Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen

Welke zorgverzekering past bij mij

doe de test & vind de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Website van het jaar 2020
Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite".

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
zorgverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt:
 • 12:44
 • 12:41
 • 12:39
 • 12:37
 • 12:35

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun zorgverzekering via Geld.nl.

5 Tips zorgverzekering kiezen 2020

Tip 1: Eigen risico verhogen

De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro. Tot dit bedrag betaal je zelf de zorgkosten die je maakt in een jaar. Je premie wordt lager als je deze vrijwillig verhoogd in stappen van 100 euro tot maximaal 885 euro. Dit is dus een voordelige optie wanneer je weinig gebruikt maakt van je eigen risico.

Voor de volgende zorg betaal je géén eigen risico:

 • Huisartsenzorg
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • Bevalling en kraamzorg
 • Gratis bevolkingsonderzoeken
 • De griepprik voor risicogroepen
 • Hulpmiddelen in bruikleen
 • De wijkverpleegkundige
 • Zorg die je aanvullende verzekering vergoedt
Tip 1: Zorgvergelijker eigen risico

Tip 2: Past vrije zorgkeuze bij mij?

Met vrije zorgkeuze wordt je behandeling bij iedere zorgverlener volledig vergoed. Een zorgverzekering met beperkte zorgkeuze vergoedt je behandeling maar deels wanneer de verzekeraar geen contract heeft met je behandelaar. In onze zorgvergelijker zie je of ziekenhuizen bij jou in de buurt een contract hebben met je gekozen zorgverzekering.

Tip 2: Zorgvergelijker vrije zorgkeuze

Tip 3: Aanvullende zorgverzekering kiezen

Een belangrijke stap naar een zorgverzekering die bij je past, is het in kaart brengen van je zorgbehoeften. Zodra je die weet, weet je ook welke aanvullende zorgverzekering je nodig hebt, zoals een tandartsverzekering. Geef aan welke zorg je verzekerd wilt hebben en wij tonen je alle zorgverzekeringen die hierbij aansluiten. In ons overzicht vergoedingen zorgverzekering vind je welke verzekering wat vergoedt per behandeling.

Tip 3: Zorgvergelijker aanvullende zorgverzekering

Tip 4: Collectieve zorgverzekering

Veel werkgevers en verenigingen bieden collectiviteitskorting aan op de zorgverzekering. Dit is een standaard zorgpakket waarbij je korting op de premie krijgt. Korting is leuk, maar misschien past deze collectieve zorgverzekering helemaal niet bij jou. Misschien heb jij andere zorg nodig, of je betaalt juist voor zorg die je niet nodig hebt. Geld.nl biedt je korting die voor iederéén geldt: tot vijf procent op de basisverzekering en tot wel 20 procent op aanvullende verzekeringen.

Tip 4: Zorgvergelijker online zorgverzekering

Tip 5: Past een online zorgverzekering bij mij?

Veel grote verzekeraars bieden een goedkopere, online versie van hun traditionele zorgverzekering. Je regelt hierbij alles online. Telefonisch contact is dus niet mogelijk. Deze optie wordt vaak gekozen bij een zorgverzekering voor 18-jarigen, studenten zorgverzekering of jongeren zorgverzekering. Past deze zorgverzekering niet bij je? Geef dit dan aan tijdens het vergelijken en wij tonen je alleen traditionele zorgverzekeringen.

Tip 5: Zorgvergelijker betaling per jaar

Welke zorgverzekering past bij mij 2020? - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie.

Vergoeding Verzekeraar Premie/maand
Basisverzekering €885 eigen risico ZieZo € 83,25
Basisverzekering €385 eigen risico ZEKUR.nl € 101,95
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen ZEKUR.nl € 113,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (75%) ZEKUR.nl € 114,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand €250 (75%) Bewuzt € 125,28
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (75%) IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,45
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €250 (100%) Ditzo € 123,85
Basisverzekering €385 eigen risico + Fysio 18 behandelingen IZZ (VGZ voor de Zorg) € 130,90
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €500 (100%) DSW Zorgverzekeraar € 140,25
Basisverzekering €385 eigen risico + Tand €1.000 (100%) Nationale-Nederlanden € 162,29

Welke zorgverzekering past bij mij in 2020?

‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ is een vraag die ongetwijfeld bij je is opgekomen tijdens je zoektocht naar een zorgverzekering. Je bent er dan ook achter gekomen dat er heel veel verschillende zorgverzekeringen zijn, elk met een andere dekking, premie en voorwaarden. Om je in dit oerwoud van polissen een zorgverzekering te helpen vinden die bij je past, heeft Geld.nl de zorgwijzer ontworpen. Met deze test vind je gemakkelijk de zorgverzekering die bij jouw voorkeur en zorgbehoefte past.

Waarom zorgverzekering kiezen via Geld.nl?

Wij van Geld.nl willen graag dat je een zorgverzekering vindt die écht bij je past, zonder dat je daar onnodig te veel voor betaalt. Op Geld.nl je zorgverzekering vergelijken doe je met de volgende voordelen:

Welke zorgverzekering past bij mij?

Welke zorgverzekering past bij mij?

Grootste aanbod polissen

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod zorgverzekeringen. Laat ons weten wie je bent en wat je wensen zijn. Wij stellen dan een helder overzicht voor je samen met zorgverzekeringen die bij je passen. De gewenste polis afsluiten doe je vervolgens direct online. Benieuwd welke zorgverzekeringen er allemaal zijn? Bekijk dan ons overzicht zorgverzekeraars Nederland.

Onafhankelijke en actuele zorgvergelijker

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële instelling. De informatie die je vergelijkt is niet beïnvloedt door derde partijen. We werken samen met onafhankelijke dataleveranciers zodat alle premies, dekkingen en voorwaarden up-to-date zijn. Zo vind je op een eerlijke manier de zorgverzekering die bij je past. We hebben niets voor niet het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer details over onze werkwijze vind je in onze verantwoording.

Betaal niet te veel

Wanneer je via ons een passende zorgverzekering hebt gevonden, betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Bovendien bieden we op sommige zorgverzekeringen korting tot wel 20 procent!

14 dagen bedenktijd

Kom je er na het afsluiten achter dat je zorgverzekering toch niet helemaal bij je past? Dat is geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op. Doe dit wel vóór 1 januari. Dit is de uiterlijke datum waarvoor je kunt overstappen van zorgverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons een passende zorgverzekering hebben gevonden, geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met een zorgverzekering kiezen? Onze deskundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 49 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Passende zorgverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je het oerwoud van polissen gekapt en de zorgverzekering gevonden die bij je past? Laat hem dan niet liggen en vraag de polis direct online aan!

Zorgverzekering die bij je past aanvragen

De polis aanvragen doe je in vier stappen:

 1. Kies de zorgverzekering die bij je past
 2. Vul de gegevens en BSN in van jou en meeverzekerden
 3. Vul je IBAN rekeningnummer in
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie polis

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag. Verzekeraars accepteren je aanvraag voor de basisverzekering altijd, dit is wettelijk verplicht. Bij aanvullende verzekeringen komt medische selectie af en toe voor, maar eigenlijk alleen bij uitgebreide pakketten voor fysiotherapie en tandzorg.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 300 euro per jaar op je zorgverzekering.
tc