Contact

Zorgverzekering vrouwen

Vergelijk en bespaar tot € 595. Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start zorgverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste zorgverzekering
DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 595 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Erg makkelijk met vergelijken, veel opties en goedkoper dan bij andere vergelijkingssites. Zeker een aanrader!"
Linda B. 29 december 2022
8   "Duidelijke uitleg filmpjes. Goede hulp."
Jorinde Scholtes 29 december 2022
10   "De website is erg overzichtelijk en kan alles zelf zo aangeven zoals ik zelf wil. Heel jammer dat ik dit niet eerder wist!"
Cobie 29 december 2022
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 29 december 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is de beste zorgverzekering voor vrouwen?

Vrouwen hebben soms andere zorgbehoeften dan mannen. Denk aan bijvoorbeeld de pil en zorg rondom zwangerschap en de bevalling. Toch is elke vrouw anders. Misschien sport je regelmatig en wil je een dekking voor fysiotherapie bij blessures. Of je reist veel en wilt een goede zorgverzekering voor het buitenland. De beste zorgverzekering voor vrouwen is dus heel persoonlijk. Wij helpen je op Geld.nl om de beste zorgverzekering te vinden. Je vult in onze zorgvergelijker enkele gegevens in over jezelf en welke zorg je wilt verzekeren. Vervolgens tonen we je alle polissen die passen bij jouw situatie. Je kiest hieruit eenvoudig zelf de beste en voordeligste zorgverzekering.

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken?

Zoals gezegd, verschilt de zorgbehoefte van elke vrouw. Maar ook gedurende je leven verandert de zorg die je als vrouw nodig hebt. Daarnaast veranderen zorgverzekeraars elk jaar hun premies en dekkingen. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering voor vrouwen ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Misschien biedt een andere zorgverzekeraar wel dezelfde dekking voor een lagere premie. Ga dus elk jaar even je zorgverzekering vergelijken en betaal nooit meer onnodig te veel!

Waarom zorgverzekering voor vrouwen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen, dus ook voor je zorgverzekering. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod zorgverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast betaal je via Geld.nl nooit meer dan via de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Soms bieden we zelfs extra kortingen.

Bovendien is Geld.nl 100% onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere partij. Die partijen hebben dus ook geen invloed op je vergelijking. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking. Wij zijn niets voor niets als één van de weinige vergelijkingssites aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en ruim honderdduizend zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Zorgverzekering voor vrouwen

Als vrouw heb je andere zorgwensen dan mannen. Bovendien veranderen de zorgwensen gedurende je leven. Zo wil je als jonge vrouw misschien een goede vergoeding voor zwangerschap of anticonceptie, terwijl je op middelbare leeftijd misschien juist een vergoeding voor de overgangsconsulent wilt.

Door elk jaar kritisch je zorgverzekering te vergelijken, zorg je dat je altijd een passende zorgverzekering hebt bij jouw wensen. Bovendien kun je zo elk jaar opnieuw de goedkoopste zorgverzekering bij jouw situatie kiezen. Zo betaal je nooit onnodig te veel!

Laagste premie zorgverzekering

Vrouwen zorgverzekering vergelijken

Om te zorgen dat je zorgverzekering gedurende je leven aansluit op jouw wensen, helpen we je met de zorgvergelijker. Hiermee vindt je eenvoudig welke zorgverzekeraar voor jou de beste dekking en voordeligste premie heeft. Je bespaart er ook nog eens tot wel 595 euro per jaar mee! Dat is toch een leuke city trip naar je favoriete stad.

Lage premie
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Zorgverzekering vrouwen 2023 - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. We nemen hierin geen selectieve polissen mee, die maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract hebben.

Goedkoopste vrouwen zorgverzekering
Goedkoopste zorgverzekeringen voor vrouwen
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie € 50 p.j.CZ Direct€ 129,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100%CZ Direct€ 129,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Aanvulling eigen bijdrage kraamzorgDitzo€ 132,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Aanvulling eigen bijdrages kraamzorg en ziekenhuisbevallingDitzo€ 132,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingenCZ Direct€ 138,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 250 (75%)CZ Direct€ 142,30
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid€ 147,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 500 (75%)CZ Direct€ 157,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Tand € 250 (100%)UMC€ 170,16
Basisverzekering € 385 eigen risico + Anticonceptie 100% + Fysio 18 behandelingenDe Friesland€ 163,90
Start vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering voor vrouwen - 4 tips

Welke zorgverzekering voor vrouwen je ook kiest, je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Maar je wilt wel goed verzekerd zijn voor de zorg die je nodig hebt. We geven je hier enkele handige tips, zodat je zeker de beste en voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie kiest.

Zorgverzekering vergelijken tips
Zorgverzekering zorgwensen

1. Vergoedingen zorgverzekering voor vrouwen

Welke vergoedingen belangrijk zijn, is voor elke vrouw dus anders. 

Afhankelijk van je levensfase en situatie kun je extra letten op:

  • Vergoeding voor anticonceptie. Tot 21 jaar vergoedt de basisverzekering dit. Daarna kun je je hiervoor aanvullend verzekeren.
  • Bevalling en zwangerschap. Op de pagina Zorgverzekering en zwangerschap lees je welke zorg in de basisverzekering zit en waar je je aanvullend voor kunt verzekeren.
  • Zorg rondom borstkanker. Het is helaas een veel voorkomende aandoening bij vrouwen. De meeste zorg die je dan nodig hebt, valt onder de basisverzekering. De MammaPrint, een test die kan helpen om een gericht behandelplan op te stellen, wordt helaas nog niet vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor kun je je aanvullende verzekeren.
Zorgverzekering veranderen

2. Speciale zorgverzekeringen voor vrouwen

Er bestaan in Nederland geen zorgverzekeraars die zich specifiek richten op vrouwen.

Energiek, de zorgverzekeraar voor vrouwen, is in 2016 gestopt. Toch is het nog steeds mogelijk om als vrouw een zo passend mogelijke zorgverzekering te kiezen.

Welke vergoedingen je ook nodig hebt, in de zorgvergelijker op Geld.nl maak je altijd een persoonlijke vergelijking op maat. Je geeft aan welke zorg voor jou belangrijk is en welk vergoeding je hiervoor wilt. Vervolgens tonen wij je alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

Zorgverzekering op maat

3. Zorgverzekering voor vrouwen en het eigen risico

Bij je zorgverzekering betaal je een eigen risico.

In 2023 is het eigen risico zorgverzekering 385 euro. Dit wil zeggen dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten in een jaar zelf betaalt. Dit geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro, tot maximaal 885 euro. In ruil daarvoor krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Dit loopt op tot wel 300 euro per jaar bij het hoogste eigen risico.

Kies wel alleen voor een verhoogd eigen risico als je het bedrag kunt betalen wanneer je onverwacht toch zorg nodig hebt. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en een ritje met de ambulance en/of een behandeling in het ziekenhuis kosten je al snel je volledige eigen risico.

Besparen zorgverzekering

4. Goedkoopste zorgverzekering voor vrouwen 2023 aanvragen

Heb je via Geld.nl een goede en goedkope zorgverzekering gevonden voor jouw situatie? Dan kun je deze meestal direct online afsluiten. 


Een goede en goedkope zorgverzekering 2023 voor vrouwen aanvragen is heel eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Houd wel je BSN-nummer en het IBAN-rekeningnummer waar de premie van mag worden afgeschreven bij de hand. Want deze gegevens worden altijd gevraagd bij je aanvraag. Na je aanvraag krijg je direct een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

 
 
Meer over zorgverzekeringen
  • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
  • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
  • Zorgverzekering zwangerschap Als je zwanger bent of wilt worden, verandert er veel aan je zorgbehoeften. Lees hier waar je allemaal op moet letten.
  • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
  • Zorgpremie alert Als eerste op de hoogte van de zorgverzekering premies voor volgend jaar? Meld je aan voor de zorgalert van Geld.nl!
  • Zorgverzekering opzeggen Stap je over naar een nieuwe zorgverzekering? Lees hier hoe je je huidige zorgverzekering opzegt.