Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Zorgverzekering met tandarts 2020

vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 18:25
 • 18:22
 • 18:20
 • 18:18
 • 18:16

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips beste tandartsverzekering 2020

Tip 1: Tandartsverzekering echt nodig?

Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de kosten zelf uit het eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro dat je in stappen van 100 euro vrijwillig kunt verhogen naar maximaal 885 euro. Met een hoger eigen risico krijg je korting op de premie. Je eigen risico verhogen om te besparen is een interessante optie wanneer je weinig zorgkosten verwacht te maken.

Bepaal eerst of je wel echt een tandartsverzekering nodig hebt. Ga je maar één of twee keer per jaar naar de tandarts voor controle, dan wegen de kosten hiervan niet op tegen de premie en de vergoeding. Kies dus alleen een tandartsverzekering als je veel tandartskosten verwacht te maken.

Daarnaast hoef je geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten voor behandelingen die de basisverzekering vergoedt:

 • Kaakchirurg
 • Tandheelkundige hulp bij ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of afwijking
 • Kunstgebit (75 procent)
 • Speciale tandarts voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking
Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Bepaal behoefte tandartsverzekering

Een tandverzekering vergoedt de kosten volledig of gedeeltelijk tot aan het maximum bedrag. Bepaal welke vergoeding je nodig hebt door te kijken naar de tarieven van je tandarts. Maak aan de hand daarvan een inschatting van hoeveel tandartskosten je verwacht te maken. In de zorgvergelijker van Geld.nl geef je vervolgens aan welke dekking je nodig hebt voor je tandartsverzekering en wij zoeken dan alle polissen die deze vergoeding bieden. Of kijk in ons overzicht vergoedingen zorgverzekering.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Acceptatie tandartsverzekering

Je wordt meestal direct geaccepteerd voor een tandverzekering met een lagere vergoeding. Voor uitgebreidere tandartsverzekeringen met vergoedingen van bijvoorbeeld 1.000 euro hanteren veel verzekeraars een medische acceptatie. Je moet dan een vragenlijst of verklaring invullen. De verzekeraar bepaalt daarna of ze je accepteren, eventueel onder aanvullende voorwaarden zoals een hogere premie.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Gecontracteerde tandarts

Hoewel bijna alle tandartsen met elke verzekeraar een contract hebben, is het verstandig dit voor de zekerheid toch te checken. Je krijgt namelijk maar een beperkte vergoeding als je tandarts geen contract heeft met je verzekeraar.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Tandartsverzekering kinderen

Tandzorg voor kinderen onder de 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor je kinderen heb je dus geen aanvullende tandverzekering nodig. Maar als je kinderen een beugel moeten, wordt dit níet vergoed en heb je een aanvullende verzekering nodig voor orthodontie.

Denk dus aan een tandartsverzekering als je zoekt naar een zorgverzekering voor 18-jarigen, jongeren zorgverzekering of studenten zorgverzekering.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Top 10 Beste & goedkoopste tandartsverzekeringen

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Beste tandartsverzekering 2020

Sinds Nederland in 2006 is overgegaan naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel wordt tandzorg voor volwassenen niet meer standaard vergoed. Hiervoor heb je een aanvullende tandverzekering nodig. Dit is dan ook veruit de meest gekozen aanvullende verzekering. Verzekeraars bieden deze tandverzekering in verschillende vormen aan, telkens met een andere premie en dekking. Hierdoor ontstaat het gevaar dat je onnodig te veel betaalt. 72 procent van de consumenten doet dit al. De oplossing is gelukkig simpel: je tandartsverzekering vergelijken zorgt dat je de beste dekking vindt tegen de laagste premie.

Overzicht goedkoopste tandartsverzekeringen

Wil je de goedkoopste tandartsverzekering afsluiten? Je kunt een tandartsverzekering afsluiten bij je nieuwe basisverzekering. Ga naar onze zorgvergelijker en geef aan dat je je graag aanvullend wilt verzekeren voor de tandarts.

Zo vergelijk je tandartsverzekeringen

Je vergelijkt tandartsverzekeringen in drie makkelijke stappen:

 1. Laat ons weten wie je bent
 2. Vul je zorgwensen in
 3. Kies je gewenste zorgverzekering met tandartsverzekering

Waarom tandartsverzekering 2020 vergelijken via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen je graag helpen besparen op je vaste lasten, waaronder je zorgverzekering met tandverzekering. Door onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Goedkope tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Grootste aanbod tandartsverzekeringen 2020

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod tandverzekeringen in een helder overzicht, aangepast naar jouw wensen. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Je sluit de zorgverzekering van je keuze vervolgens direct online af. Benieuwd welke zorgverzekeraars er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijk en actueel tandartsverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. De informatie over de tandartsverzekering is niet beïnvloed door een derde partij. Door samen te werken met onafhankelijke dataleverancier Zorgweb houden we alle premies en dekkingen up-to-date. Je maakt hier dus een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Goedkoopste tandartsverzekering 2020

Je betaalt via Geld.nl nooit meer voor je tandverzekering dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Je vindt de goedkoopste tandartsverzekering gemakkelijk, want die staat altijd bovenaan. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

Tandartsverzekering met 14 dagen bedenktijd

Heb je een tandverzekering afgesloten, maar ben je er toch niet helemaal tevreden mee? Binnen 14 dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari. Dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hun tandverzekering hebben vergeleken, geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met het vinden van de beste tandartsverzekering? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Beste tandartsverzekering 2020 gevonden? Pak die besparing!

Heb je de goedkoopste en beste tandartsverzekering gevonden? Dan heb je het meeste werk al gedaan en hoef je hem alleen nog af te sluiten. Dit doe je direct online via Geld.nl.

Tandartsverzekering aanvragen

Je tandartsverzekering aanvragen doe je in vijf stappen:

 1. Kies je gewenste polis
 2. Vul je persoonlijke gegevens en Burgerservicenummer in
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie tandverzekering

Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Verzekeraars mogen jou hiervoor dus niet afwijzen. Voor de tandverzekering hanteren sommige verzekeraars wel een medische selectie. Dit komt meestal voor bij hogere vergoedingen vanaf 1.000 euro. Lagere vergoedingen worden vrijwel altijd geaccepteerd.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Zorgalert 2021 Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
 • Welke zorgverzekering past bij mij? Doe de test op Geld.nl en vind direct online de zorgverzekering die het beste bij je zorgwensen past!
tc