Website van het jaar 2020

Zorgverzekering met tandarts 2021

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Waarom vergelijken via Geld.nl?
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Duidelijke voorwaarden" Denny 29 december 2020
10   "Snel de juiste verzekeraar gevonden" S van Varsseveld 15 december 2020
10   "Wat een duidelijke site!" M. van Leeuwen 24 november 2020
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis

Top 10 Beste & goedkoopste tandartsverzekeringen

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekeringen met tandarts
Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risico ZEKUR.nl € 85,95
Basisverzekering € 385 eigen risico ZEKUR.nl € 105,95
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%) Just € 118,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%) Ditzo € 126,10
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 134,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%) IZA € 146,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 750 (75%) PMA € 153,72
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 750 (100%) IZA € 173,65
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%) IZA € 173,65
Veelgestelde vragen over de tandartsverzekering

Meer weten over zorgverzekering en tandartsdekking? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over zorgverzekering.

Wat is de goedkoopste tandartsverzekering?

De goedkoopste tandartsverzekering heb je al voor ongeveer 2 euro per maand. Bij die aanvullende verzekering voor de tandarts heb je een dekking van 250 euro per maand en krijg je 75% per rekening van de tandarts vergoed. Heb je een uitgebreidere dekking nodig, dan betaal je natuurlijk meer. De uitgebreidste tandartsverzekeringen, die 1.000 euro per jaar vergoeden, kosten 40 tot 50 euro per maand. Wil je weten wat voor jou de goedkoopste tandartsverzekering is? Vul dan tijdens het zorgverzekering vergelijken op Geld.nl in hoeveel je vergoed wilt krijgen voor de tandarts. Wij tonen je vervolgens alle combinaties van basis- en tandverzekeringen die passen bij jouw situatie. Je kiest hieruit zelf eenvoudig de goedkoopste tandartsverzekering.

Wat is de beste tandartsverzekering in 2021?

De beste tandartsverzekering is de tandartsverzekering die de kosten dekt die jij vergoed wilt krijgen en waarvoor je een zo laag mogelijke premie betaalt. Wat de beste tandartsverzekering is, is dus heel persoonlijk. Wij helpen je in onze zorgvergelijker om de beste tandverzekering te vinden. Je hoeft alleen enkele gegevens in te vullen over jezelf en tot welk bedrag je tandartskosten vergoed wilt krijgen. Wij tonen je dan alle combinaties van basis- en tandartsverzekeringen die passen bij jouw situatie.

Heb ik wel een tandartsverzekering nodig?

Omdat tandartskosten voor volwassenen niet vergoed worden door de basisverzekering, sluiten veel mensen hier een aanvullende verzekering voor af. Toch is dat lang niet altijd nodig en voordelig. Een controle bij de tandarts kost ongeveer 20 tot 30 euro. Als je alleen één of twee keer per jaar op controle gaat, is een aanvullende tandartsverzekering vaak duurder dan de kosten die je vergoed krijgt. Heb je regelmatig gaatjes of verwacht je grotere ingrepen, zoals een wortelkanaalbehandeling? Dan zal de premie voor een tandartsverzekering vaak wel opwegen tegen de kosten die je vergoed krijgt. Lees hier mee over in het artikel Tandartsverzekering nodig.

Kan ik ook een losse tandartsverzekering afsluiten?

De meeste mensen sluiten hun basis- en tandverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af. Als je dit per sé wilt, kun je bij sommige zorgverzekeraars ook een losse tandartsverzekering afsluiten zonder basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel veel premie, tot wel 25 procent meer dan wanneer je ook de basisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Wij raden je daarom aan je basis- en tandartsverzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Word ik altijd geaccepteerd voor een tandartsverzekering met hoge dekking?

Voor de basisverzekering geldt in Nederland een acceptatieplicht. Een zorgverzekeraar mag je dus niet weigeren als je een basisverzekering aanvraagt. Voor aanvullende verzekeringen, zoals de tandverzekering, geldt dit niet. Als je een tandartsverzekering met een dekking tot 500 euro per jaar afsluit, wordt je echter gewoon geaccepteerd. Veel verzekeraars hanteren alleen bij de uitgebreidste tandverzekeringen een medische selectie. Dit betekent dat jij of je tandarts eerst een vragenlijst moet invullen over de status van je gebit en welke behandelingen je verwacht. Op basis daarvan kan de verzekeraar besluiten je alsnog te weigeren of een lagere dekking aanbieden. In je zorgverzekering vergelijking op Geld.nl zie je bij elke verzekering of je direct geaccepteerd wordt.

