Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Tandverzekering vergelijken

vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ

Let op! De premies zijn voor 2022.

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is gereviewd door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 5 september 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Vergoedt de basisverzekering kosten voor de tandarts?

Vanaf je 18e verjaardag vallen tandartskosten niet meer onder de basisverzekering. Wil je hier toch een vergoeding voor? Dan kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij je basisverzekering. Door in de zorgvergelijker op Geld.nl aan te geven welke vergoeding voor de tandarts je wilt, zie je direct alle basis- en tandartsverzekeringen die dit vergoeden en hoeveel je daarvoor betaalt.

Let op! Moet je naar de kaakchirurg in het ziekenhuis, dan vergoedt je basisverzekering dit wel. Daarnaast vergoedt de basisverzekering 75 procent van de kosten voor een kunstgebit.

Hoeveel kost een tandartsverzekering?

De kosten voor tandartsverzekeringen verschillen behoorlijk per verzekeraar. Natuurlijk geldt: hoe hoger het bedrag dat de verzekeraar vergoedt, hoe meer premie je betaalt. Ook tussen zorgverzekeraars onderling verschillen de premies voor een aanvullende tandartsverzekering enorm. Omdat je de tandartsverzekering als aanvulling op je basisverzekering afsluit, is het vooral belangrijk hoeveel je betaalt voor je basis- en tandartsverzekering samen. Daarom tonen we je tijdens het tandartsverzekering vergelijken op Geld.nl altijd de totaalpremies voor het hele pakket. Zo zie je direct welke zorgverzekeraar voor jou de goedkoopste zorgverzekering met een tandartsverzekering biedt.

Wat is de beste tandartsverzekering 2023?

Welke tandartsverzekering voor jou het beste is, hangt af van je situatie. Als je alleen af en toe een gaatje hebt, heb je waarschijnlijk voldoende aan een dekking van 250 euro per jaar. Heb je vaak gaatjes of verwacht je grote behandelingen? Dan heb je een hogere vergoeding nodig. Je tandarts kan je een inschatting geven van de verwachte tandartskosten van het komende jaar. Welke zorgverzekeraar bij die dekking de beste tandartsverzekering voor jou heeft, blijkt tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl.

Heb ik een aanvullende tandartsverzekering nodig?

Ongeveer 80 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering die de kosten van de tandarts vergoedt. Maar als je weinig tandartskosten maakt, betaal je al snel te veel premie. Heb je namelijk (bijna) nooit gaatjes en ga je alleen één of twee keer per jaar op controle? Dan zijn je tandartskosten meestal lager dan de premie voor je tandartsverzekering. Je kunt dan beter de tandarts zelf betalen en geen aanvullende tandverzekering afsluiten. Heb je regelmatig gaatjes of verwacht je grotere ingrepen, zoals een wortelkanaalbehandeling? Dan zal de premie voor een tandartsverzekering wel opwegen tegen de kosten die je vergoed krijgt. Lees hier meer over in het artikel Tandartsverzekering nodig.

Moet ik een tandartsverzekering afsluiten voor mijn kinderen?

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vallen onder de basisverzekering. Je hoeft voor je kinderen dus geen tandartsverzekering af te sluiten. Heb je een kind dat een beugel moet en wil je de kosten van deze beugel vergoed krijgen? Dan moet je wel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten met een dekking voor orthodontie voor kinderen. Let op! Veel zorgverzekeraars hanteren voor orthodontie een wachttijd. Dit betekent dat je de verzekering met orthodontie eerst één of twee jaar moet hebben voor je gebruik mag maken van de dekking voor orthodontie. In je vergelijking op Geld.nl zie je direct of de betreffende zorgverzekeraar een wachttijd hanteert.

Waarom tandartsverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Je kunt op onze site het meest complete aanbod basis- en tandartsverzekeringen vergelijken van Nederland. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent! Zo vind je zeker de beste en goedkoopste tandartsverzekering voor jouw situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Verder is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling en hebben wij als één van de weinige vergelijkingssites het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Kan ik ook een losse tandartsverzekering afsluiten?

