Contact

"Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 595 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Welke zorgverzekering past bij mij

 doe de test & bespaar!
DD-MM-JJJJ
Meest complete zorgverzekering vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
zorgverzekering vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Keurmerk Objectief Vergelijken Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen
van het Keurmerk.

Tips en uitleg voor de beste zorgverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (zorgverzekering expert van Geld.nl) handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste zorgverzekering in onze vergelijking vindt.

De meest volledige zorgverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete zorgverzekering vergelijking van Nederland met bijna 40 zorgverzekeraars. Vind de beste zorgverzekering met de laagste premie en bespaar tot 650 euro per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Makkelijk in te vullen"
Sara 29 november 2022
10   "Tijdig informatie verstrekken over zorgverzekering"
Ernst Soolsma 29 november 2022
10   "Goede vergelijkingssite en een leuk kado als je besluit over te stappen"
Harry 28 november 2022
Actie! Gratis Zorg voor jezelf Bol.com bon van € 20 cadeau
€ 20

Stap jij via Geld.nl over van zorgverzekeraar, dan ontvang je van ons gratis een Zorg voor jezelf Bol.com bon ter waarde van € 20 cadeau. Deze bon kun je vrij besteden aan alle producten bij Bol.com. Op Geld.nl vind je dus niet alleen de zorgverzekering met de laagste premie voor jouw zorgwensen, je krijgt er ook een leuk extraatje bij. Dat is wat wij noemen de beste deal!

Start vergelijken
Zorgverzekering experts Geld.nl
Zorgverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van zorgverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 31 oktober 2022.

Zorgverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde zorgverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste zorgverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Welke zorgverzekering kiezen?

Welke zorgverzekering het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke situatie en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Op Geld.nl helpen we je eenvoudig de beste en goedkoopste zorgverzekering bij jouw situatie te kiezen. In 5 eenvoudige stappen vind je de beste deal voor je ziektekostenverzekering:

 1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je gezinsleden
 2. Kies je eigen risico
 3. Geef aan welke zorg je wilt verzekeren
 4. Vergelijk alle zorgverzekeringen die passen bij jouw situatie en wensen
 5. Vraag de zorgverzekering van je keuze direct online aan

We geven je tijdens het hele proces alle benodigde informatie en tips. Zo weet je zeker dat je een goede en zorgvuldige keuze maakt.

Waarom jaarlijks hulp bij zorgverzekering kiezen?

67 procent van de consumenten zit al 7 jaar of langer bij dezelfde zorgverzekeraar (Bron: Vektis). Eigenlijk best vreemd, want er verandert ondertussen van alles. Je persoonlijke situatie en de zorgbehoefte van jou en je gezin verandert. Daarnaast past de zorgverzekeraar elk jaar de dekking en premies aan. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Geld.nl helpt je hierbij met de zorgvergelijker 2023.Hiermee vind je eenvoudig de beste en voordeligste zorgverzekering bij jouw situatie en wensen. We geven je in de vergelijker telkens alle benodigde informatie, zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Waarom moet ik mijn zorgverzekering kiezen op Geld.nl?

Op Geld.nl kun je 100% onafhankelijk het grootste aanbod verzekeringen vergelijken. Dat houdt in dat in onze vergelijking zorgverzekeraars naar voren komen die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Bovendien betaal je via Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Sterker nog: op sommige zorgverzekeringen bieden we extra kortingen. Zo vind je altijd de goedkoopste zorgverzekering die bij je past.

Daarnaast is Geld.nl als één van de weinige vergelijkingssite aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Bovendien krijg je via Geld.nl ook nog eens een Zorg voor Jezelf Bol.com bon van 20 euro cadeau bij je zorgverzekering.

Laatste nieuws Geld.nl over zorgverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en ruim honderdduizend zorgverzekering vergelijkingen per jaar is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je zorgverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een zorgverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Welke zorgverzekering past bij mij 2023? - Top 10

We hebben de top tien meest vergeleken polissen voor je op een rij gezet. In onderstaande tabel zie je de vergoeding en de verzekeraar met de laagste premie. We nemen hierin geen selectieve polissen mee, die maar met een beperkt aantal zorgverleners een contract hebben.

 Goedkoopste zorgverzekering kiezen
Goedkoopste zorgverzekeringen kiezen 2023
VergoedingVerzekeraarPremie/maand
Basisverzekering € 885 eigen risicoUnivé€ 107,45
Basisverzekering € 385 eigen risicoVinkVink€ 125,00
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingenCZ Direct€ 138,80
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (75%)Ditzo€ 135,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen + Tand € 250 (75%)Zorg en Zekerheid€ 147,15
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (75%)CZ Direct€ 156,30
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 250 (100%)FBTO€ 142,20
Basisverzekering € 385 eigen risico + Fysio 18 behandelingenDe Friesland€ 163,90
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 500 (100%)IZA€ 161,45
Basisverzekering € 385 eigen risico + Tand € 1.000 (100%)Nationale-Nederlanden€ 183,65
Start vergelijken
 • Zorgverzekering
Welke zorgverzekering?

