Contact

Studenten zorgverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
DD-MM-JJJJ
(2.933)
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs op Geld.nl een zorgverzekering vergelijking hebben gemaakt.

10

Overzichtelijk, makkelijke bediening, duidelijk.

mevrouw Blom - 6 december 2023
8

Het ging opzich vrij makkelijk. Wel omslachtig voor de cadeaubon. Ook afwachten of ik deze daadwerkelijk ontvang

Marvin - 6 december 2023
10

Ging prima en makkelijk

Johan - 5 december 2023
10

Heel duidelijk

Esmaralda - 5 december 2023
10

Was snel klaar en de beste zorg verzekeraars bij elkaar die bij mijn verlangen paste

Robert - 5 december 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste zorgverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf

Op Geld.nl krijg je een zorgverzekering vergelijking op maat. Je ziet alleen zorgverzekeringen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Daarom vragen we je je geboortedatum (en die van gezinsleden die je wilt meeverzekeren) in te vullen. Ook vragen we naar je postcode. Op basis van je postcode laten we je in je vergelijking zien welke zorgverleners bij jou in de buurt een contract hebben met de verzekeraars.

2. Geef aan welke zorg je nodig hebt

Je wilt natuurlijk dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je ook in te vullen welke zorg jij (en je gezinsleden) vergoed wil(len) krijgen. Op basis van je zorgwensen tonen we in je zorgverzekering vergelijking alleen zorgverzekeringen die alle zorg vergoeden die jij hebt aangegeven.

3. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen

Als je in de zorgvergelijker op Geld.nl je gegevens en wensen hebt ingevuld, tonen we je het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland die voldoen aan jouw wensen. Je ziet eerst een top 4 met de goedkoopste zorgverzekering, de zorgverzekering met de beste prijs/kwaliteit, de zorgverzekering met veel extra's voor en kleine meerprijs en de goedkoopste zorgverzekering met vrije keuze voor ziekenhuizen. Daarnaast kun je kiezen voor ‘Alle zorgverzekeringen’ als je alle zorgverzekeringen wilt zien die voor jouw zorgwensen beschikbaar zijn. Met behulp van filters stem je de vergelijking eenvoudig af op je wensen en kun je je voorkeuren aanpassen.

4. Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

Heb je de beste zorgverzekering 2024 gevonden die voldoet aan je wensen? Dan kun je die meestal direct online aanvragen. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. Voor de basisverzekering word je vrijwel altijd direct geaccepteerd. Voor de aanvullende zorgverzekering mogen zorgverzekeraars extra vragen stellen om te bepalen of ze je accepteren. Dit komt eigenlijk alleen voor bij aanvullende zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie of tandartskosten.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod zorgverzekeringen, kies de verzekering die het beste bij jouw zorgwensen past en bespaar € 591!

Top 10 zorgverzekering voor studenten 2024

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,65
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

We hebben de top tien meest vergeleken zorgverzekeringen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding van deze zorgverzekering met daarbij de laagste zorgpremie voor 2023. We nemen in deze top 10 geen selectieve polissen mee, die met maar een beperkt aantal ziekenhuizen een contract hebben.

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video
Bekijk de video

Veelgestelde vragen over zorgverzekering studenten

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor studenten?

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten vind je vaak bij een online zorgverzekeraar, zoals VinkVink, FBTO, Ziezo of Anderzorg. Daarnaast bieden deze zorgverzekeraars vaak goedkope aanvullende verzekeringen voor studenten. Deze aanvullende pakketten vergoeden bijvoorbeeld enkele fysiotherapiebehandelingen of tandartskosten tot 100 euro per jaar. Deze zorgverzekeringen zijn dus ook het goedkoopst voor studenten die een extra aanvulling willen voor fysio na een blessure of om af en toe een gaatje te laten vullen.

Wat is de beste ziektekostenverzekering student?

Dé beste zorgverzekering voor studenten bestaat niet. Dat is namelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en zorgbehoeften, zoals welke zorg je nodig hebt als student en of je het belangrijk vindt dat je altijd bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kunt. In onze zorgvergelijker helpen we je met al deze keuzes, zodat je eenvoudig de beste studentenzorgverzekering voor jouw situatie vindt.

Waarom moet ik mijn studenten zorgverzekering vergelijken?

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste studenten zorgverzekering is al snel 40 tot 50 euro per maand. Door even goed je studenten ziektekostenverzekering te vergelijken en een goedkope zorgverzekering voor studenten te kiezen voor jouw situatie, heb je zo elke maand een extra stapavond verdiend!

