Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergoeding aantrekhulp steunkousen

Wat zijn steunkousen en is aantrekhulp?

Steunkousen zijn elastische kousen die worden gebruikt door mensen met last van vochtophoping, spataderen of trombose. Steunkousen geven extra druk aan benen om de klachten te verminderen.

Om steunkousen zelf makkelijk aan te trekken zijn er hulpmiddelen ontwikkelt. Aantrekhulp is er bijvoorbeeld voor mensen die moeilijk kunnen bukken en daardoor lastig de steunkousen aankrijgen. Maar worden steunkousen en aantrekhulp ook vergoed vanuit je zorgverzekering?

Wordt aantrekhulp en steunkousen vergoed?

Aantrekhulp en steunkousen (drukklasse 2 t/m 4) vallen meestal gewoon onder de dekking van je basisverzekering. Wel heb je hiervoor een doorverwijzing nodig van je huisarts. Ook is het slim om naar een leverancier te gaan die afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Zo weet je zeker dat je de maximale vergoeding krijgt voor steunkousen.

Let op! Steunkousen die slechts een lichte ondersteuning geven (drukklasse A of 1) worden niet vergoed door je basisverzekering. Ook kun je hiervoor helaas géén aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Vergoeding aantrekhulp steunkousen en eigen risico

Omdat steunkousen en aantrekhulp onder de dekking van je basisverzekering vallen, geldt er wél een eigen risico. In  2020 is het verplicht eigen risico 385 euro.

Aanvullende verzekering aantrekhulp steunkousen

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars aantrekhulp steunkousen vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let goed op de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de aanvullende voorwaarden.

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc