Contact

Welke zorgverzekering past bij mij?

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar tot € 591 in 2024.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 20%

Welke zorgverzekering past bij mij 2024?

Eigen risicoAanvullendVerzekeraarPremie/maand
€ 885GeenZorg en Zekerheid € 122,65
€ 385GeenFBTO € 131,95
€ 385Fysio 6FBTO € 139,20
€ 385Fysio 9De Friesland € 148,90
€ 385Tand € 250 (75%)FBTO € 141,45
€ 385Fysio 6 + Tand € 250 (75%)FBTO € 148,70
€ 385Fysio 9 + Tand 250 (75%)Zorg en Zekerheid € 159,15
€ 385Tand € 500 (75%)De Friesland € 163,70
€ 385Tand € 500 (100%)FBTO € 147,90
€ 385Fysio 18De Friesland € 174,40

Welke zorgverzekering bij je past, is voor iedereen anders. Het antwoord op deze vraag hangt namelijk af van je persoonlijke situatie en van de zorg die je graag vergoed krijgt. Om je toch een beeld te geven van mogelijke zorgverzekeringen, zie je in deze tabel voor tien verschillende scenario’s de zorgverzekering met de laagste premie. 

Wil jij antwoord op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Maak een vergelijking!

Deze premies gelden voor je zorgverzekering 2024

Veelgestelde vragen over welke zorgverzekering kiezen

Welke zorgverzekering kiezen?

Welke zorgverzekering het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke situatie en welke zorg je vergoed wilt krijgen. Op Geld.nl helpen we je eenvoudig de beste en goedkoopste zorgverzekering bij jouw situatie te kiezen. In 5 eenvoudige stappen vind je de beste deal voor je ziektekostenverzekering:

  1. Vul enkele gegevens in over jezelf en je gezinsleden
  2. Kies je eigen risico
  3. Geef aan welke zorg je wilt verzekeren
  4. Vergelijk alle zorgverzekeringen die passen bij jouw situatie en wensen
  5. Vraag de zorgverzekering van je keuze direct online aan

We geven je tijdens het hele proces alle benodigde informatie en tips. Zo weet je zeker dat je een goede en zorgvuldige keuze maakt.

Waarom jaarlijks hulp bij zorgverzekering kiezen?

67 procent van de consumenten zit al 7 jaar of langer bij dezelfde zorgverzekeraar (Bron: Vektis). Eigenlijk best vreemd, want er verandert ondertussen van alles. Je persoonlijke situatie en de zorgbehoefte van jou en je gezin verandert. Daarnaast past de zorgverzekeraar elk jaar de dekking en premies aan. Reden te meer om elk jaar opnieuw te checken of je huidige zorgverzekering ook voor volgend jaar de beste voor jou is. Geld.nl helpt je hierbij met de zorgvergelijker 2024.Hiermee vind je eenvoudig de beste en voordeligste zorgverzekering bij jouw situatie en wensen. We geven je in de vergelijker telkens alle benodigde informatie, zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Waarom moet ik mijn zorgverzekering kiezen op Geld.nl?

Op Geld.nl kun je 100% onafhankelijk het grootste aanbod verzekeringen vergelijken. Dat houdt in dat in onze vergelijking zorgverzekeraars naar voren komen die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Bovendien betaal je via Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Sterker nog: op sommige zorgverzekeringen bieden we extra kortingen. Zo vind je altijd de goedkoopste zorgverzekering die bij je past.

Daarnaast is Geld.nl als één van de weinige vergelijkingssite aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarom ben je op Geld.nl zeker van een transparante, betrouwbare en klantgerichte vergelijking.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Welke zorgverzekering past bij mij in 2024?

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering heb je vast wel afgevraagd: ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’.

Niet zo gek, want er zijn in Nederland 20 zorgverzekeraars actief die 60 verschillende basisverzekeringen (Bron: Vektis) aanbieden en daarnaast nog allerlei aanvullende zorgverzekeringen hebben.

Om in dit oerwoud van polissen een passende zorgverzekering te helpen vinden, kun je op Geld.nl je zorgverzekering vergelijken. We tonen je dan alle zorgverzekeringen die passen bij de wensen en gegevens die je hebt ingevuld. Zo maak je altijd een goede keuze voor een goedkope en passende zorgverzekering.

Laagste premie zorgverzekering

Zorgverzekering kiezen, waarop letten?

Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet je bij de keuze voor je zorgverzekering vooral letten op:

  • Welk eigen risico je wilt
  • Of je zelf je zorgaanbieders wilt kunnen kiezen
  • Welke aanvullende zorg je wilt

Deze zaken komen dan ook uitgebreid aan bod in de zorgvergelijker op Geld.nl en geven we je daar ook alle informatie om een goede keuze te maken.

Lage premie

Zorgverzekering kiezen - 4 tips

Hier geven we je de belangrijkste informatie, zodat je er alvast over na kunt denken voor je je zorgverzekering vergelijking maakt en een zorgverzekering gaat kiezen.

Zorgverzekering vergelijken tips

Zorgverzekering kiezen 2024 en eigen risico

Je betaalt bij je zorgverzekering elk jaar een eigen risico. In 2024 is je eigen risico zorgverzekering 385 euro. Dat wil zeggen dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen in dat jaar zelf betaalt. Je kunt het eigen risico ook vrijwillig verhogen. In ruil voor het verhogen van je eigen risico, krijg je korting op de premie van je basisverzekering. Verwacht je weinig of geen zorg nodig te hebben en heb je geld achter de hand om het eigen risico te betalen als het onverwacht toch nodig is? Dan is je eigen risico verhogen dus een slimme keuze.

Vrije zorgkeuze bij zorgverzekering kiezen

Ga je een zorgverzekering kiezen, dan heb je de keuze uit verschillende type polissen. De meeste zorgverzekeringen die in Nederland worden aangeboden, zijn naturapolissen. Dit wil zeggen dat de zorgverzekeraar afspraken maakt met zorgaanbieders. Alleen als je naar een arts, ziekenhuis of andere zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft, krijg je een volledige vergoeding.

Naast naturapolissen zijn er ook restitutiepolissen en combinatiepolissen. Bij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Bij een combinatiepolis geldt voor sommige zorg vrije zorgkeuze, maar voor andere soorten zorg moet je wel naar gecontracteerde aanbieders.

Tijdens je zorgverzekering kiezen op Geld.nl kun je bij de filters zelf aangeven wat voor een soort polis je wilt. Kies je voor een natura- of combinatiepolis? Kijk dan altijd even goed of de zorgaanbieders van jou keuze een contract hebben. Ook dat kun je direct bekijken door bij een zorgverzekering te klikken op ‘Meer informatie’ en dan de tab ‘Zorgaanbieders’ te kiezen.

Welke zorgverzekering past bij mijn zorgbehoeften?

Je wilt natuurlijk ook dat je zorgverzekering de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Daarom vragen we je tijdens het verzekeringen vergelijken welke zorg je vergoed wilt krijgen. Wij tonen je dan alle zorgverzekeringen die zorg vergoeden die jij hebt aangegeven. Zo weet je in elk geval zeker dat alle getoonde zorgverzekering passen bij je zorgbehoeften.

Tip!De beste zorgverzekering vinden voor jouw specifieke situatie? Op deze pagina’s geven we je handige tips die van toepassing zijn voor jouw situatie:

Passende zorgverzekering gevonden?

Heb je het oerwoud van polissen gekapt en de zorgverzekering gevonden die bij je past? Dan kun je de polis van je keuze meestal direct online aanvragen via Geld.nl. Afhankelijk van de afspraken met de verzekeraar vraag je de verzekering aan op onze website óf sturen we je door naar de website van de zorgverzekeraar. Je moet bij je aanvraag in elk geval de volgende gegevens bij de hand houden:

  • BSN-nummers van jezelf en eventuele gezinsleden die je meeverzekert
  • Je IBAN-rekeningnummer

Je krijgt van Geld.nl direct in je mailbox een bevestiging van je aanvraag. In de meeste gevallen wordt je aanvraag direct geaccepteerd door de verzekeraar. Alleen als je een heel uitgebreide aanvullende verzekering voor de tandarts of fysiotherapie afsluit, stuurt de verzekeraar je nog een lijst met medische vragen.

DD-MM-JJJJ