Moet ik ook een tandartsverzekering afsluiten voor mijn kinderen?

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vallen onder de basisverzekering. Je hoeft voor je kinderen dus geen tandartsverzekering af te sluiten. Heb je een kind dat een beugel moet en wil je de kosten vergoed krijgen? Dan moet je wel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten met een dekking voor orthodontie voor kinderen. Let op! Veel zorgverzekeraars hanteren voor orthodontie een wachttijd. Dit betekent dat je de verzekering met orthodontie eerst één of twee jaar moet hebben voor je gebruik mag maken van de dekking voor orthodontie. In je vergelijking op Geld.nl zie je direct of de betreffende zorgverzekeraar een wachttijd hanteert.

Zojuist overgestapt

21.557

Zorgverzekering

Beste tandartsverzekering 2021

Sinds Nederland in 2006 is overgegaan naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel wordt tandzorg voor volwassenen niet meer standaard vergoed. Hiervoor heb je een aanvullende tandverzekering nodig. Dit is dan ook veruit de meest gekozen aanvullende verzekering. Verzekeraars bieden deze tandverzekering in verschillende vormen aan, telkens met een andere premie en dekking. Hierdoor ontstaat het gevaar dat je onnodig te veel betaalt. 72 procent van de consumenten doet dit al. De oplossing is gelukkig simpel: je verzekeringen vergelijken met dekking voor de tandarts zorgt dat je de beste dekking vindt tegen de laagste premie.

Tip! Direct een seintje ontvangen zodra je je tandartsverzekering voor 2022 kan vergelijken? Meld je dan gratis aan voor onze zorgpremie alert! Je ontvangt direct een mail zodra je zorgverzekering 2022 vergelijken mogelijk is op Geld.nl.

Overzicht goedkoopste tandartsverzekeringen

Wil je de goedkoopste tandartsverzekering afsluiten? Je kunt een tandartsverzekering afsluiten bij je nieuwe basisverzekering. Ga naar onze zorgvergelijker en geef aan dat je je graag aanvullend wilt verzekeren voor de tandarts.

Zo vergelijk je tandartsverzekeringen

Je vergelijkt tandartsverzekeringen in drie makkelijke stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je gewenste zorgverzekering met tandartsverzekering

Waarom tandartsverzekering 2021 vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je vaste lasten, waaronder je zorgverzekering met tandverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod tandartsverzekeringen 2021

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod tandverzekeringen in een helder overzicht, aangepast naar jouw wensen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Je sluit de zorgverzekering van je keuze vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Verzekeraars zorgvergelijker 2021

Tandartsverzekering

Onafhankelijk en actueel tandartsverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. De informatie over de tandartsverzekering is niet beïnvloed door een derde partij. Door samen te werken met onafhankelijke dataleverancier Zorgweb houden we alle premies en dekkingen up-to-date. Je maakt hier dus een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste tandartsverzekering 2021

Je betaalt via Geld.nl nooit meer voor je tandverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Je vindt de goedkoopste tandartsverzekering gemakkelijk, want die staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

Tandartsverzekering met 14 dagen bedenktijd

Heb je een tandverzekering afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen 14 dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari. Dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hun tandverzekering hebben vergeleken, geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van de beste tandartsverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Beste tandartsverzekering 2021 gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste en beste tandartsverzekering gevonden? Dan heb je het meeste werk al gedaan en hoef je hem alleen nog af te sluiten. Dit doe je direct online via Geld.nl.

Tandartsverzekering aanvragen

Je tandartsverzekering aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie tandverzekering

Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Verzekeraars mogen jou hiervoor dus niet afwijzen. Voor de tandverzekering hanteren sommige verzekeraars wel een medische selectie. Dit komt meestal voor bij hogere vergoedingen vanaf 1.000 euro. Lagere vergoedingen worden vrijwel altijd geaccepteerd.

Onderzoeken Geld.nl

Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijken geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste geschreven artikelen over zorgverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten