Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergoeding aantrekhulp steunkousen

Steunkousen zijn elastische kousen die worden gebruikt door mensen met last van vochtophoping, spataderen of trombose. Steunkousen geven extra druk aan benen om de klachten te verminderen.

Om steunkousen zelf makkelijk aan te trekken zijn er hulpmiddelen ontwikkelt. Aantrekhulp is er bijvoorbeeld voor mensen die moeilijk kunnen bukken en daardoor lastig de steunkousen aankrijgen. Maar worden steunkousen en aantrekhulp ook vergoed vanuit je zorgverzekering?

Aantrekhulp steunkousen vergoed door je zorgverzekering?

Aantrekhulp en steunkousen (drukklasse 2 t/m 4) vallen meestal gewoon onder de dekking van je basisverzekering. Wel heb je hiervoor een doorverwijzing nodig van je huisarts. Ook is het slim om naar een leverancier te gaan die afspraken heeft met je zorgverzekeraar. Zo weet je zeker dat je de maximale vergoeding krijgt voor steunkousen.

Let op! Steunkousen die slechts een lichte ondersteuning geven (drukklasse A of 1) worden niet vergoed door je basisverzekering. Ook kun je hiervoor helaas géén aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Vergoeding aantrekhulp steunkousen en eigen risico

Voor de basisverzekering heeft iedere volwassene een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Wanneer je dit kalenderjaar het eigen risico dus nog niet hebt verbruikt, betaal je tot dit bedrag de kosten van aantrekhulp steunkousen zelf.

Aanvullende verzekering aantrekhulp steunkousen

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars aantrekhulp steunkousen vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let goed op de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de aanvullende voorwaarden.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 10:09
  • 10:06
  • 10:04
  • 10:02
  • 10:00

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc