Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Studenten zorgverzekering

 vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2022.

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is gereviewd door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 4 september 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor studenten?

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten vind je vaak bij een online zorgverzekeraar, zoals ZEKUR, ZieZo, Bewuzt of Anderzorg. Daarnaast bieden deze zorgverzekeraars vaak goedkope aanvullende verzekeringen voor studenten. Deze aanvullende pakketten vergoeden bijvoorbeeld enkele fysiotherapiebehandelingen of tandartskosten tot 100 euro per jaar. Deze zorgverzekeringen zijn dus ook het goedkoopst voor studenten die een extra aanvulling willen voor fysio na een blessure of om af en toe een gaatje te laten vullen.

Wat is de beste ziektekostenverzekering student?

Dé beste zorgverzekering voor studenten bestaat niet. Dat is namelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en zorgbehoeften, zoals welke zorg je nodig hebt en of je het belangrijk vindt dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt. In de Geld.nl zorgvergelijker helpen we je met al deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste studentenzorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Waarom moet ik mijn studenten zorgverzekering vergelijken?

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste studenten zorgverzekering is al snel 40 tot 50 euro per maand. Door even goed je studenten ziektekostenverzekering te vergelijken en een goedkope zorgverzekering voor studenten te kiezen voor jouw situatie, heb je zo elke maand een extra stapavond verdiend!

Waarom studenten zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je studenten zorgverzekering dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent, dus ben je zelfs goedkoper uit!

Verder is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Kan ik als student zorgtoeslag krijgen?

Als student kun je gewoon zorgtoeslag aanvragen, ook als je nog thuis woont. De Belastingdienst kijkt alleen naar je eigen inkomen en spaargeld, niet naar dat van je ouders. Hier lees je of je recht hebt op zorgtoeslag. Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website Toeslagen.nl.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Beste zorgverzekering voor studenten 2022 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor studenten voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste studenten zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekeringen student
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoZieZo€ 86,25
Basisverzekering € 385 eigen risicoZieZo€ 108,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingenDe Friesland€ 122,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)ZieZo€ 122,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid€ 130,60
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)De Friesland€ 137,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)FBTO€ 125,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingenIZZ€ 141,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)IZA€ 152,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)ONVZ€ 174,02
Start vergelijken
 • Zorgverzekering
Zorgverzekering student

Studenten zorgverzekering 2022

Studeren is al duur genoeg! Naast alle kosten als collegegeld, de huur van je kamer en je boodschappen, ben je ook al snel meer dan 100 euro per maand kwijt aan je zorgverzekering. (Bron: NIBUD). Alles wat je kunt besparen, is dus mooi meegenomen. Geld.nl heeft daarom goed nieuws: je kunt namelijk tot wel 640 euro per jaar besparen op je studenten zorgverzekering. Dat is een citytrip met vrienden, je studieboeken of een paar maanden collegegeld! Je zorgverzekering vergelijken is de manier waarop je dat geld bespaart.

Goedkope ziektekostenverzekering student

Je vind op Geld.nl in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering voor jou als student:

 1. Vul enkele gegevens over jezelf in
 2. Kies je eigen risico en de zorg die je wilt verzekeren
 3. Vergelijk en kies je studenten zorgverzekering

Let op! Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18? Geen probleem! Je bent dan gewoon verzekerd voor zorg via de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 wordt, kun je zelf je studenten zorgverzekering uitkiezen.

Korting op zorgverzekering voor studenten 2022

Er zijn in Nederland een aantal zorgverzekeraars die zich speciaal richten op studenten. Je krijgt daarbij als student extra korting. Maar let op! Zelfs met die korting hoeven deze verzekeringen voor jou niet de beste en voordeligste keuze te zijn. Door in de zorgvergelijker op Geld.nl aan te geven dat je student bent, krijg je de speciale studenten zorgverzekeringen te zien, maar ook alle andere zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Zo weet je precies wat voor jou de beste keuze is.

Aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringen voor studenten. Deze verzekeringen bieden dekkingen waar studenten vaak voor kiezen, zoals:

 • Fysiotherapie na een blessure
 • Tandartskosten voor het vullen van gaatjes
 • Anticonceptie
 • Dekking voor zorg in het buitenland

Een passende dekking bij je wensen is belangrijk, maar ook hierbij geldt dat de speciale studentenzorgverzekering niet de voordeligste hoeft te zijn voor jou. Misschien krijg je dezelfde dekking ergens anders wel goedkoper. Daarom vergelijk je op Geld.nl niet alleen ziektekostenverzekeringen specifiek voor studenten, maar gewoon alle zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn.

Eigen risico verhogen als student

Bij je zorgverzekering 2022 heb je altijd een verplicht eigen risico van 385 euro. Je kunt dit eigen risico vrijwillig verhogen, met stappen van 100 euro naar maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je premie. Mooi meegenomen dus, zeker met je studentenbudget! Maar let wel op. Moet je onverwachts voor een dure behandeling naar het ziekenhuis, dan moet je je eigen risico zelf betalen. Zorg dus dat je dit geld achter de hand hebt of dat je ouders het bedrag willen voorschieten in zo’n geval.

Zorgverzekering studenten 2022 aanvragen

Heb je via Geld.nl de beste en goedkoopste ziektekostenverzekering voor jou als student gevonden? Dan kun je deze meestal direct online aanvragen. Soms gaat dat op Geld.nl zelf en soms sturen we je hiervoor door naar de website van de verzekeraar. Houd je bij je aanvraag in elk geval altijd deze gegevens bij de hand:

 • Je BSN-nummer
 • Het rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Zorgverzekering 18 jaar Zodra je 18 wordt, moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Geld.nl helpt je hier graag bij!
 • Zorgverzekering jongeren Je bent jong, hebt weinig zorg nodig en wilt daarom een zo goedkoop mogelijke verzekering. Lees hier hoe je dat regelt.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc