Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 650 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Zorgverzekering vrouwen

vind de beste deal & bespaar!
DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 20%

Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Volgende keer kijk ik graag weer bij hun."
Merjem 27 juni 2022
10   "Uitstekend"
L. Conrads 30 mei 2022
10   "Helemaal top."
Leo Kruyssen 30 mei 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 28 augustus 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is de beste zorgverzekering voor vrouwen?

Vrouwen hebben soms andere zorgbehoeften dan mannen. Denk aan bijvoorbeeld de pil en zorg rondom zwangerschap en de bevalling. Toch is elke vrouw anders. Misschien sport je regelmatig en wil je een dekking voor fysiotherapie bij blessures. Of je reist veel en wilt een goede zorgverzekering voor het buitenland. De beste zorgverzekering voor vrouwen is dus heel persoonlijk. Wij helpen je op Geld.nl om de beste zorgverzekering te vinden. Je vult in onze zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en welke zorg je wilt verzekeren. Vervolgens tonen we je alle polissen die passen bij jouw situatie. Je kiest hieruit eenvoudig zelf de beste en voordeligste zorgverzekering.

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken?

Zoals gezegd, verschilt de zorgbehoefte van elke vrouw. Maar ook gedurende je leven verandert de zorg die je als vrouw nodig hebt. Daarnaast veranderen zorgverzekeraars elk jaar hun premies en dekkingen. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering voor vrouwen ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Misschien biedt een andere zorgverzekeraar wel dezelfde dekking voor een lagere premie. Ga dus elk jaar even je zorgverzekering vergelijken en betaal nooit meer onnodig te veel!

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen, dus ook voor je zorgverzekering. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast betaal je via Geld.nl nooit meer dan via de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Soms bieden we zelfs extra kortingen.

Bovendien is Geld.nl 100% onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op je vergelijking. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking. Wij zijn niets voor niets als één van de weinige vergelijkingssites aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Video met tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video’s geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Besparen zorgverzekering | Handige tips om te besparen op je zorgverzekering Eef van Opdorp - 15 november 2021
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Zorgverzekering vrouwen 2022 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Goedkoopste vrouwen zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekeringen voor vrouwen
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie € 50 p.j.ZieZo€ 114,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100%ZieZo€ 114,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Aanvulling eigen bijdrage kraamzorgZEKUR.nl€ 146,35
Basisverzekering € 385 eigen risico + Aanvulling eigen bijdrages kraamzorg en ziekenhuisbevallingZEKUR.nl€ 146,35
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingenDe Friesland€ 122,50
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 250 (75%)ZieZo€ 128,25
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid€ 130,60
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 500 (75%)United Consumers€ 145,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 250 (100%)CZdirect€ 139,55
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 18 behandelingenUnited Consumers€ 151,91
Start vergelijken
  • Zorgverzekering
Zorgverzekering vrouw

Zorgverzekering voor vrouwen

Als vrouw heb je andere zorgwensen dan mannen. Bovendien veranderen de zorgwensen gedurende je leven. Zo wil je als jonge vrouw misschien een goede vergoeding voor zwangerschap of anticonceptie, terwijl je op middelbare leeftijd misschien juist een vergoeding voor de overgangsconsulent wilt. Om te zorgen dat je zorgverzekering gedurende je leven aansluit op jouw wensen, is het belangrijk om elk jaar even goed te vergelijken welke zorgverzekering voor jou de beste dekking en voordeligste premie heeft. Je bespaart er ook nog eens tot wel 640 euro per jaar mee! Dat is toch een leuke city trip naar je favoriete stad.

Vergoedingen zorgverzekering voor vrouwen

Welke vergoedingen belangrijk zijn, is voor elke vrouw dus anders. Afhankelijk van je levensfase en situatie kun je extra letten op:

  • Vergoeding voor anticonceptiepil of andere anticonceptiemiddelen. Tot 21 jaar vergoedt de basisverzekering dit. Daarna kun je je hiervoor aanvullend verzekeren.
  • Bevalling en zwangerschap. Op de pagina Zorgverzekering en zwangerschap lees je welke zorg in de basisverzekering zit en waar je je aanvullend voor kunt verzekeren.
  • Zorg rondom borstkanker. Het is helaas een veel voorkomende aandoening bij vrouwen. De meeste zorg die je dan nodig hebt, valt onder de basisverzekering. De MammaPrint, een test die kan helpen om een gericht behandelplan op te stellen, wordt helaas nog niet vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor kun je je aanvullende verzekeren.

Speciale zorgverzekeringen voor vrouwen

Er bestaan in Nederland geen zorgverzekeraars die zich specifiek richten op vrouwen. Energiek, de zorgverzekeraar voor vrouwen, is in 2016 gestopt. Toch is het nog steeds mogelijk om als vrouw een zo passend mogelijke zorgverzekering te kiezen.

Welke vergoedingen je ook nodig hebt, in de zorgvergelijker op Geld.nl maak je altijd een persoonlijke vergelijking op maat. Je geeft aan welke zorg voor jou belangrijk is en welk vergoeding je hiervoor wilt. Vervolgens tonen wij je alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

Zorgverzekering voor vrouwen en het eigen risico

Bij je zorgverzekering betaal je een eigen risico. In 2022 is het eigen risico zorgverzekering 385 euro. Dit wil zeggen dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf betaalt. Dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro, tot maximaal 885 euro. In ruil daarvoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Dit loopt op tot wel 300 euro per jaar bij het hoogste eigen risico.

Kies wel alleen voor een verhoogd eigen risico als je het bedrag kunt betalen wanneer je onverwacht toch zorg nodig hebt. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en een ritje met de ambulance en/of een behandeling in het ziekenhuis kosten je al snel je volledige eigen risico.

Goedkoopste zorgverzekering voor vrouwen 2022 aanvragen

Heb je via Geld.nl een goedkope zorgverzekering 2022 gevonden voor jouw situatie? Dan kun je deze verzekering meestal direct online afsluiten. Dat is altijd heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Houd wel je BSN-nummer en het IBAN-rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven bij de hand. Want deze gegevens worden altijd gevraagd bij je aanvraag. Na je aanvraag krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgverzekering zwangerschap Als je zwanger bent of wilt worden, verandert er veel aan je zorgbehoeften. Lees hier waar je allemaal op moet letten.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
  • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
  • Zorgverzekering opzeggen Stap je over naar een nieuwe zorgverzekering? Lees hier hoe je je huidige zorgverzekering opzegt.
tc