Waarom studenten zorgverzekering vergelijken op Geld.nl?

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je studenten zorgverzekering dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent, dus ben je zelfs goedkoper uit!

Verder is Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod zorgverzekeringen vergelijken van Nederland. We hebben niet voor niets als een van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Kan ik als student zorgtoeslag krijgen?

Als student kun je gewoon zorgtoeslag aanvragen, ook als je nog thuis woont. De Belastingdienst kijkt alleen naar je eigen inkomen en spaargeld, niet naar dat van je ouders. Hier lees je of je recht hebt op zorgtoeslag. Zorgtoeslag aanvragen doe je via de website Toeslagen.nl.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en honderdduizenden zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Ook is onze zorgverzekering expert Amanda Bulthuis een veelgevraagde gast in de media. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Studenten zorgverzekering 2024

Studeren is al duur genoeg! Naast alle kosten als collegegeld, de huur van je kamer en je boodschappen, ben je ook al snel meer dan 100 euro per maand kwijt aan je zorgverzekering (Bron: NIBUD). Alles wat je kunt besparen, is dus mooi meegenomen. 

Let op! Om een zorgverzekering aan te vragen, moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je jonger dan 18? Geen probleem! Je bent dan gewoon verzekerd voor zorg via de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 wordt, moetje zelf je studenten zorgverzekering uitkiezen.

Laagste premie zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering studenten

Geld.nl heeft goed nieuws: je kunt namelijk tot wel 591 euro per jaar besparen op je studenten zorgverzekering. Dat is een citytrip met vrienden, je studieboeken of een paar maanden collegegeld! Je zorgverzekering vergelijken is de manier waarop je dat geld bespaart. Waar wacht je nog op?

Lage premie

5 Tips goedkope zorgverzekering studenten

Via Geld.nl vind je eenvoudig een goedkope zorgverzekering voor jou als student. Met deze 5 tips helpen we je de goedkoopste studenten zorgverzekering te vinden en een goede keuze te maken.

Zorgverzekering vergelijken tips

Korting op zorgverzekering voor studenten 2024

Er zijn in Nederland een aantal zorgverzekeraars die zich speciaal richten op studenten. Je krijgt daarbij als student extra korting.

Maar let op! Zelfs met die korting hoeven deze verzekeringen voor jou niet de beste en voordeligste keuze te zijn. Door tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl aan te geven dat je student bent, krijg je de speciale studenten zorgverzekeringen te zien, maar ook alle andere zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Zo weet je precies wat voor jou de beste keuze is.

Aanvullende zorgverzekeringen voor studenten

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringen voor studenten.

Deze verzekeringen bieden dekkingen waar studenten vaak voor kiezen, zoals:

  • Fysiotherapie na een blessure
  • Tandartskosten voor het vullen van gaatjes
  • Anticonceptie
  • Dekking voor zorg in het buitenland

Een passende dekking bij je wensen is belangrijk, maar ook hierbij geldt dat de speciale studentenzorgverzekering niet de voordeligste hoeft te zijn voor jou. Misschien krijg je dezelfde dekking ergens anders wel goedkoper. Daarom vergelijk je op Geld.nl niet alleen ziektekostenverzekeringen specifiek voor studenten, maar gewoon alle zorgverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn.

Eigen risico verhogen als student

Bij je zorgverzekering 2024 heb je altijd een verplicht eigen risico van 385 euro. Je kunt dit eigen risico vrijwillig verhogen, met stappen van 100 euro naar maximaal 885 euro.

Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je premie. Mooi meegenomen dus, zeker met je studentenbudget! Maar let wel op. Moet je onverwachts voor een dure behandeling naar het ziekenhuis, dan moet je je eigen risico zelf betalen. Zorg dus dat je dit geld achter de hand hebt of dat je ouders het bedrag willen voorschieten in zo’n geval.

Goedkope zorgverzekering student vinden

Je vindt op Geld.nl in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering voor jou als student

  1. Vul enkele gegevens over jezelf in
  2. Kies je eigen risico en de zorg die je wilt verzekeren
  3. Vergelijk en kies je studenten zorgverzekering

Zorgverzekering studenten 2024 aanvragen

Heb je via Geld.nl de beste en goedkoopste ziektekostenverzekering voor jou als student gevonden? Dan kun je deze meestal direct online aanvragen.

Soms gaat dat op Geld.nl zelf en soms sturen we je hiervoor door naar de website van de verzekeraar. Houd je bij je aanvraag in elk geval altijd deze gegevens bij de hand:

  • Je BSN-nummer
  • Het rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag.

DD-MM-JJJJ