Contact

Zorgverzekering vrouwen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Zorgverzekering vrouwen 2024 - Top 10

Eigen risicoAanvullingVerzekeraarPremie/maand
€ 385Anticonceptie € 50 p.j.FBTO € 133,20
€ 385
Anticonceptie 100%Nationale-Nederlanden € 142,25
€ 385
Aanvulling eigen bijdrage kraamzorgCZ € 151,90
€ 385
Aanvulling eigen bijdrages kraamzorg en ziekenhuisbevallingCZ € 152,90
€ 385
Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingenDe Friesland € 148,90
€ 385
Anticonceptie 100% + Tand € 250 (75%)Nationale-Nederlanden € 154,20
€ 385
Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385
Anticonceptie 100% + Tand € 500 (75%)CZ Direct € 172,50
€ 385
Anticonceptie 100% + Tand € 250 (100%)ONVZ € 193,60
€ 385
Anticonceptie 100% + Fysio 18 behandelingenDe Friesland € 174,40

Er bestaat niet zoiets als een zorgverzekering voor vrouwen. Gelukkig maar! Wel zijn er zorgverzekeringen met aanvullingen die meer gericht zijn op vrouwen. Zoals een aanvullende verzekering die anticonceptie of de eigen bijdrage voor kraamzorg of een bevalling in het ziekenhuis (deels) vergoedt. Deze tabel geeft je een idee van de goedkoopste zorgverzekeringen met deze specifieke aanvullende verzekeringen.

Wil je weten welke zorgverzekering de goedkoopste is voor jouwe specifieke wensen? Maak een vergelijking!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over zorgverzekering vrouwen

Wat is de beste zorgverzekering voor vrouwen?

Vrouwen hebben soms andere zorgbehoeften dan mannen. Denk aan bijvoorbeeld de pil en zorg rondom zwangerschap en de bevalling. Toch is elke vrouw anders. Misschien sport je regelmatig en wil je een dekking voor fysiotherapie bij blessures. Of je reist veel en wilt een goede zorgverzekering voor het buitenland. De beste zorgverzekering voor vrouwen is dus heel persoonlijk. Wij helpen je op Geld.nl om de beste zorgverzekering te vinden. Je vult in onze zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en welke zorg je wilt verzekeren. Vervolgens tonen we je alle polissen die passen bij jouw situatie. Je kiest hieruit eenvoudig zelf de beste en voordeligste zorgverzekering.

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken?

Zoals gezegd, verschilt de zorgbehoefte van elke vrouw. Maar ook gedurende je leven verandert de zorg die je als vrouw nodig hebt. Daarnaast veranderen zorgverzekeraars elk jaar hun premies en dekkingen. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering voor vrouwen ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Misschien biedt een andere zorgverzekeraar wel dezelfde dekking voor een lagere premie. Ga dus elk jaar even je zorgverzekering vergelijken en betaal nooit meer onnodig te veel!

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen, dus ook voor je zorgverzekering. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast betaal je via Geld.nl nooit meer dan via de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Soms bieden we zelfs extra kortingen.

Bovendien is Geld.nl 100% onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op je vergelijking. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking. Wij zijn niets voor niets als één van de weinige vergelijkingssites aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Zorgverzekering voor vrouwen

Als vrouw heb je andere zorgwensen dan mannen. Bovendien veranderen de zorgwensen gedurende je leven. Zo wil je als jonge vrouw misschien een goede vergoeding voor zwangerschap of anticonceptie, terwijl je op middelbare leeftijd misschien juist een vergoeding voor de overgangsconsulent wilt.

Door elk jaar kritisch je zorgverzekering te vergelijken, zorg je dat je altijd een passende zorgverzekering hebt bij jouw wensen. Bovendien kun je zo elk jaar opnieuw de goedkoopste zorgverzekering bij jouw situatie kiezen. Zo betaal je nooit onnodig te veel!

Laagste premie zorgverzekering

Vrouwen zorgverzekering vergelijken

Om te zorgen dat je zorgverzekering gedurende je leven aansluit op jouw wensen, helpen we je met de zorgvergelijker. Hiermee vindt je eenvoudig welke zorgverzekeraar voor jou de beste dekking en voordeligste premie heeft. Je bespaart er ook nog eens tot wel 595 euro per jaar mee! Dat is toch een leuke city trip naar je favoriete stad.

Lage premie

Goedkoopste zorgverzekering voor vrouwen - 4 tips

Welke zorgverzekering voor vrouwen je ook kiest, je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Maar je wilt wel goed verzekerd zijn voor de zorg die je nodig hebt. We geven je hier enkele handige tips, zodat je zeker de beste en voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie kiest.

Zorgverzekering vergelijken tips

Vergoedingen zorgverzekering voor vrouwen

Welke vergoedingen belangrijk zijn, is voor elke vrouw dus anders. Afhankelijk van je levensfase en situatie kun je extra letten op:

  • Vergoeding voor anticonceptieTot 21 jaar vergoedt de basisverzekering dit. Daarna kun je je hiervoor aanvullend verzekeren.
  • Bevalling en zwangerschap. Op de pagina Zorgverzekering en zwangerschap lees je welke zorg in de basisverzekering zit en waar je je aanvullend voor kunt verzekeren.
  • Zorg rondom borstkanker. Het is helaas een veel voorkomende aandoening bij vrouwen. De meeste zorg die je dan nodig hebt, valt onder de basisverzekering. De MammaPrint, een test die kan helpen om een gericht behandelplan op te stellen, wordt helaas nog niet vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor kun je je aanvullende verzekeren.

Speciale zorgverzekeringen voor vrouwen

Er bestaan in Nederland geen zorgverzekeraars die zich specifiek richten op vrouwen. Energiek, de zorgverzekeraar voor vrouwen, is in 2016 gestopt. Toch is het nog steeds mogelijk om als vrouw een zo passend mogelijke zorgverzekering te kiezen.

Welke vergoedingen je ook nodig hebt, in de zorgvergelijker op Geld.nl maak je altijd een persoonlijke vergelijking op maat. Je geeft aan welke zorg voor jou belangrijk is en welk vergoeding je hiervoor wilt. Vervolgens tonen wij je alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

Zorgverzekering voor vrouwen en het eigen risico

Bij je zorgverzekering betaal je een eigen risico. In 2024 is het eigen risico zorgverzekering 385 euro. Dit wil zeggen dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf betaalt. Dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro, tot maximaal 885 euro. In ruil daarvoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Dit loopt op tot wel 300 euro per jaar bij het hoogste eigen risico.

Kies wel alleen voor een verhoogd eigen risico als je het bedrag kunt betalen wanneer je onverwacht toch zorg nodig hebt. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en een ritje met de ambulance en/of een behandeling in het ziekenhuis kosten je al snel je volledige eigen risico.

Goedkoopste zorgverzekering voor vrouwen 2024 aanvragen

Heb je via Geld.nl een goede en goedkope zorgverzekering gevonden voor jouw situatie? Dan kun je deze meestal direct online afsluiten. Een goede en goedkope zorgverzekering 2024 voor vrouwen aanvragen is heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Houd wel je BSN-nummer en het IBAN-rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven bij de hand. Want deze gegevens worden altijd gevraagd bij je aanvraag. Na je aanvraag krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

DD-MM-JJJJ