Welke zorgverzekering past bij mij in 2023?

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering heb je vast wel afgevraagd: ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. Niet zo gek, want er zijn in Nederland 20 zorgverzekeraars actief die 57 verschillende basisverzekeringen aanbieden en daarnaast ook nog allerlei aanvullende zorgverzekeringen hebben. En al die polissen hebben ook nog eens hun eigen premies en voorwaarden. Om in dit oerwoud van polissen een passende zorgverzekering te helpen vinden, geven we je tijdens je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl alle benodigde informatie en tips.

Zorgverzekering kiezen, waarop letten?

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet je bij de keuze voor je zorgverzekering vooral letten op:

 • Welk eigen risico je wilt
 • Of je zelf je zorgaanbieders wilt kunnen kiezen
 • Welke aanvullende zorg je wilt verzekeren

Deze zaken komen dan ook uitgebreid aan bod in de zorgvergelijker op Geld.nl. Hier geven we je de belangrijkste informatie, zodat je er alvast over na kunt denken voor je je zorgverzekering gaat kiezen.

1. Zorgverzekering kiezen 2023 en eigen risico

Je betaalt bij je zorgverzekering elk jaar een eigen risico. In 2023 is je eigen risico zorgverzekering 385 euro. Dat wil zeggen dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen in dat jaar zelf betaalt. Je kunt het eigen risico ook vrijwillig verhogen. In ruil voor het verhogen van je eigen risico, krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Verwacht je weinig of geen zorg nodig te hebben en heb je geld achter de hand om het eigen risico te betalen als het onverwacht toch nodig is? Dan is je eigen risico verhogen dus een slimme keuze.

2. Vrije zorgkeuze bij zorgverzekering kiezen

Ga je een zorgverzekering kiezen, dan heb je de keuze uit verschillende type polissen. De meeste zorgverzekeringen die in Nederland worden aangeboden, zijn naturapolissen. Dit wil zeggen dat de zorgverzekeraar afspraken maakt met zorgaanbieders. Alleen als je naar een arts, ziekenhuis of andere zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft, krijg je een volledige vergoeding.

Naast naturapolissen zijn er ook restitutiepolissen en combinatiepolissen. Bij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Bij een combinatiepolis geldt voor sommige zorg vrije zorgkeuze, maar voor andere soorten zorg moet je wel naar gecontracteerde aanbieders.

Tijdens je zorgverzekering kiezen op Geld.nl kun je bij de filters zelf aangeven wat voor een soort polis je wilt. Kies je voor een natura- of combinatiepolis? Kijk dan altijd even goed of de zorgaanbieders van jou keuze een contract hebben. Ook dat kun je direct bekijken door bij een zorgverzekering te klikken op ‘Meer informatie’ en dan de tab ‘Zorgaanbieders’ te kiezen.

3. Welke zorgverzekering past bij mijn zorgbehoeften?

Je wilt natuurlijk ook dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je tijdens het verzekeringen vergelijken welke zorg je vergoed wilt krijgen. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die zorg vergoeden die jij hebt aangegeven. Zo weet je in elk geval zeker dat alle getoonde zorgverzekering passen bij je zorgbehoeften.

Tip! De beste zorgverzekering vinden voor jouw specifieke situatie? Op deze pagina’s geven we je handige tips die van toepassing zijn voor jouw situatie:

Passende zorgverzekering gevonden?

Heb je het oerwoud van polissen gekapt en de zorgverzekering gevonden die bij je past? Dan kun je de polis van je keuze meestal direct online aanvragen via Geld.nl. Afhankelijk van de afspraken met de verzekeraar vraag je de verzekering aan op onze website óf sturen we je door naar de website van de zorgverzekeraar. Je moet bij je aanvraag in elk geval de volgende gegevens bij de hand houden:

 • BSN-nummers van jezelf en eventuele gezinsleden die je meeverzekert
 • Je IBAN-rekeningnummer

Je krijgt van Geld.nl direct in je mailbox een bevestiging van je aanvraag. In de meeste gevallen wordt je aanvraag direct geaccepteerd door de verzekeraar. Alleen als je een heel uitgebreide aanvullende verzekering voor de tandarts of fysiotherapie afsluit, stuurt de verzekeraar je nog een lijst met medische vragen.

Meer over zorgverzekeringen
 • Basisverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod basisverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je basisverzekering.
 • Aanvullende zorgverzekering Naast de basisverzekering kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Lees hier onze handige tips hiervoor!
 • Eigen risico zorgverzekering Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Hoe hoog die is en waar het precies voor geldt, lees je hier.
 • Zorgvergelijker Vul in de zorgvergelijker op Geld.nl in welke zorg jij nodig hebt en je vindt direct alle zorgverzekeringen die hierbij passen.
 • Tandartsverzekering De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor volwassenen niet. Lees hier alles over een aanvullende tandverzekering.
 • Zorgverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 640 euro per jaar op je zorgverzekering.
tc