZP’ers!Zorgverzekering vergelijken 2024
;