Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergoeding allergeenvrije schoenen

Wat zijn allergeenvrije schoenen?

Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die verwerkt zijn in schoenen. Bijvoorbeeld rubber, lijm of kleurstoffen. Daarom zijn er allergeenvrije schoenen ontworpen, die ervoor zorgen dat allergiepatiënten hier minder tot geen past van krijgen. Maar worden allergeenvrije schoenen vergoed door je zorgverzekering?

Worden allergeenvrije schoenen vergoed?

Allergeenvrije schoenen worden niet vergoed door je basisverzekering, maar een aantal verzekeraars heeft allergeenvrije schoenen wél opgenomen in een aanvullende zorgverzekering.

Let op! Bij enkele verzekeraars vallen volledig op maat gemaakte allergeenvrije schoenen wél onder de dekking basisverzekering. In dat geval betaal je vaak wel een eigen bijdrage en eigen risico!

Vergoeding allergeenvrije schoenen aanvullende verzekering

Veel verzekeraars bieden een aanvullende zorgverzekering aan met een vergoeding voor allergeenvrije schoenen. Wel verschillen de premie en dekking hiervan per verzekeraar. Meestal geldt dat hoe hoger de premie voor je aanvullende verzekering, hoe uitgebreider de dekking. Goed de verschillende aanvullende zorgverzekeringen vergelijken op allergeenvrije schoenen loont dan ook zeker de moeite.

Allergeenvrije schoenen en eigen bijdrage

Je betaalt géén eigen bijdrage voor allergeenvrije schoenen. Maar omdat de meeste zorgverzekeringen niet de volledige kosten vergoeden, betaal je een deel van de kosten wél zelf.

Vergoeding allergeenvrije schoenen en eigen risico

Het eigen risico geldt alléén voor zorg uit de basisverzekering. Daarom valt de vergoeding voor allergeenvrije schoenen niet onder het eigen risico.

Aanvullende verzekering allergeenvrije schoenen

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars allergeenvrije schoenen vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let goed op de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de aanvullende voorwaarden.

De Amersfoortse Dekking Prijs p/m
Uitgebreid indien allergie voor huisstofmijt: 100% vanaf € 40,25
Naam verzekeraar Naam verzekering Acceptatie Vergoeding Prijs p/m
De Amersfoortse Uitgebreid Ja indien allergie voor huisstofmijt: 100% vanaf € 40,25
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc