Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergoeding orthopedagoog

Een orthopedagoog begeleidt kinderen in probleemsituaties en adviseert ouders en leerkrachten over de opvoeding van een kind. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met een handicap of stoornis, of kinderen met een trauma of gedragsproblemen. Krijg je eigenlijk een vergoeding voor de orthopedagoog vanuit de zorgverzekering?

Vergoeding orthopedagoog vanuit basisverzekering

De basisverzekering vergoedt niet altijd de kosten voor een orthopedagoog. Zij stellen namelijk als voorwaarde dat het om een orthopedagoog-generalist moet gaan. Deze heeft na de opleiding tot basis-orthopedagoog nog enkele jaren verder gestudeerd. In de registers van de beroepsvereniging NVO kun je terugvinden of een orthopedagoog een basis-orthopedagoog, orthopedagoog-generalist of een orthopedagoog-specialist is.

Krijg je een vergoeding voor de orthopedagoog, dan geldt er geen beperking voor het aantal bezoeken en je betaalt ook geen eigen bijdrage of eigen risico. Voor geestelijke gezondheidszorg betaal je vanaf 2014 namelijk geen eigen bijdrage meer en zorg voor minderjarige kinderen valt niet onder het eigen risico.

Vergoeding orthopedagoog vanuit aanvullende verzekering

Er bestaan geen aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor de orthopedagoog. Als je kiest voor een orthopedagoog waarvoor je geen vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering, betaal je gemiddeld 80 tot 100 euro per uur.

Waar kan ik terecht voor een vergoeding voor de orthopedagoog?

Zorgverzekeraars maken afspraken met een aantal zorgverleners. Dit geldt ook voor orthopedagogen. Als je de volledige vergoeding wilt voor de orthopedagoog, moet je kiezen voor een van deze gecontracteerde orthopedagogen. Kies je toch voor een andere, dan betaal je een deel van de kosten zelf. Een belangrijke voorwaarde die alle verzekeraars stellen, is dat de orthopedagoog ingeschreven staat bij de beroepsverzekering NVO.

Heb ik toestemming nodig van mijn verzekeraar?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor de orthopedagoog heb je geen toestemming nodig van je zorgverzekeraar. Wel heb je een schriftelijke verwijzing nodig van je huisarts of een andere arts.

Tip! Elke basisverzekering biedt dezelfde vergoeding voor de orthopedagoog. Je kunt dus flink besparen door te kiezen voor de goedkoopste basisverzekering.

Aanvullende verzekering orthopedagoog

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars orthopedagoog vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let goed op de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de aanvullende voorwaarden.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 08:30
  • 08:27
  • 08:25
  • 08:23
  • 08:21

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc