Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergoeding rollator

Er is veel te doen geweest rondom de vergoeding van de rollator vanuit de zorgverzekering. Maar sinds 2013 valt de rollator niet meer onder het basispakket van de zorgverzekering, tenzij een eenvoudige rollator niet volstaat. Wel bieden enkele verzekeraars een vergoeding voor de rollator in een aanvullende verzekering.

Rollator vergoeding met extra aanpassingen

Soms volstaat een eenvoudige rollator niet, omdat er sprake is van ernstiger problemen. Denk hierbij aan evenwichtsstoornissen, functiestoornissen in het onderlijf of stoornissen die het uithoudingsvermogen aantasten. Je hebt dan een aangepaste rollator nodig. In dat geval kun je soms wel aanspraak maken op een vergoeding uit de basisverzekering. De vergoeding hangt af van je persoonlijke situatie, omdat de aanpassingen ook persoonlijk zijn.

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding heb je een medische diagnose nodig van de behandelend arts of een ergotherapeut. Kinderen onder de 16 jaar moeten zowel een diagnose door een behandelend arts als een verslag van de ergotherapeut kunnen overleggen. Samen met de arts of ergotherapeut vraag je vervolgens bij de leverancier van de rollators om een offerte en deze stuur je naar de zorgverzekeraar. Deze bepaalt of je in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog deze vergoeding zal zijn.

Rollator vergoeding en eigen risico

Een aangepaste rollator uit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Krijg je een rollator vergoedt vanuit een aanvullende verzekering, dan valt deze niet onder het eigen risico.

Vergoeding rollator en eigen bijdrage

Bij een vergoeding vanuit de basisverzekering hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Rollator vergoeding bij welke aanbieder?

Als je een naturapolis kiest, moet je kiezen voor gecontracteerde zorg om voor de volledige vergoeding in aanmerking te komen. Daarnaast kan een zorgverzekeraar specifieke eisen stellen aan de ergotherapie, arts of leverancier, zoals een keurmerk of een zorgcontract met de zorgverzekeraar. In je polis staat deze voorwaarden vermeld. Daarnaast kan de klantenservice van de zorgverzekeraar meer informatie geven.

Geen rollator vergoeding, wel korting

Bij een groot aantal verzekeraars krijg je korting op een rollator. Je moet dan kiezen voor een leverancier die een contract met de zorgverzekeraar heeft. Op vertoon van je zorgpas krijg je vervolgens korting.

Tip! Vaak kun je rollators tweedehands kopen via internet of in tweedehands winkels. Zo bespaar je zelf op de kosten.

Rollator vergoeding vanuit bijzondere bijstand

Als je een rollator nodig hebt en je kunt deze echt niet zelf betalen, dan biedt de bijzondere bijstand soms uitkomst. Je kunt bij de sociale dienst van je gemeente vragen of je hiervoor in aanmerking komt. De precieze voorwaarden verschillen namelijk per gemeente.

Aanvullende verzekering rollator

Hieronder zie je welke zorgverzekeraars rollator vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Let goed op de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de aanvullende voorwaarden.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
  • 09:59
  • 09:56
  • 09:54
  • 09:52
  • 09:50

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden stroke
tc