De meeste mensen sluiten hun basis- en tandverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af. Als je dit per sé wilt, kun je bij sommige zorgverzekeraars ook een losse tandartsverzekering afsluiten zonder basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel veel premie, tot wel 25 procent meer dan wanneer je ook de basisverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit. Wij raden je daarom aan je basis- en tandartsverzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 Beste & goedkoopste tandartsverzekeringen

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste zorgverzekering met tandarts
Goedkoopste zorgverzekeringen met tandarts
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoZieZo€ 86,25
Basisverzekering € 385 eigen risicoZieZo€ 108,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)ZieZo€ 122,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)Ditzo€ 131,75
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)De Friesland€ 137,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)IZA€ 152,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 750 (75%)HEMA€ 158,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 750 (100%)FBTO€ 172,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)ONVZ€ 174,02
Start vergelijken
  • Zorgverzekering
Tandartsverzekering

Beste tandartsverzekering 2023

80 procent van iedereen die een zorgverzekering heeft, heeft hierbij ook een aanvullende tandartsverzekering (Bron:Vektis). Maar de ene tandartsverzekering is de andere niet. De premies en dekking van tandverzekeringen verschillen nogal en kunnen elk jaar veranderen. Controleer dus elk jaar even of je nog wel de juiste tandartsverzekering hebt en niet onnodig te veel betaalt. Geld.nl helpt je om te bepalen welke basisverzekering en tandartsverzekering voor jou het voordeligst is en het best past bij jouw tandartsgebruik. Door tijdens het zorgverzekering vergelijken aan te geven welke dekking je wilt voor je tandartsverzekering, zie je direct de verzekeringen die deze dekking bieden en tegen welke premie. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?

Tip! Direct een seintje ontvangen zodra je je tandartsverzekering voor 2023 kan vergelijken? Meld je dan gratis aan voor onze zorgpremie alert! Je ontvangt direct een mail zodra je zorgverzekering 2023 vergelijken mogelijk is op Geld.nl.

Goedkoopste tandartsverzekering 2023

Voor je tandartsverzekering wil je niet te veel betalen en toch goed verzekerd zijn. Daarom zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij geven je hier alle benodigde informatie, zodat je overal aan gedacht hebt en een goede én goedkope tandartsverzekering kunt kiezen.

Vergoeding tandartsverzekering 2023

Het belangrijkste bij de tandartsverzekering is natuurlijk de hoogte van de vergoeding en welke kosten je vergoed krijgt. Er zijn tandartsverzekeringen die standaard 75 of 80 procent van elke tandartsrekening vergoeden. Je betaalt dan dus 20 tot 25 procent van de kosten zelf voor elke behandeling bij je tandarts. Je kunt ook kiezen voor een tandartsverzekering die 100 procent (volledig) je tandartskosten vergoedt, maar daarvoor betaal je meestal meer premie.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar welke kosten de tandartsverzekering vergoedt. Sommige tandartsverzekering vergoeden alleen 100 procent van de kosten voor kleine, eenvoudige behandelingen, zoals een consult, een gaatje vullen of gebitsreiniging. Voor grotere behandelingen, zoals een wortelkanaalbehandeling, vergoeden ze maar 75 tot 80 procent van de kosten. Door de vergoedingen van een tandartsverzekering te controleren, voorkom je dat je onverwachts toch zelf (een deel van) de kosten moet betalen.

Kosten tandartsverzekering 2023

Elk jaar kun je tussen half november en 1 januari overstappen van zorgverzekering of je zorgverzekering aanpassen voor het nieuwe jaar. Die laatste zes weken van het jaar zijn dus hét moment om te bedenken welke tandartskosten je het komende jaar gaat maken. Je tandarts kan je vertellen of hij grote behandelingen voor je gebit verwacht. Zo kun je hier je tandartsverzekering voor het komende jaar alvast op afstemmen.

Tip! Door tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl aan te geven hoeveel je aan tandartskosten wilt verzekeren voor het komende jaar, bieden we je direct een overzicht van alle basis- en tandverzekering-combinaties die deze vergoeding bieden.

Tandartsverzekering en acceptatie

Voor een tandverzekering wordt je bijna altijd gewoon geaccepteerd. Alleen als je een tandartsverzekering met een uitgebreide vergoeding nodig hebt, die 1.000 euro of meer per jaar vergoedt, krijg je te maken met een medische selectie. Dat wil zeggen dat jij en/of je tandarts een aantal vragen moeten beantwoorden over de status van je gebit en de behandelingen die je het komende jaar verwacht. Verwacht je hoge tandartskosten? Dan kan dat voor de verzekeraar een reden zijn om je te weigeren of een lagere dekking aan te bieden.

Tip! Door in de zorgvergelijker op Geld.nl bij de filters de optie ‘Directe acceptatie’ aan te vinken, zie je alleen tandartsverzekeringen waarvoor je meteen wordt geaccepteerd. Voor die tandverzekeringen stelt de verzekeraar dus geen medische vragen.

Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
tc